CHP'li meclis üyesi, 'kaçak yapı var' deyip belediyesini şikâyet etti

CHP Ataşehir Belediye Meclis Üyesi Erol Dolu, kaçak yapılaşma olduğunu iddia ettiği ilçede bulunan iki alışveriş merkezinden dolayı İBB'ye şikâyet gibi önerge gönderdi.

CHP'li meclis üyesi, 'kaçak yapı var' deyip belediyesini şikâyet etti
 Önergede, Ataşehir Belediyesi'nin denetim alanındaki Palladium ve Optimum alışveriş merkezlerinde iskân edilmesi yasak olduğu halde aylık kiraları 100 bin lirayı aşan onlarca dükkânın iş yaptığı belirtildi. Dolu, önergede şunları kaydetti: "Optimum ve Palladium AVM'lerde iskân edilmemesi gereken bodrum katlarının bir kısmı bölünerek dükkan haline getirildi. Numaralandırarak muhtelif firmalara işyeri olarak kiralandı. Bu tür olumsuzluklar Kat Mülkiyeti Yasası kapsamında, yapı ilgililerince yapıldı. İhbar edildiği takdirde tespiti mümkündür."

Önergeye konu olan kaçak unsurları tespit eden İBB de Ataşehir Belediyesi'ne 'gerekli işlemleri yapın' talimatı gönderdi. İBB'nin incelemeleri sonucunda kaçak unsurlar şu şekilde tespit edildi: "Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca yapılan mahallen tetkikte; 1. bodrum katta projesinde otopark 9 ticari birim gözükmekte iken mevcutta otopark alanının küçültülerek ticari alanın genişletildiği ve ticari birim sayısının 18'e çıkarıldığı; 2. bodrum katta projesinde otopark alanı olarak gözükmekte iken mevcutta otoparkla beraber bir oto yıkama işlevli ticari birim bulunduğu tespit edilmiş olup, yasal gereğinin yapılması için Ataşehir Belediyesi'ne yazı yazılmıştır." Ancak Ataşehir Belediyesi hâlâ gerekli işlemleri yapmadı.
zaman.com




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109