Avrupa fuhuş sektöründe Macar damgası

ABD'nin Budapeşte Büyükelçiliği tarafından hazırlanan raporlara göre, Orta ve Doğu Avrupa’dan Batı Avrupa’ya yasa dışı insan ticaretinin başında artık Macar şebekeleri bulunuyor.

Avrupa fuhuş sektöründe Macar damgası
Son dönemlerde birbiri ardına ortaya çıkan Wikileaks belgeleri, Macaristan açısından önemli ve tehlikeli bir gelişmenin de tartışmaya açılmasına neden oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Budapeşte Büyükelçiliği tarafından hazırlanıp Washington'a gönderilen raporlara göre Orta ve Doğu Avrupa'dan Batı Avrupa'ya yönelik yasa dışı insan ticaretinin başında artık Macar şebekeleri bulunuyor.

Raporlara göre bu insan ticaretinin önemli bir bölümünü oluşturan fuhuş sektörü de Macar çetelerinin elinde.

Hazırlanan Amerikan raporları fuhuş sektöründe Macaristan'ın farklı işlevleri bulunduğunun da altını çiziyor.

Bu raporlara göre, Macaristan bir yandan Ukrayna, Moldova, Rusya gibi ülkelerden, kolay para kazanma vaatleriyle kandırılan genç kızların Batı Avrupa fuhuş merkezlerine ulaştırılmasında transit ülke olarak görev yapıyor.

Doğu Avrupalı kızlar bir süre Macar şehirlerinde fuhuş çeteleri tarafından kiralanan evlerde bekletilip, sonra küçük gruplar halinde Batıya naklediliyorlar.

Ama raporlar Macaristan açısından çok tehlikeli bir başka gelişmeyi de vurguluyor: son zamanlarda fuhuş sektöründe Macaristan artık hayat kadını temin edilen bir hedef ülke haline de dönüşüyor.

Raporlar son yıllarda, Batı Avrupa'daki fuhuş merkezlerinin Macar kadınlarla doldurulduğuna işaret ediyor.

Bu raporlar somut rakamlar da veriyor: örneğin Hollanda'da genelevlerde çalışanların % 25'ı Macar.

Ya da, yine raporda verilen rakamlara göre, İsviçre polisi tarafından yapılan bir araştırma 2009 yılında İsviçre'ye yurt dışından getirilen hayat kadınlarının yaklaşık yarısının Macaristan'dan getirilen kızlar olduğu gerçeğini ortaya koyuyor.

Çoğu yaşı on sekiz bile olmayan bu kızların önemli bir kısmının da Roman olduğu iddia ediliyor.

Yayınlanan bu rapor elbette Macaristan'da ses getirdi. Kamuoyunun ilgiyle izlediği açıklamaların ardından Macar hükümeti söz konusu ülkelerle özel olarak bu konuyu görüşmek üzere heyetler de görevlendirdi.

internethaber.com
Ataşehir'de Hastahane ve Tıp Merkezleri

Sigorta hasar sorgulama

Ataşehir Firma Rehberi

Ataşehir'de Hastahaneler Tıp Merkezleri

Atasehirliyiz.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109