CHP’li Kadınlar Ataşehir'de İstanbul Sözleşmesi için etkinlik düzenledi

CHP İstanbul İl Başkanlığının başlattığı “İstanbul Sözleşmesi uygulansın, Kadınlar yaşasın” kampanyası çerçevesinde CHP Ataşehir Kadın ve Gençlik Kolları bir etkinlik düzenledi.

CHP’li Kadınlar Ataşehir'de İstanbul Sözleşmesi için etkinlik düzenledi
 CHP’li Kadınlar Ataşehir'de İstanbul Sözleşmesi için etkinlik düzenledi

CHP İstanbul İl Başkanlığının başlattığı “İstanbul Sözleşmesi uygulansın, Kadınlar yaşasın” kampanyası çerçevesinde CHP Ataşehir Kadın ve Gençlik Kolları bir etkinlik düzenledi.
CHP Ataşehir Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Küçükbakkalköy Kapalı Pazar alanının önünde düzenlenen etkinliğe, CHP İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Belediyesi Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Başkan yardımcıları Abdullah Der ve Sadık Kayhan, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, CHP Meclis üyesi Duran Acar, CHP Ataşehir Gençlik Kolları, CHP’li kadınlar, Örgüt üyeleri, Mahalle Muhtarları ve Ataşehirliler katılarak destek verdiler.

 
“İSTANBUL SÖZLEŞMENİN UYGULANMASI İÇİN ÇALIŞMAYI GÖREV KABUL EDİYORUZ”

 
CHP İlçe Eğitim Sekreteri Tulay Uçar’ın İstanbul Sözleşmesini maddeler halinde aktarmasından sonra etkinliğe ev sahipliği yapan CHP Ataşehir kadın Kolları Başkanı Seval Düzenli; “Kadın cinayetlerinin. Her türlü canlının istismar ve şiddetine dur demek, bizimde yaşamak hakkımız vardır demek için toplandık. Şu anda uygulanması için mücadele verdiğimiz İstanbul Sözleşmesi bir şehir ismi olmaktan öte kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlenmesini amaçlayan sözleşmedir.  Daha kaç kadın ölmek istemiyorum diye bağıracak. İstanbul Sözleşmesi şiddete maruz kalan tüm kadınların korunmasını ve desteklenmesini sağlıyor. CHP Ataşehir örgütü olarak bütün mahallelerimizde yurttaşlarımıza ve komşularımıza İstanbul Sözleşmesini anlatacağız. Kadın Kolları olarak kadın haklarına sahip çıkma sorumluluğunu taşıyor bu sözleşmenin uygulanması için var gücümüzle çalışmayı görev kabul ediyoruz. Çaba gösteren, emek veren, yanımızda olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

“BUGÜN BURADA ÇIKACAK SES YARIN OLUMSUZ BİR OLAYIN OLMAMASI İÇİNDİR”
 

İstanbul Sözleşmesi yaşatır diyoruz. Kadınlarımız öldürülmesin. Tarlada, iş yerinde; anamız, yârimiz, kız kardeşimiz, sosyal anlamda her alanı ortaklaştırdığımız kadınlar öldürülüyor diyerek konuşmasına başlayan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın; “ 2011 yılında imzalanan İstanbul Sözleşmesi kanunun bugün uygulanmaması yeni bir kadın cinayetine ortam sağlıyor. CHP Ataşehir örgütü olarak, CHP İstanbul İl Başkanlığımızın İstanbul çapında başlattığı İstanbul Sözleşmesini Uygula kapsamında bugün Ataşehir’ deyiz. Ama bugün Ataşehir ’deki ses Hakkâri’de, Şırnak’ta, Ege’de ve Akdeniz’de olmalı. Çünkü bütün kadınların, mazlumların haksızlıklara uğrayanların yanında her zaman CHP örgütleri olmuştur.  Bugün burada çıkacak ses yarın olumsuz bir olayın olmaması içindir. Buraya gelerek bu etkinliğe omuzdaş olan, gönül veren, kadınlar öldürülmesin mücadelesine bir taş koyan tüm örgütümüzün emeklerine, yüreklerine sağlık diyorum. Bizler kadınlar ölmesin diye her zaman alanlarda, sokaklarda olacağız” şeklinde ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2020, 12:08

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER