Başkan İlgezdi, okul müdürleri ile buluştu

Başkan İlgezdi, okul müdürleri ile buluştu

Başkan İlgezdi, okul müdürleri ile buluştu
Başkan İlgezdi, okul müdürleri ile buluştu

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ilçedeki okulların sorunlarını konuşmak için okul müdürleri ile Zübeyde Hanım Öğretmenevi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıda biraya geldi. Toplantıda okul müdürleri okullarına ilişkin istek ve şikâyetlerini Belediye Başkanı Battal İlgezdiye’ye iletti. Okulların sorunlarının birinci dereceden acil sorunlar olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir’in yeni kurulan bir ilçe olmasından kaynaklanan çok sayıda sorunu olduğunu vurguladı. Bunların başında da eğitime ilişkin sorunların geldiğini belirten Başkan İlgezdi, ilçe belediye başkanı olarak önceliği eğitime verdiğini açıkladı.   

“Ben herkesin belediye başkanıyım”

CHP’li bir belediye başkanı olduğunu, ancak seçimden sonra rozetini çıkardığının altını çizen Başkan Battal İlgezdi şunları söyledi:”Hangi siyasi görüşte olursa olsun bana oy verende vermeyende benim vatandaşım, benim öğretmenim, tüm çocuklarda bizim çocuklarımız. Cumhuriyet ilkelerine bağlı, Cumhuriyet ilkelerinin yaşaması ve gelişmesi için yaşamı boyunca mücadele eden bir devrimciyim. 12 Eylülde milyonlarca vatandaşım gibi bende bir bedel ödedim. Benim için 12 Eylül’de bedel ödeyen o gün sağ görüşlü arkadaşlarda, sol görüşlü arkadaşlarımda aynıdır. Burada CHP’li belediye başkanı var diye düşünmeyin, bütün belediye başkan yardımcısı arkadaşlarımla, belediye çalışanlarımızda tüm vatandaşlara herkese aynı mesafedeyiz. Özellikle konu eğitimse, çocuklarımızın iyi birer vatandaş olarak yetişmesi çağdaş eğitimi yakalayabilmesi için ne gerekiyorsa elbirliği ile yapacağımıza inanıyorum”

Öğretmenlerle sık sık biraya gelerek, okulları ziyaret ederek sorunları yerinde tespit ettiğini hatırlatan Başkan İlgezdi: “Ataşehir Belediyesi olarak okullarımıza elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz, vermek için de ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.
Haziran ayının sonunda da okul müdürleri ile geniş kapsamlı bir toplantı yaparak yaz döneminde okulların fiziki koşulları için yapılması gerekenleri beraber saptayıp, tatil süresince bu sorunları çözerek okulları yeni eğitim yılına hazır hale getireceklerini açıkladı. Başkan İlgezdi: “ Bu toplantıyı bir ilk olarak kabul edelim. Bundan sonrada sık sık bir araya gelelim. Okullarımız için ne yapabiliriz eğitime nasıl katkı sağlayabiliriz konuşalım istiyorum. Sizlerin ileteceği sorunların yüz 80’ini çözeceğimize inanıyorum “ dedi.  Okul müdürlerinden gelen Akıllı Tahta talebi ile ilgili olarak her okul için bir Akıllı Tahta verebileceklerini ancak, her sınıf için böyle bir çalışmanın maliyetinin çok yüksek olacağını da sözlerine ekledi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109