ATAŞEHİRLİLER YAZIN PARKLARDA HUZUR BULUYORLAR

Yaz mevsiminin en güzel ve sıcak günleri yaşanırken, Ataşehir’deki parklar harika bir buluşma noktası oluyor.

ATAŞEHİRLİLER YAZIN PARKLARDA HUZUR BULUYORLAR
 ATAŞEHİRLİLER YAZIN PARKLARDA HUZUR BULUYORLAR

Yaz mevsiminin en güzel ve sıcak günleri yaşanırken, Ataşehir’deki parklar harika bir buluşma noktası oluyor.

Küçük büyük herkes arkadaşlarıyla, tanıdıklarıyla sohbet için parklara geliyor. Ağaçların gölgesinde banklara oturanlar sohbet ederken, bazıları da çimlerin üzerinde piknik yapıyor. Enerjilerini parklarda atan çocuklarsa bisiklete biniyor, top oynuyor, salıncakta sallanıyor ve kaydıraktan kayıyor.  
Vakit geçirmek, hava almak, dinlenmek, spor yapmak ya da serinlemek için parklara gelen Ataşehirliler, yeşille bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor. Bir yandan ilçeye yeni park alanları kazandırmayı hedefleyen Ataşehir Belediyesi, bir yandan mevcut parkları yeniliyor. Ataşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü park ve yeşillendirme çalışmaları kapsamında Kayışdağı Mahallesi’nde 80. Yıl Cumhuriyet Parkı ve Esatpaşa Mahallesi’nde Papatya Parkı baştan aşağı yenilendi. Oturma grupları eskiyen, zemin ve oyun alanları yıpranan, fonksiyonları yetersiz olan parklar, yenileme çalışmalarıyla birlikte yeni bir vizyona sahip oldular. Daha yeşil, daha temiz, daha estetik ve daha kullanışlı hale getirilen parklar, artık engelli vatandaşlar için de daha uygun.


Ataşehir’e yeni parklar kazandırma çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bir yandan da mevcut parkları yenilemeye devam ettiklerini ifade etti. Göreve geldiği 8 yıldan bu yana bir metrekare yeşil alanı bile imara açmayacağını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçedeki en küçük alanların bile park haline dönüştürülmesi talimatını vermişti.  
 
Kayışdağı Mahallesi’nde 18 bin metrekare alana sahip 80. Yıl Cumhuriyet Parkı, yenileme çalışmaları sonrasında, mahallenin en gözde uğrak yeri haline geldi. Yenilenen parkta; sentetik çim kaplı futbol sahası, basketbol sahası, engelsiz çocuk oyun grupları, spor aletleri, süs havuzu, kamelyalar, sarmaşıkların tırmandığı gölgelikler ve banklar yer alıyor. Aydınlatmaları da yenilenen parkta koşu ve yürüyüş parkuru ile dinlenme alanları da bulunuyor. Uslu Caddesi ile Rumeli Caddesi’nin kesişiminde yer alan parkın içerisinde muhtarlık binası da faaliyetine devam ediyor.


Esatpaşa Mahallesi’nde Yapraklı Sokak ve Fidanlı Sokak ile Salih Omurtak caddeleri kesişiminde 6 bin 180 metrekare alan üzerine kurulu olan ve tamamen yenilenen Papatya Parkı da; futbol ve basketbol sahası, engelsiz çocuk oyun grubu, koşu parkuru, açık hava spor aletleri yer alıyor. Çocuklar için rahatça spor yapabilecekleri, bisiklete binebilecekleri ve oyunlar oynayabilecekleri bir park haline gelen Papatya Parkı, yetişkinler için de spor ve dinlenme alanı oldu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109