Ataşehir'de Öğretmenler çevre için toplandı

Ataşehir'de Öğretmenler çevre için toplandı

Ataşehir'de Öğretmenler çevre için toplandı
Ataşehir'de Öğretmenler çevre için toplandı                                     
 
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü,  ilköğretim okullarındaki çevre kolu öğretmenlerini geri dönüşüm konusunda bilgilendirmek için toplantı düzenledi.

Toplantıda, ilçedeki öğretmenlere Ataşehir Belediyesi’nin çevreye ilişkin çalışmaları ve geri dönüşüm konusunda bilgiler verildi. Öğretmenlerin Ataşehir Belediyesi’nden çevreye yönelik beklentileri ve istekleri de dinlendi.
 
Toplantının ana konusu ise Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve tüm yurda yayılan “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor” kampanyası oldu. Toplanan plastik kapak ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınan kampanya hakkında öğretmenlere brifing verilirken, okulların kampanyaya sağladığı katkılara da dikkat çekildi. Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların kampanyaya yoğun ilgi gösterdiği, geri dönüşüm projeleri hakkında çocukların bilinçlendirilmesi gerektiği belirtildi. Ataşehir Belediyesi’nin diğer illerde toplanan kapaklar hariç bu güne kadar yaklaşık 13 ton kapak topladığı, kampanya sayesinde ihtiyaç sahibi 50 engelli vatandaşa tekerlekli sandalye alınacağı da vurgulandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER