Ataşehir'de oy kavgası

Ataşehir'de oy kavgası

Ataşehir'de oy kavgası
Ataşehir'de, oylarının sivil polis aracıyla çalındığını öne süren bir grup CHP'li, İlçe Seçim Kurulu'na girmek isteyince gerginlik yaşandı.Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı Ataşehir İlçe Seçim Kurulu'nun önünde bekleyen AK Partililer de tekme tokat dövüldü. Dövülen AK Partili iki genci çevredeki diğer vatandaşlar güçlükle kurtardı. Yaşanan kavga sırasında bazı kişiler de fenalık geçirdi.

Geç saatlere kadar devam eden gerginlik şöyle yaşandı: Ataşehir'deki bir okulda sandık görevlileri tarafından sayılan ve kayıt altına alınan 3 çuval oy, resmi polis otosu bulunmadığı için sivil bir polis otosuna konularak Ataşehir İlçe Seçim Kurulu'na götürüldü. Sivil polis otosuna AK Parti, CHP ve MHP'li okul görevlileri de eşlik etti.

Bu sırada İlçe Seçim Kurulu önünde bekleyen bazı CHP'liler sivil polis otosundan oy çuvalı indirildiğini görünce çalındığını düşünerek el koymak istedi. Parti görevlileri ve sivil polisler de bu sırada paniğe kapılarak seçim kuruluna doğru koşmaya başladı. Görevlileri takip ederek seçim kuruluna girmeye çalışan CHP'liler, kapıda bekleyen polis ekipleri tarafından durduruldu. Duruma tepki gösteren partililer ile polis ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

İLÇE BAŞKANLARINA İNANMADILAR

Bazı CHP'liler, cep telefonlarıyla tanıdıklarına haber verince bir anda Ataşehir İlçe Seçim Kurulu'nun önünde yüzlerce kişi toplandı. Bir süre AK Parti ve polis aleyhine slogan atan grubu, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz sakinleştirmek istedi.

Yüksek bir yere çıkan İlçe Başkanı Uluyılmaz, oyları getiren sivil polis otosuna parti görevlisi Fevzi Ağaçdalı'nın da eşlik ettiğini, oyların çalınmasının söz konusu olmadığını söylemesine rağmen kalabalık dağılmadı. Sivil polis otosuna eşlik eden CHP okul sorumlusu Fevzi Ağaçdalı da oyların çalınmasının söz konusu olmadığını, 3 çuval oyun ilçe seçim kuruluna getirildiğini belirtti. Yaklaşık yarım saat sonra CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi de olay yerine gelerek, polisten ve İlçe Başkanı Kaya Uluyılmaz'dan bilgi aldı. Öfkeli kalabalık, Akif Hamzaçebi'nin de araya girmesiyle dağıldı.

POLİS OTOSUNA ZARAR VERİLDİ

Yaşanan tartışmalar sırasında karanlıktan da yararlanan bir grup CHP'li, oyların getirildiği sivil polis otosuna saldırdı. Polis otosunun aynalarını kıran ve dört lastiğine zarar veren partililer, daha sonra İlçe Seçim Kurulu'na gelerek slogan attı. Yaklaşık 2 saat boyunca slogan atan grup, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin gelmesinden sonra sakinleşti. Öfkeli CHP'li grup, olay yerine çok sayıda çevik kuvvet polisinin gelmesiyle birlikte dağıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109