Binali Yıldırım, 'İstanbul Türkiye’yi sırtında taşıyor'

Ataşehir’de bir etkinlikte konuşan Yıldırım, kente ilişkin çeşitli rakamlar verdi ve “İstanbul’un rutin belediyecilik sorunları yok.

Binali Yıldırım, 'İstanbul Türkiye’yi sırtında taşıyor'
Binali Yıldırım, 'İstanbul Türkiye’yi sırtında taşıyor'

Ataşehir’de bir etkinlikte konuşan Yıldırım, kente ilişkin çeşitli rakamlar verdi ve “İstanbul’un rutin belediyecilik sorunları yok. Daha fazla nasıl üretebilir ve gençlere nasıl iş imkânları sağlar? Bunu düşünmemiz lazım” dedi...
AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul Ekonomi Kulübü’nün Ataşehir’de bir otelde düzenlediği toplantıda iş insanlarına seslendi. Seçimlere 23 gün kaldığını ve İstanbul’da 11 milyon seçmen bulunduğunu belirten Yıldırım, “Bütün İstanbullulardan bir talebim var. Lütfen bu seçimde genel siyaseti bir kenara bırakın, İstanbul’un geleceğine odaklanın. Çünkü, biz İstanbulsuz, Türkiye’nin olmayacağını inanıyoruz” dedi. 


İstanbul’un Türkiye’yi sırtında taşıyan bir şehir olduğunun altını çizen Yıldırım, “İstanbul’un milli gelire katkısı yüzde 31. İstanbul’un milli geliri, 140 ülkenin  milli gelirinden fazla. İstanbul’un ihracatı 78 milyar dolar. Nüfusu, 15 milyon  67 bin 724. Çalışan sayısı 6 milyon. Ulusal üretimdeki payı yüzde 30. Hizmet  üretimindeki payı yüzde 35. Toplanan her yüz liralık verginin 50 lirasını İstanbul sağlıyor. İstanbul’un ayakta olması ve lokomotif olmaya devam etmesi lazım. İstanbul’un rutin belediyecilik sorunları yok. Şimdi, bu şehirde yaşayanlara ne gibi fırsatlar sunabiliriz. Daha fazla nasıl üretebilir ve gençlere nasıl iş imkanları sağlar? Bunu düşünmemiz lazım” diye konuştu. 

Ataşehir’in finans merkezi olarak planlanan bir yerleşim yeri olduğunu belirten Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Ataşehir, Anadolu Yakası’nın bir cazibe merkezi olacak. Bugün yaşadığımız trafiğin kaynağı nedir biliyor musunuz? Burada oturan insanların 3’te 2’sinin Avrupa Yakası’na gitme ihtiyacı duymasından kaynaklanıyor. Halbuki biz iki yakayı kendi içinde zenginlik noktaları oluşturarak tutabilirsek trafik doğal olarak rahatlayacak. Onun için Ataşehir’in de bir Anadolu Kültür Merkezi olacak.”  

18 tünel çözümü

Öte yandan Yıldırım’ın İstanbul trafiğine çözüm olacak projelerinin detayları belli oldu. Projeye göre İstanbul trafiğini rahatlatmak için Sarıyer’den TÜYAP’a, Kuzey Marmara Otoyolu’na kadar bir tünel ağı kurulacak. Ayrıca D100 ve TEM’e alternatif 18 tünel yapılacak. Buna göre projenin şu an devam eden etabı 14.2 kilometre, planlanan etabı ise 92.2 kilometreden oluşuyor. Bu tüneller sayesinde araçlar yılda 2.5 milyon kilometre daha az yol yapacak. Trafikte ise 50 bin saat daha az kalacaklar. Günlük toplam yakıt tasarrufu 832 bin lira olacak.

‘Herkes İstanbulluyum diyecek’

Belediye Başkanı seçilmesi halinde bu şehirde yaşayan herkesin  “İstanbulluyum” diyebilmesi için çalışacağını vurgulayan Yıldırım, “Bu şehre bir  aidiyet kazandırmamız lazım. Beni belediye başkanı seçerseniz, görevim bu şehirde  yaşayan herkese ‘İstanbulluyum’ dedirtmek olacak. Bu şehir kimliğini ve aidiyetini geliştirmek için çalışacağım” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER