Battal İLGEZDİ: İMARI ÇÖZ ATAŞEHİR'E ANITINI DİKERİM

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Yenisahra ve Barbaros halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ataşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ve hizmetleri anlattı. Kim imar planlarını çıkarırsa onun anıtını Ataşehir’e dikerim. Yeter ki çözülsün Ataşehir'in imar sorunu.

Battal İLGEZDİ:  İMARI ÇÖZ ATAŞEHİR'E ANITINI DİKERİM

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi bilgilendirme toplantıları kapsamında düzenlenen toplantılardan dördüncüsünde Yenisahra ve Barbaros mahalleleri sakinleri ile buluştu. Yenisahra ve Barbaros halkının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Ataşehir Belediyesi’nin yaptığı yatırımlar ve hizmetler anlatıldı.

Ataşehirweb/Recep KENAN

YENİSAHRA ve BARBAROS'un EN ÖNEMLİ SORUNU İMAR


Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Çulha, CHP İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri ve Yenisahra ile Barbaros mahalle muhtarlarının katıldığı halkın büyük ilgi gösterdiği toplantıda en çok imar konuşuldu.

TOPLANTI FOTOĞRAFLARI

İlk önce konuşan mahallle muhtarları belediyenin yaptıkları hizmetlere teşekkür ederken, en önemli sorunları olan imar sorunlarının çözülmesini istediler.Halkın yıllardır beklemekten bıktıklarını söylediğini dile getiren muhtarlar ilgililerin bu konuda duyarlılık gösterip sorunlarını çözmesini istediler.

Muhtarlardan sonra CHP Ataşehir ilçe Başkanı Kaya ULUYILMAZ da bir konuşma yaptı. ULUYILMAZ'dan sonra konuşan Belediye Başkanı Battal İLGEZDİ: Son günlerde bölgede bazı müteahhitler çıktı. ‘Evlerinizi bize verin. Biz imar sorununu çözeriz’ diyorlarmış. Yapamayacakları vaatleri veriyorlar, sakın bunlara kanmayın. Eğer bu insanlarla sözleşme yapıp evlerinizi verirseniz, yarın öbür gün imar planları çıktıktan sonra pişman olursunuz. Hakkınızı tam olarak alamazsınız.

Vatandaşlar yıllardır imar planı beklediği için bezdi. Ben senin imarını çıkartırım diyene kanmasın. Böyle şeylerden uzak dursun. İmar çıksın ondan sonra adam gibi doğru müteahhit ile anlaşsınlar. İmar çıkmadan planlar belli olmadan kimse imza atmasın.

 İMAR PLANINI ÇIKARANANIN HEYKELİNİ ATAŞEHİR'E DİKERİM


İmar planlarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapıyor. 1/5000 lik planda tek yetkili onlar. Altyapı çalışmasını bir yıl önce verdik. Yetki bende olsa bir ayda imarı çıkartırım. Büyükşehirle sürekli görüşüyoruz. Bu sorunun çözülmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım. Kim imar planlarını çıkarırsa onun anıtını Ataşehir’e dikerim. Yeter ki çözülsün Ataşehir'in imar sorunu.



Dere yataklarına kimse imar veremez. Sakın kanmayın. Sonra siz mağdur olursunuz. Dere yataklarındaki vatandaşlarımızı mağdur etmemek için çalışma yapıyoruz. Burada ilk kez açıklıyorum dere yataklarındaki 300 civarındaki ev sahiplerine Emekevler'deki lüks projeden ev verceğim. Önce bölgenin imar planlarını çıkartıp bu işi çözeceğim dedi.
Soru cevapla devam eden toplantı Başkan Battal İLGEZDİ ve ekibinin katılımcılara vedası ile sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER