CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Nazım Hikmet Parkını açtı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Nazım Hikmet Parkını açtı

CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile Nazım Hikmet Parkını açtı
Nazım Hikmet Parkı ve Heykeli Açıldı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte Ataşehir Belediyesi Nazım Hikmet Parkı ve Heykelinin açılışını yaptı. Açılış öncesi konser veren Moğollar park alanında toplanan binlerce Ataşehirliyi coşturdu.
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi açılış töreninde; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Erdoğan Toprak, Engin Altay, milletvekilleri ve belediye başkanlarına ev sahipliği yaptı

Nazım Hikmet Parkı ve Heykelinin açılış töreninde konuşan Başkan Battal İlgezdi, “Bugün burada büyük şair Nazım Hikmet’in adına yaptığımız park ve heykelin açılışını CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte yapıyoruz. Bundan böyle Nazım Hikmet’in hatırasına burada sahip çıkacağız” dedi.
 
Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise; Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin Ataşehir’i çağdaş bir kent görüntüsüne kavuşturmak için yaptığı çalışmaları beğeni ve takdirle izlediğini belirterek, “Başkan İlgezdi’nin bu kararlığı yeni kurulan ilçe Ataşehir’i, parkları ve kültür merkezleriyle İstanbul’un imrendiği bir ilçe yapacak, buna inancım tamdır. Bu park için Nazım Hikmet ismi çok güzel seçilmiş. Çünkü Nazım Hikmet yıllar yılı özgürlük mücadelesi verdi, insanları için şiirler yazdı. Şiirleri kitaplaştırıldı ama kitapları yasaklandı. Hapishanelerde ömrünü geçirdi ve ülkesini terke etmek zorunda kaldı. Onun mezarı Moskova’da ama onun bütün özlemi Anadolu’da bir çınarın altında yatmaktı. Onun bu özlemini gideremedik. Ama onun adına Anadolu’nun da bir parçası olan Ataşehir’de adına bir park ve heykel kurarak adını anıyoruz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasından sonra Nazım Hikmet Heykelini yapan heykeltıraş Hüseyin Yüce’ye de plaket verdi.

Nazım Hikmet Parkı ve Heykelinin açılış kurdelelerini birlikte kesen Kemal Kılıçdaroğlu ve Battal İlgezdi birlikte parkı gezerek Ataşehirlilerle buluştu.

Daha sonra ünlü şarkıcı Murat Boz da verdiği konserle Ataşehirlilere büyük bir coşku yaşattı.
       FOTOĞRAFLAR İÇİN
          TIKLAYINIZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER