AYGAD'dan Ataşehir Belediyesi'ne Ziyaret

AYGAD'dan Ataşehir Belediyesi'ne Ziyaret

AYGAD'dan Ataşehir Belediyesi'ne Ziyaret
Dernek tanıtım çalışmaları kapsamında Anadolu Yakası'ndaki ilçelerin belediye başkanlarına tanışma ziyaretleri gerçekleştiren Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'yi  ziyaret etti.
Tanışma ve karşılıklı başarı dileklerinden sonra Dernek Başkanı Hakan Manici dernek kuruluş gerekçeleri ve amaçlarından kısaca bahsederek yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Manici “Yerel gazeteler bulundukları bölgede halkın sesi olduğu kadar yerel yönetimlerin de sesi olma özelliği taşımaktadır. Yerel basının ortak sorunlarının çözümü ve mesleki saygınlığın artırılmasını amaçlayan AYGAD, Anadolu Yakası'nda en az bir yıldır düzenli olarak yayınlanan 48 gazetecinin kurduğu bir dernektir. Üyelerimiz basın meslek ilkelerini prensip edinmiş, tamamen objektif habercilik anlayışı ile hareket eden kişilerdir. Her şeyin başı eğitim diyerek çok yakında Yeditepe Üniversitesi ile eğitim seminerleri düzenleyeceğiz. Ayrıca haber havuzumuz ile bölgemizdeki gelişmeleri üye tüm gazete ve internet sitelerimizle dernek internet sitemizde de yayınlayarak daha fazla insana ulaşmış oluyoruz. Derneğimizin logosunun olduğu gazete ve internet sitelerimizde her zaman doğru ve objektif haberler yer alacaktır” dedi.

DEMOKRATİK YAPI

Dernek işleyişi ile ilgili de bilgi veren Manici şunları söyledi:
“Dernek kuruluşunda aldığımız kararlardan birisi de dernek başkanlarımızın her yıl değişecek olmasıdır. Böylesine demokratik yapılanma anlayışı ile sorunlarımıza ne kadar ciddi yaklaştığımız, temsiliyette adalete ne kadar önem verdiğimiz anlaşılmaktadır. Bize yoğun döneminiz olmasına rağmen zaman ayırdığınız için size derneğimiz olarak teşekkür ediyoruz. Yerel basına ve derneğimize ilgi ve desteklerinizi esirgemeyeceğinizi biliyoruz.”

"TAKDİR EDİYORUM"

Belediye Başkanı Battal İlgezdi de dernek yöneticileri ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek;
“Nazik ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Yerel basının sorun ve sıkıntılarını biliyorum. Çok zor çalışma şartlarında çok önemli bir işlevi yerine getiriyorsunuz. Bu anlamda her zaman çalışmalarınızı takdir ediyorum. Dernek kurarak örgütlenmeniz yerel basının gelişmesi ve güçlenmesi adına çok doğru bir davranış. Sizleri kutluyor ve başarılar diliyorum. Belediye olarak yardımcı olabileceğimiz her konuda sizlere destek vermekten onur duyarız” dedi.

İLGEZDİ'DEN DAVET

İlgezdi, Ataşehir Belediyesi’nin oluşumuna ilişkin bir soruyu yanıtlarken şunları söyledi:
“Zor koşullar altında ama bu zorlukları bilerek sıfırdan belediyemizi kurduk. Yaklaşık 50 milyon lira borç üstlendik. Yüzde sekseni varoş olan bir bölgeyi yönetmeye, modern yaşanılır bir kent haline getirmeye çalışıyoruz. Özellikle geçmişten gelen plansızlıklar, Büyükşehir Belediyesi'nin ilçemiz ile ilgili 1/5000'lik planları halen yapmamış olması bizleri sıkıntıya sokuyor ama halkımızla birlikte bu sorunların çözülmesi için gereken ne varsa yapacağız. 24 ayda 24 projeyi hayata geçirdik. 25 Mart'ta açılışlarımızı Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla gerçekleştireceğiz. Hepinizi davet ediyorum. Güzellikleri Ataşehirlilerle birlikte sizlerle de paylaşmak isteriz.”
Ziyaret sırasında Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Hakan Manici’nin yanı sıra yönetim kurulu üyeleri Pendik Bağımsız Avrasya Gazetesi’nden Dilek Kaya, Son Haber Gazetesi’nden Halil Topal, Pendik Yerel Hayat Gazetesi’nden Kubilay Öztürk, Sultanbeyli Gerçek Medya Gazetesi’nden Ömer Faruk Gerçek, Sultanbeyli Özışık Gazetesi’nden Ahmet Işıkdağ, Kartal İlçem Gazetesi’nden Aytekin Yaşar, Maltepe Anadolu Gazetesi'nden Necmi Sezen, Gazete Ataşehir’den Oktay Eroğlu ve Kanber Yıldırım ile Dernek Asistanı Burcu Özsoy da hazır bulundu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109