Burada yaşanan sorunları kim çözecek

Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallesinde yaşanan sorunları kim çözecek.

  Burada yaşanan sorunları kim çözecek



Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallesinde yaşanan sorunları kim çözecek.



Ataşehir Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde 2013 yılından buyana yaşanan kentsel dönüşüm sorunlarını kim çözecek.

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin sorunu 2013 yılında başladı her iki mahallede firmalar, Firma temsilcileri, Halk tabiriyle Çantacılar mahalede cirit atmaya başladı. 2015 yılına gelindiğinde tam 36 adet firma oldu. 
36 firma değişik yerlerde farklı adalarda mahallelilerle sözleşme imzaladı.  Bu iki mahallenin henüz 1/5000'lik ve 1/1000'lik imar planları henüz çıkmamıştı. imarı olmayan mahallede özel imar almak için 2 İnşaat firması (DKY ve BİR YAPI) karot çalışması yaptı ve bu yapılan karot çalışması neticesinde 100  binanın çürük raporu alındı ve bu binalara oturulamaz raporu verildi.



İmarı olmayan mahallelerin 1/5000'lik ve 1/1000'lik imarı 2019 yılında 1 haftatda çıktı.

İmarı olmayan Yenisahra ve Barbaros Mahallelerinin 1/5000'lik ve 1/1000'lik imarı 2019 yılında  Yerel seçimler öncesinde 1 haftatda çıktı.



2020 yılına kadar mahallelerde kentsel dönüşüm ile firmalar ilgili hiç bir işlem yapılmadı. yıkım kararı bulunan 100 binanın yıkılması için Çevre ve Şehircilik bakanlığı ve Ataşehir belediyesi kanalı ile bu binalarda oturanlara binalarınızı 60 gün içinde boşaltın tebligatı yollandı. ve 2020 yılı sonlarında bu binaların Elektrik, doğalgaz, Su Kesim ve binalarda oturanların tahliye işlemleri başlatıldı. Şu ana kadar 35 Bağımsız bina ve 100 Dairede oturanların tahliyesi gerçekleşti. 



Bu 100 dairede tahiminen 400 ikahmet ediyordu. Türkiyede pandemi ve ekonomik kriz yaşanırken tahiliye edilirken bu insanlara siz bu evlerde oturamazsınız bu evler depreme dayanıksı hadi çıkın derken hiç bir kurum ve kuruluş hatta bu insanların evlerinden karot alan firmalar bile bu insanlara sahip çıkmadı. 



Şu an mahallede Orurulamaz raporu bulunan 65 baağımsı bina belli bir proğram ile tahliye işlemleri gerçekleştirilmeyi bekliyor. Bu binalarda tahminen 1000 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor. İstanbulda pandeminin en üst seviyede olduğu bu günlerde 65 binada oturanlar tedirgin. Her an evlerinden tahliye edilme korkusu yaşıyorlar. bu binada oturanların bir kısmı işsiz. Bir kısmı emekli ve Kiraya çıktıklarında nasıl geçineceklerinin korkusu ile yaşıyorlar.



Evlerini boşaltan 35 bağımsız binalardan taşınanların sorunları katlanarak büyüyor. Boşalttıkları binaları karot alan firmalar yıkmadığı için devletin verdiği kira yardımınıda alamıyorlar. Boşalttıkları evler talan edilmiş durumda bu binalar mahallede kalan diğer komşular için tehlike saçıyor. boşaltılan binalarda Tinerciler, Uyuşturucu kullananlar,  Alkol bağımlıları kalıyor ve mahallede oturanları rahatsız ediyorlar.



İstanbulda Beklenen bir deprem gerçeği var bu mahallerde bulunan binaların tamamı depreme dayanıksız. Bu insanlar bu binalarda oturmaması lazım. Karot alınan bina ile yanındaki bina çürüklük bakımından aynı çürüklüğe sahip karot alınanı tahliye ediyor yanında bulunan binada olana insanlara sen burada otur depremi  bu binada yaşa deniyor.



Bu iki mahallede oturanlar Yukarıda özetlenmiş olduğumuz sorunlarının bir an önce çözülmesi için 36 firma yetkililerinden, Devletin tüm kurumlarından, İstanbul Büyükşehir ve Ataşehir Belediyesi yetkililerinden, Ataşehirde bulunan Tüm Siyasi parti ilçe başkanlarından destek bekliyor.










 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2021, 15:16

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109