CHP ATAŞEHİR DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, “Adaletli ve Aydınlık Bir Türkiye İçin” sloganıyla kahvaltılı toplantı düzenledi.

CHP ATAŞEHİR DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ
CHP ATAŞEHİR DAYANIŞMA KAHVALTISINDA BİRLİK MESAJLARI VERİLDİ

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, “Adaletli ve Aydınlık Bir Türkiye İçin” sloganıyla kahvaltılı toplantı düzenledi.

CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, “Adaletli ve Aydınlık Bir Türkiye İçin” sloganıyla düzenledikleri dayanışma temalı kahvaltılı toplantıya Ataşehir’de kuruluşu bulunan İl ve İlçe derneklerinin başkan ve temsilcileri ile CHP Ataşehir örgütü katıldı.



CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı, “Adaletli ve Aydınlık Bir Türkiye İçin” sloganıyla düzenledikleri kahvaltılı toplantıda konuşan İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak;  Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasının siyasi bir karar olduğunu asla kabul etmediklerini, Ataşehir halkının iradesine saygı beklediklerini, CHP örgütü olarak hep yanında oldukları Başkanlarının, daha güçlü ve kararlı bir şekilde yanında olduklarını ve bir an önce göreve dönmesini beklediklerini söyledi.

 
Silence Hotel’de düzenlenen dayanışma kahvaltısına;  CHP Genel Başkan Yardımcısı, PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP İstanbul Eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP eski milletvekili ve eski İl Başkanı Berhan Şimşek, CHP İstanbul İl Başkan Vekili Necati Ekşi, CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Burkay Düzce, CHP Maltepe İlçe Başkanı Engin Özkan, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Meclis Başkan Vekili Sadi Özata, Belediye Başkan yardımcıları Sadık Kayhan, Kalender Özdemir, Hüseyin Hışman, belediye birim müdürleri, meclis üyeleri, parti yöneticileri, Ataşehir’de kuruluşu bulunan İl ve İlçe derneklerinin başkan ve temsilcileri ile CHP Ataşehir örgütü ve davetliler katıldı.


 
“AMAÇLARI ZATEN BELİYDİ”

Dayanışma toplantısında konuşan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “ Ülkemizi çok zor koşullarda kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanseverleri saygıyla anıyorum. Ülkemizi Çanakkale’de Afrin’de savunan kahramanlarımızı selamlıyorum. Ataşehir CHP İlçe Başkanlığı olarak partisinin kendilerine verdiği görev ile kuruluş ilkeleriyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderinde Genel Merkez’in çizdiği siyasi yolda, halkın ve ülkenin çıkarlarını önde tutarak Ataşehir’de iktidar olduk. Ataşehir halkı iki dönemdir Belediye Başkanımız Sayın Battal İlgezdi’yi tercih ederek seçti. Değerli Belediye Başkanımız ve çalışma arkadaşları 2009 yılından 2017 yılı sonuna kadar, bu hizmet anlayışını sürdüre geliyorlar. Belediye Başkanımızın bu başarıları birilerini rahatsız ediyordu. İktidara göbekten bağlı medya kuruluşları sürekli Ataşehir’i olmamış olaylarla gündeme getirdi. Nihayet 2017 yılı Aralık ayında başkanımız haksız bir şekilde görevinden uzak tutuldu. Amaçları zaten beliydi” dedi.

 
“ATAŞEHİR HALKININ İRADESİNE SAYGI BEKLİYORUZ”

 
Cumhuriyet Halk Partisi olarak haksızlıkları kabul etmediklerini, seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini kaydeden CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak; “ Hukuk kurallarının işletilmesi gerekir. Hukuka ve adalete saygılıyız. Onun için -Herkes için adalet- diyerek yola çıktık. Ataşehir Belediyesi kurulduğu günden bu güne kadar devlet müfettişlerinin denetimindedir. Bu karar siyasidir. Belediye Başkanımızın görevden uzaklaştırılmasını asla kabul etmiyoruz. Ataşehir halkının iradesine saygı bekliyoruz. CHP örgütü olarak sevgili Başkanımızın hep yanında olduk. Bu gün daha güçlü ve kararlı bir şekilde başkanımızın yanındayız ve bir an önce göreve dönmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

“EN KISA ZAMANDA BULUŞMAK ÜZERE”


Salona alkışlar ve yoğun ilgi eşliğinde giriş yaparak konuşma yapan görevinden geçici olarak uzaklaştırılan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yapılan uygulamanın doğru olmadığını, siyasi bir uygulama olduğunu, kendisinin ve arkadaşlarının Ataşehir’de kanuna aykırı hiçbir iş yapmadıklarını, örgütü ile buluşmayalı uzun zaman olduğunu ve en Kısa zamanda buluşmak üzere diyerek; “Örgütümüzle buluşmayalı uzun bir zaman oldu. Öyle uygun gördüler, biz de bekliyoruz. Ama şunu herkes iyi bilsin ki; ne benim, nede arkadaşlarımın Ataşehir ile ilgili vermeyeceği hiçbir hesabı yok. Ben o gün de söyledim. Ben buradayım. Ataşehir’de burada. Biz burada yasaya, kanuna aykırı hiçbir iş yapmadık. Gerekçede diyor ki, kaçak inşaat varmış!.. İstanbul’da ve Türkiye’de yargılanmayan Belediye Başkanı var mı? Bu işler nasıl olur? Önce müfettişleri gönderirsiniz. Denetime gelirler. Eğer bir evrak karartma varsa, belediye başkanını açığa alırsınız. Burada ne yaptılar? Peşin peşin, müfettiş göndermeden, beni açığa aldılar”  dedi.
 
“BURADA SİYASİ HESAP VAR”
 
Görevden uzaklaştırılmasının siyasi hesaplar sonucu olduğunu söyleyen Battal İlgezdi, “Aslında burada siyasi hesap var. Bildiğiniz gibi burası yeni ilçe yapıldığında, 8 yeni ilçeden 7’sini Adalet ve Kalınma Partisi aldı. Ataşehir’i alamadı. Beni, Cumhuriyet Halk Partisi’ni yok sayaraktan, arkadaşlarımı yok sayaraktan bu sorunu çözemezsiniz. Bir sene sonra seçim var. Halep orada arşın burada… Hodri Meydan! Benim kenarda durmamla hiçbir şey değişmiyor. Burada arkadaşlarım aslanlar gibi Belediye Başkanlığı da yapıyorlar, gerekli işleri de yapıyorlar. Beni hiç aratmıyorlar. O anlamda ben arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
“YÜZDE 65 ALARAK ATAŞEHİRDE İKTİDAR OLACAĞIZ”
 
2 aylık görevden uzaklaştırılma kararının 2ay daha uzatıldığını kaydeden İlgezdi, yapılan uygulamanın doğru olmadığını ifade ederek; “2 ay uzaklaştırma almıştım. İçişleri Bakanlığı soruşturmadan dolayı 2 ay daha süreyi uzattı. Sonucu bekliyoruz. Ben eminim ki tekrar en kısa zamanda bir arada olacağız. Yapılan bu uygulama benim için de Adalet ve Kalkınma Partili veya Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanları için de doğru değil. Türkiye’de yapılan bu uygulamanın sonucu ters tepti. Buyursunlar yapsınlar Ataşehir’de anketi. Ben anket yaptırıyorum. Bu gün seçim olsa Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 65 ile burayı alacaktır” iddiasında bulundu.
 
“BİZİM SİYASET ANLAYIŞIMIZDA İNSAN VAR”
 
Battal İlgezdi konuşmasının sonunda; “Biz seçimi kazandığımız gün itibarı ile Ataşehir’de hiç kimseyi dışlamadık. Herkes bizim dedik. Seçime kadar ben Cumhuriyet Halk Partisi, Belediye Başkanı adayıydım. Seçildikten sonra ben ve ilçe başkanım herkese aynı mesafede olduk. Camiye de aynı mesafede olduk, cem evine de, kiliseye de. Bizim siyaset anlayışımızda insan var. Siyaseti biz insan üzerine yapıyoruz. Sağcılık, solculuk üzerine yapmıyoruz” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 23:04

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109