CEVAT ARZIK; “PLANLARI OYBİRLİĞİYLE GEÇİRECEĞİZ”

Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaş Derneği Başkanı İsa Kırım, Ak Parti Grup Başkanı Mustafa Cevat Arzık Yenisahra ve Çevresi İmar Planların iadesiyle ilgili seyleşi gerçekleştirdi.

 CEVAT ARZIK; “PLANLARI OYBİRLİĞİYLE GEÇİRECEĞİZ”

 Yenisahra Eğitim Kültür ve Yardımlaş Derneği Başkanı İsa Kırım, Ak Parti Grup Başkanı Mustafa Cevat Arzık Yenisahra ve Çevresi İmar Planların iadesiyle ilgili seyleşi gerçekleştirdi.


Dernek Başkanı İsa Kırım’ın İmar Planlarıyla ilgili sorularını yanıtlayan Mustafa Cevat Arzık açıklamalarına şöyle devam etti.
 
Yenisahra İmar planın iade yerine Büyükşehir’de düzeltilmesini arzuladığını kaydeden Mustafa Cevat Arzık, Sosyal Donatı Alanların yarı yarıya azalmış olması nedeniyle İlçeye gönderildiğini düşündüğünü söyledi.
 
Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yışlmaz’ın, planların bürokrat imzasıyla değil meclisten geçirilerek gönderilmesi doğru olurdu sözlerinin hatırlatılması üzerine Arzık; Yeni Sahra ve Yakın Çevresi 1/1000 ölçe Uygulamam İmar Planının bürokrat imzası ile iade edilmesine yönelik iddiaları, bürokrat tarafından gönderilmesi ile en az 3 ay kazanıldığını ifade eden Mustafa Cevat Arzık, planın İBB Meclisinde görüşülerek iade edilmesi ile en az 3 ay zaman kaybı yaşanacağını iddia etti.
 
ARZUM, DÜZELTİLEBİLİYORSA BÜYÜKŞEHİR’DE DÜZELTİLMESİYDİ
 
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Mahalli İdareler Gene Müdürlüğünden görüş istemiş olduğunu, belirtilen görüşte “üst ölçekli plan ile üst ölçekli plan arasındaki uyumsuzlukların iade gerekçesi” olacağının açıkça belirtildiğinin altını çizen Ak Parti Ataşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mustafa Cevat Arzık, açıklamasında; “Aslında bizim gönlümüzden geçen şuydu; iade edilmeden düzeltilebiliyorsa Büyükşehir’de düzeltilmesiydi. Özellikle Sosyal Donatı Alanlarında (SDA)  54 binden 27 bin metrekareye inmiş yarı yarıya azalmış olması nedeniyle, bu durumun Büyükşehir Belediyesi’nde düzeltilmesinin uygun görülmediği düşünülmüş sanırım. Bu nedenle ilçe belediyesine iade edilmiş” diye konuştu.
 
İMAR KOMİSYONU İLE BİLGİLENDİRME ALDIK
 
Ataşehir Belediyesi’nde çalışmaların yapıldığını, Planlama Ofisinden bilgi aldıklarını kaydeden Arzık, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Belediyemiz Planlama Ofisinde imar komisyonu ile birlikte bilgilendirme aldık.  Planlama Ofisinde arkadaşlarımız gerekli düzeltmeleri yapmışlar” dedi.
 
PLANLARI YİNE AK PARTİ GRUBU OLARAK OY BİRLİĞİYLE GEÇİRECEĞİZ
 
Meclise geldiğinde yine olumlu oy vererek oy birliği ile planların Büyükşehir’e gitmesini sağlayacaklarını kaydeden Mustafa Cevat Arzık; “Biz, geçtiğimiz dönem planların geçmesi, vatandaşlarımızın mağdur olamamalar yönündeydi. Planların onaylanıp gelmesi için oy birliği yaptıysak, inşallah yine planları meclisten çıkartacağımız günde Ak Parti Grubu olarak oy birliğiyle geçireceğiz” diye konuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109