Ataşehirli çocuklar eğlenerek öğreniyor…

Ataşehirli çocuklar eğlenerek öğreniyor…

Ataşehirli çocuklar eğlenerek öğreniyor…
Ataşehir Belediyesi ve Yüksek Öğrenimde Rehberliği Tanıtma ve Rehber Yetiştirme Vakfı (YÖRET) işbirliği ile düzenlenen çocuklara yönelik yaz eğitimleri kapanış törenine Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Çulha, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Hışman ve Abdullah Der, YÖRET Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Erener ile veli ve öğrenciler katıldı.

Ataşehir Belediyesi Ataevleri’nde 21 gün boyunca süren YoYo Projesi kapsamında ilçedeki 200 ilköğretim çağındaki çocuk için organize edilen yaz okulu kapanış töreninde YoYo projesine katılan öğretmen ve öğrencilere katılım belgeleri verildi. Törene katılan Ataşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Çulha, “Ataşehir Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’nin sizlere selamını getirdim. Kendisi yoğun iş trafiğinden dolayı bu gün burada değil. Ancak Ataşehir Belediyesi olarak bu tür projeleri desteklediğimizi, ilçemizdeki eğitimle ilgili tüm projelerin yanında olacağımızı bir kez daha hatırlatmamı istedi” dedi.

YÖRET Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Erener de Ataşehir Belediyesi ile gerçekleştirdikleri YoYo yaz okullarının çok verimli ve üretken olduğunu vurguladı.

Üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencilerinin alan deneyimlerini arttırmaları ve mesleki bilgi ile becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak, mezun olduktan sonra Okul rehberliği alanında çalışmalara ilişkin bilgi ve beceri kazandırarak onları güçlendirmek için düzenlenen YoYo Projesi ile ilköğretim çağındaki çocuklar boş zamanlarında sanatsal aktivitelere katılarak kötü alışkanlıklardan uzak dururken, el becerilerini geliştirip, bir sanat dalıyla da ilgilenme fırsatı buluyor.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER