Battal İlgezdi Pazar Kahvaltısını Taksicilerle Yaptı

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi Pazar kahvaltısını Ataşehir’de bulunan taksicilerle birlikte yaptı.

Battal İlgezdi Pazar Kahvaltısını Taksicilerle Yaptı
Battal İlgezdi Pazar Kahvaltısını Taksicilerle Yaptı

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi Pazar kahvaltısını Ataşehir’de bulunan taksicilerle birlikte yaptı.



Pazar sıcaklığında geçen kahvaltıda İlgezdi taksicilerin en büyük sorunu olan ubere, Ekrem İmamoğlu ile çözüm bulacaklarının sözünü verdi. İlgezdi: “Büyükşehrin çözeceği bir sorun uber, ama ben inanıyorum ki emekçiden yana olan İmamoğlu bu sorunu çözecektir.” diyerek konunun gündemde olduğunu belirtti. 

“ŞU ANDA SEÇİM SÜRECİNDE OLUNDUĞU İÇİN UBER ARAÇLARINI KAPALI BİR ALANDA TUTUYORLAR”
Ataşehir’de gerçekleşen kahvaltıda bir araya gelen taksiciler ve Battal İlgezdi son yıllarda en büyük sorunları olan uber taşımacılık konusunu ele aldılar. Anadolu Yakası Taksiciler Odası Başkanı Bayram Başkan açılış konuşmasında uber sorununu ele alırken şimdiye kadar İlgezdi’nin kendilerine yaptıkları yardımlara da değindi. uber sorunu için de taksicilere birlik çağrısında bulundu. Bayram Başkan:          “Battal İlgezdi taksicinin dostu, ulaşımın dostu gerçekten bizlere çok yardımcı oluyor. Sayın Battal Başkanımız  Ataşehir’de birbirinden güzel duraklar icat etti bize. Ulaşıma kalbi her zaman açık Sayın İlgezdi’nin, hepimiz adına kendisine teşekkür ediyorum. Ataşehir’de yetkililer gerçekten bizlere  değer veriyorlar.  Gündemimizde bizim üç yıldır uğraştığımız uber var. Bunun için birlik olmalıyız. Biz birlik olursak kimse bizi yıkamaz. Çünkü ekmeğimiz elimizden gidiyor. Bunu söylemek zorundayım. Çoğunuz beni tanırsınız İstanbul taksi dolmuşlarının başkanlığını yaptım. 2013’te bizler 7 artı birdik. TBMM’den alınan bir karar vardı. Ama maalesef İstanbul’da TBMM’den çıkan karara rağmen bunu gerçekleştirememiştik.  Biz bu işi 2 saat içerisinde birlik olduğumuzda çözmüştük. Bizim mesleğimizde ekmek çok zor şartlar altında kazanılıyor. Şuanda seçim sürecinde olunduğu için uber araçlarını kapalı bir alanda tutuyorlar. Bizim birlik olduğumuzu devlet büyüklerimize göstermemiz gerekir.” dedi.
“EKREM İMAMOĞLU EMEKÇİLERDEN YANA OLACAKTIR”
Battal İlgezdi Pazar kahvaltısında buluştuğu taksi durak sahipleri ve taksi şoförleriyle uber konusuyla birlikte belediyeye taksi duraklarının ödediği  ecrimisil ödeneği konusunu ele aldı. İlgezdi devletin yasa olarak koydukları ödemeyi mecburen belediyelerin aldığını vurguladığı konuşmasında seçime günler kala Ataşehir’e gelip adayların ‘ Sancaktepe’de ecrimisil ödeneği alınmıyor, açıklamalarının  belgeleriyle yanıltıcı olduğunu gösterdi. Ayrıca İlgezdi, ödenen rakımın yeni dönemde karşılıklı yapılacak istişareyle aşağıya çekileceğinin sözünü verdi. İlgezdi’nin konuşması Ataşehir’e yeni taksi duraklarının ve var olan durakların ihtiyaçlarının giderileceği konularıyla devam etti. Battal İlgezdi: “Öncelikle zor koşullarda müthiş bir hizmet yapıyorsunuz. Taksicilerin işi çok zor. Emeğinizin karşılığı alınmıyor biliyorum. Duraklara uğradığımda sohbet ettiğimde durumlarınız hakkında bilgi alıyorum. Tabii sizin en büyük sıkıntınız uber… Bu konuyla ilgili sözün sahibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarıdır. Bu konuda benim yorum yapmam etik olmaz. CHP İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ekrem İmamoğlu bu konuyla ilgili bir açıklama yapacaktır aday olduğu için. Ama ben biliyorum ki; Ekrem İmamoğlu emekçilerden yana olacaktır. Çünkü onun yüreği de emekçi dostlarını unutmayacak nitelikte. 26 Mart Salı günü biliyorsunuz Ekrem İmamoğlu Ataşehir’imize geliyor. STK’larla buluşacak, esnaflarla ve saat 17.00’da da miting yapacaktır. Bu konuyla ilgili de açıklama yapacaktır. Zaten ekibiyle uber konusuyla ilgili çalışma da yapıyorlar.” 
“TÜRKİYE’DE UBER KONUSUNUN ÇÖZÜLMESİ ŞART!”
“Türkiye’de uber konusunun çözülmesi şart! Biz belediye olduğumuzda taksi durakları vardı. Bunlar Kadıköy, Ümraniye, Üsküdar, Sancaktepe’den  gelmişti. Buradan da hatırlatayım İçerenköy ve  Mevlana Mahallelerinin durakları yenileniyor. Ataşehir’de önümüzdeki dönemde ne kadar eksik durak  varsa hepsini yapacağım.  Ben gece taksi duraklarını gezdiğimde eksikleri gördüm. Ama sizlerle oturup, konuşup  ne eksiğiniz varsa onların hepsini çözeceğiz.”
“MİLLETİ NEDEN KANDIRIYORSUNUZ?”
“Bunların dışında bir de ecrimisil konusu var.  Ama bunu biz değil, devlet istiyor. Bu bir yasa gereği istenen rakam. Sizlerden bunları Ümraniye, Üsküdar, Sancaktepe, Kadıköy belediyeleri önceden almış. Doğal olarak biz de devamını sağlamak zorundayız. Yalnız şu var; bu rakamı birlikte üreteceğimiz çözümle aşağıya çekelim.  Yeniden bir tespit ve değerlendirme sözü vererek ödenen rakamın aşağıya çekilmesi sözünü sizlere veriyorum. Geçenlerde  Sancaktepe’de  bu rakamı almıyorlar  dendi. Ama bizim elimizde belge var. Elimizde taksi duraklarının isimleriyle birlikte Sancaktepe’den de ecrimisil alındığını gösteren belgeler var. Milleti neden kandırıyorsunuz?  Devlet var kanun var yasa var. Para alınıyor Sancaktepe’de belgeler de biz de. Tablo ortada!” 

“YAŞAM ŞARTLARI BU KADAR SIKINTILIYKEN NASIL YANINIZDA OLMAM?”

“Ben hepinizin yanındayım. Türkiye’nin yaşam şartları bu kadar sıkıntılıyken nasıl yanınızda olmam? Ne yapmam gerekiyorsa tabii ki yapacağım. Zaten özellikle taksicilerin işleri kötüyken… Piyasa belli, şartlar, koşullar belli. Ben durağa gidiyorum, taksiler sırayla dizilmiş, iş yok! İnsanlarda para yok, kimse taksiye binemiyor. 15 sene önceki işlerinizle şimdiki koşullar aynı mı? Taksicilerin emeği bir yana can güvenlikleri de yok.  Yeniden tespit komisyonu oluşturacağız. 800 tl. almayalım 50 tl. alalım ne olacak?” diyerek taksicilerin sorunlarını nasıl çözeceğini tek tek dile getirdi.



İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER