ATAŞEHİRLİ KADINLAR ÇEVRE İÇİN BEZ ÇANTA DİKİYOR

Çevre politikalarında öncü bir rol üstlenen Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Gönüllüleri Derneği ile el ele vererek yeni bir çalışma başlattı.

ATAŞEHİRLİ KADINLAR ÇEVRE İÇİN BEZ ÇANTA DİKİYOR
ATAŞEHİRLİ KADINLAR ÇEVRE İÇİN BEZ ÇANTA DİKİYOR

Çevre politikalarında öncü bir rol üstlenen Ataşehir Belediyesi, Ataşehir Gönüllüleri Derneği ile el ele vererek yeni bir çalışma başlattı.

Çevreye büyük zararlar veren plastik poşetlerin kullanımının sınırlandırılması amacıyla yılbaşından itibaren ülke çapında başlatılan yeni uygulamayla birlikte; bez torba, file ve kese kâğıdı kullanımında artış yaşanıyor.

Ataşehir Belediyesi ve Ataşehir Gönüllüleri Derneği’nin birlikte hayata geçirdiği çalışmayla, kullanılmayan giysiler ve atık kumaşlardan bez çantalar dikiliyor ve bu bez çantalar ücretsiz olarak Ataşehir’de dağıtılıyor.

Ataşehirli kadınların rengârenk kumaşlardan diktiği bez çantalarla hem kullanılmayan giysi ve kumaşlar değerlendiriliyor hem de alışveriş yapan Ataşehirlilere minik bir hediye sunularak plastik poşet kullanımı azaltılıyor.

Konu hakkında açıklama yapan Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal Bağdatlıoğlu şunları söyledi:  “2013 yılında Ataşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte, ilçede plastik poşet kullanımı 15 Mart 2013 tarihinde yasaklanarak; bez torba, file, kese kâğıdı ve doğada çözülebilen biyobozunur poşet kullanımı yasal zorunluluk haline getirilmişti. Biz de o tarihten itibaren Ataşehir Belediyesi olarak ‘Bez Doğrusu Pes Doğrusu’ sloganıyla başlattığımız kampanyamızla birlikte; bez torba, file, kese kâğıdı ve biyobozunur poşet kullanımını teşvik etmek için tanıtım kampanyaları hazırlayıp, bez torba ve kese kâğıdı dağıtımı yaptık” dedi.

Artık günlük hayatımızda bez torba ve filelere daha çok yer ayırırken plastik poşetleri bir kenara bırakacağımızı belirten Ayten Kartal Bağdatlıoğlu, “Ataşehir’de yaşayanlara bez çantaların nasıl yapıldığını öğreterek farkındalık yaratalım istedik. Bez torba yapmak için de yeni bir kumaş almaya gerek olmadığını, kullanmadığımız giysi ve kumaşlardan güzel bez çantalar yapabiliriz diye düşündük” dedi.  
Dernek olarak Ataşehir’de yaşayan yardım sever gönüllü kişilerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmayı hedeflediklerini belirten Ataşehir Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şenel Dınız, “Ataşehirli kadınlar olarak çevreye destek olmak için hazırladığımız bu çalışmamızın tüm ilçemizi kapsayacak büyük bir gönüllü hareketine dönüşmesini umuyoruz. Ataşehirli kadınlarımız tarafından dikilen bu çantalar; market ve AVM önlerinde ücretsiz olarak vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Destek veren herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Bu bez çantaların nasıl yapılacağı, malzeme desteği veya dağıtım ile ilgili oalarak yardım ve destek isteyen vatandaşlar Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvurabilirler. 



Çocuklar da kese kâğıdı yapıyor

Ataşehir’de kadınlar bez çanta dikerken, çocuklar da Belediye ile Ataşehir Kent Konseyi’nin ortak gerçekleştirdiği atölyede kese kâğıdı yapmayı öğrendiler. Belediyeye bağlı Erdal Eren Sivil Toplum Merkezi’nde eğitmenlerden kese kâğıdı yapmayı öğrenen çocuklar, hem eğlendi hem de öğrendi. El becerilerini de geliştiren çocuklar bu atölyede evlerinde kullanılacak kese kâğıtlarını ürettiler.


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109