AYDIN - DİDİMLİLERCE TOPLANAN KAPAKLAR TEKERLEKLİ SANDALYE’YE DÖNÜŞTÜ

AYDIN - DİDİMLİLERCE TOPLANAN KAPAKLAR TEKERLEKLİ SANDALYE’YE DÖNÜŞTÜ

AYDIN - DİDİMLİLERCE TOPLANAN KAPAKLAR TEKERLEKLİ SANDALYE’YE DÖNÜŞTÜ
Geçtiğimiz yıl Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan “Ataşehir tane tane kapak topluyor, adım adım engelleri aşıyor” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Didim’de toplanan 1 ton kapak karşılığında 5 adet tekerlekli sandalye gönderildi. Kampanyanın ilçede öncüsü olan Hasan Dikçe tekerlekli sandalyelerin ihtiyacı olanlara verileceğini kaydederken “Bu çalışmayı Didim olarak sahiplendik. Güvenimiz arttı. Yeni bir çalışma başlatılıyor, bu konuda da Didimlilerin duyarlı olacağına inancım tam.” dedi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi ve İstanbul Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılan “Ataşehir tane tane kapak topluyor, adım adım engelleri aşıyor” sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Didim’de toplanan 1 ton kapak karşılığında Ataşehir Belediyesi’nce 5 adet tekerlekli sandalye gönderildi. Didim Cem Evine gönderilen sandalyelerin ilçede ihtiyacı olanlara dağıtılacağını dile getiren Hasan Dikçe “Biz geçen yıl bu kampanya çerçevesinde 1 ton kapak topladık. 250 kg’a bir tekerlekli sandalye veriliyordu. Bize 5 adet tekerlekli sandalye gönderildi. Sandalyelerin gönderilip, gönderilmeyeceğine ilişkin tereddütlerimiz vardı ama sonuçta bize bunlar gönderildi. Biz de bunları Kaymakamlığımız ve Belediyemizle birlikte ihtiyaç sahibi olan kişilere vereceğiz.”dedi.

“SARIYER BELEDİYESİ’NCE YENİ BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI”

Didim halkının bu kampanyaya duyarlılık gösterdiğini belirten Dikçe “Bu çalışmanın bireysel değil de örgütlü yapılması da önemli. Biz bu kampanyayı engellilerimiz için başlattık. Sonuçta hem engellilerimize, hem de çevreye bu anlamda sahip çıktık. Bu Cem Evi’nin değil tüm Didim’in gururu ve bu kampanyaya Didimliler sahip çıktı. Önümüzdeki günlerde yeni bir çalışma başlatıldı. Bu kampanya için de hem kurumlardan hem de okullarımızdan destek isteyeceğiz. Toplanan kapak sayısını bu yıl 2 tona çıkarıp daha fazla tekerlekli sandalye tedarik edip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedefliyoruz.”dedi.

Dikçe yeni kampanyanın İstanbul Sarıyer Belediyesi’nce başlatıldığını 31 Ocak- 30 Kasım tarihleri arasını kapsadığını belirterek; “Bu kampanya için sadece plastik kapak değil her türlü envayi plastik kapak( su şişesi kapağı, boya kapağı, plastik kapak, metal içecekler) bu kampanya içine dahil edildi. Bu kampanya için de çalışma başlattık. Önümüzdeki günlerde afiş ve broşürlerle bu kampanya için çağrıda bulunacağız. Didimlilerde aynı duyarlılığı bekliyoruz.”dedi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER