Battal İlgezdi Muhtarlar ve Azalarıyla Bir Araya Geldi

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi Ataşehir’in 17 mahallesinde muhtarlık ve azalık görevlerine talip olan adaylarla bir araya geldi.

Battal İlgezdi Muhtarlar ve Azalarıyla Bir Araya Geldi
 Battal İlgezdi Muhtarlar ve Azalarıyla Bir Araya Geldi

Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi Ataşehir’in 17 mahallesinde muhtarlık ve azalık görevlerine talip olan adaylarla bir araya geldi.

Ataşehir’in 17 mahallesinde muhtarlık ve azalık görevlerine talip olan adaylarla düzenlenen kahvaltılı toplantıda Ataşehir Belediye Başkanı ve CHP Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi bir araya geldi.
Battal İlgezdi muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda dikkat çeken açıklamalar yaptı ve Türkiye’de muhtarlara devlet bütçesinden desteği ilk defa kendisinin sağladığını ifade etti. İlgezdi, mahallelerde karar alınırken muhtarlara danışılması ve onaylarının alınması gerektiğini de belirtti.  Ayrıca muhtarların ilçe meclisine girmesi ve görüşlerini burada aktarması gerektiğine de değindi.
 
Seçim çalışmaları süresince Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyete sahip çıkılması gerektiğinin altını çizen İlgezdi, Cumhuriyetsiz Türkiye’de nefes alınamayacağını da ifade etti. Ayrıca Irak’ın yaşadığını da örnek vererek Cumhuriyetin olmadığı bir ülkenin ne hale geleceğine de dikkat çekti. İlgezdi: “. Biz Cumhuriyetimize sahip çıkacağız. Irak tablosu ortada! Yarı yarıya işgal edildi ve ülke yerle bir edildi. Ama bizim ülkemiz dimdik ayakta. Bizim ve yetiştirdiğimiz çocuklarımızın asla vazgeçmeyeceğimiz  tek şey Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ilkelere sahip çıkmak olmalıdır. Bu anlamda mevcut muhtarlarımız ve yeni muhtar adaylarımız da   bu ilkelerimizden vazgeçmemelidir. Cumhuriyet olmadan Türkiye’de nefes alma şansımız yok.” ifadelerini kullandı.
 
“sonuçta kazanan demokrasi oluyor”
 
Seçime kısa bir süre kaldığını hatırlatan Battal İlgezdi, “Önümüzdeki seçimde yarışa girecek tüm muhtar ve aza adayı arkadaşlarım, hepinize başarılar diliyorum. 31 Mart akşamı belediye başkanları, meclis üyeleri,  muhtarlar ve azalar sandıktan çıkan sonuçla belirlenecek. Demokrasinin en güzel özelliği burada. Yarışıyoruz, sonuçta kazanan demokrasi oluyor. Unutmayalım ki; ne olursa olsun bu ülkede bizim ve çocuklarımızın asla vazgeçmeyeceği bir şey var; Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ve onun ilkeleridir.” dedi.
 
“Bizler komşuyuz yarın yüz yüze bakacağız”

 Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin 2018’in Haziran ayında yapılıp, bittiğini hatırlatan İlgezdi, “31 Mart’ta sadece yerel seçimler yapılacak. Bu anayasal olarak her 5 yılda bir yapılan sıradan bir seçim. Bunu başka bir noktaya çekmeye gerek yok. Burada siz muhtar ve aza adaylarından ricam; kimse kimseyi kırmasın. Bizler komşuyuz, yarın yüz yüze bakacağız, birbirimize karşı yüz kızartıcı davranışlardan kaçınmamız gerekir. Seçimden sonra söylediğiniz şeylerden pişmanlık duymamamız lazım.” dedi.
 
“BENİM ŞAHSİ MUHTAR ADAYIM YOK”
 
10 yıldır Ataşehir’de belediye başkanı olduğunu belirten İlgezdi, “Benim şahsi muhtar adayım yok, Ataşehir’deki bütün muhtar ve aza adayları benim adayımdır. Herkes bunu böyle bilsin. Ne ben ne de arkadaşlarım sizin seçim yarışınıza karışmayız. Ne benim ne de CHP ilçe başkanlığımızın bir adayı yoktur. Herkes çıkıyor kendisi yarışıyor. Ben bütün muhtar ve aza adaylarına sevgi ve saygılarımı sunuyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.    

 
İlgezdi, “Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin köy enstitülerinden mezun bir babanın çocuğuyum. Atatürkçü, cumhuriyetçi, çağdaş, laik bir insanım. Bu ülkede biz beraber kardeşçe ve dostça yaşayacağız. Ben her zaman, her şey yapılır ancak ülkemizde en çok kardeşlik ve sevgiye ihtiyacı var.” diyerek konuşmasına son verdi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER