ATAŞEHİR’DEKİ SPOR SAHALARI YURT MU OLUYOR

Ataşehir’de bir elin parmaklarından az sayıda olan ve gençlerin spor yapabildikleri alanlar ellerinden alınıyor.

ATAŞEHİR’DEKİ SPOR SAHALARI YURT MU OLUYOR
 ATAŞEHİR’DEKİ SPOR SAHALARI YURT MU OLUYOR
Ataşehir’de bir elin parmaklarından az sayıda olan ve gençlerin spor yapabildikleri alanlar ellerinden alınıyor.

Amatör Spor Kulüplerinin kullandıkları İBB tahsisli sahalar aldığımız bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığına plan tadilatı yapılması kaydıyla öğrenci yurdu yapılmak üzere devrediliyor.
 

Ataşehir’de İBB Tahsisli 3 saha bulunuyor. Bu sahalar,  Site Spor Kulübü sahası, İçerenköy Spor Kulübü sahası ve Esatpaşa da bulunan saha. 7’den 70’e herkesin spor yapması kapsamında spor kompleksi yapılmak üzere tahsis edilen bu sahalar çıkan kararla, İstanbul İlinde yükseköğrenim gören öğrencilerin acil barınma ihtiyacının giderilmesi amacıyla öğrenci yurdu yapılmak üzere tahsis ediliyor.


1990 yılından beri İstanbul Site Spor Kulübü kullanımında olan; İstanbul ili Ataşehir İlçesi, Yukarı Dudullu Çarkdere Mevkiindeki 7290 numaralı 5930 metrekare hazine arazisi, 14637 parsel numaralı  3117 metrekare parseller “7’den 70’e Tüm İstanbullulara Spor Yaptırma ve Sporu Tabana Yayma Projesi” kapsamında spor kompleksi düzenlemek amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na devredilmişti.
 

Ataşehir İlçesi, Yukarı Dudullu Çarkdere Mevkiindeki 7290 numaralı 5930 metrekare hazine arazisi, 14637 parsel numaralı 3117 metrekare parsellerden oluşan toplam 2 parça ve 9047 metrekare yüz ölçümlü spor alanı olarak İBB’ ye tahsis edilen arazi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tahsisinden alınarak  “Öğrenci Yurdu” yapılmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı’na tahsis edildi.
 

Alınan bilgiye göre geçtiğimiz gün yetkililer gelerek İstanbul Site Sporun yıllardır kullanımındaki gençleri kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan uzak tutmaktaki etkisi yadsınamayacak Amatör Spora önemli katkısı olan İstanbul Site Sporun sahasına tespiti, tahsis işlemlerinin tamamlanması amacıyla gelen yetkililerce yapıldı.


Umarız gençleri kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıktan uzak tutmaktaki etkisi yadsınamayacak Amatör Spora önemli katkısı olan mahalle aralarındaki bu spor alanları başka amaçla kullanılmak üzere kapatılarak gençler kötü alışkanlıkların ve bağımlılığın kucağına atılmaz.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109