Ataşehir’de sahte para basan matbaaya baskın: 3 gözaltı!

Ataşehir'de bir matbaaya operasyon düzenlendi piyasaya sürülmek üzere olan dolarlar ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.

Ataşehir’de sahte para basan matbaaya baskın: 3 gözaltı!
 Ataşehir’de sahte para basan matbaaya baskın: 3 gözaltı!

Ataşehir'de  bir matbaaya operasyon düzenlendi piyasaya sürülmek üzere olan dolarlar ele geçirildi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alındı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Ataşehir ilçesinde yapılan operasyonda, piyasaya sürülmek üzere dolar basan matbaaya baskın düzenlendi. Operasyonda 3 kişi gözaltına alınırken yüklü miktarda basılmak üzere dolar, çek, senet, sahte kimlik, pasaport, sahte evrak ve para yapımında kullanılan boya ve makineler ele geçirildi


Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ataşehir'de bir depoda kurdukları matbaada sahte dolar basan kişileri takibe aldı.

edinilen bilgilere göre, takip sonucu ekipler Ataşehir, Fatihbey Caddesi üzerinde bulunan matbaaya baskın yaptı. Yapılan baskın sonucu sahte para basan 3 kişi suç üstü yakalandı.


Ekipler daha sonra matbaada yapmış oldukları çalışmalarla yüklü miktarda piyasaya sürülmek için hazırlanan sahte 100 dolar ele geçirdi.

Sahte dolarla birlikte sahte pasaport, sahte kimlik, sahte çek senet, sahte diploma ve sahte evrak da ele geçirdi. Öte yandan sahte para basımında kullanılmak üzere makineler ve boyalara da el konuldu. Yakalanan 3 kişi ise gözaltına alına alınarak emniyete götürüldü.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER