ATAŞEHİR’DE NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü; Türk Dünyası ve Toplulukları haftası ile Nevruz Bayramı kutlamaları Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulu bahçesinde kutlandı

ATAŞEHİR’DE NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI
 ATAŞEHİR’DE NEVRUZ ATEŞİ YAKILDI

Ataşehir Milli Eğitim Müdürlüğü; Türk Dünyası ve Toplulukları haftası ile Nevruz Bayramı kutlamaları Ataşehir Nuri Cıngıllıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi  okulu bahçesinde kutlandı
 
Nevruz kutlamasına; Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulusi Şentürk, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Kaan, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı ve yönetim kurulu üyesi Nevzat Katırcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkyanak ve yönetim kurulu üyeleri Yusuf Demir, Ertuğrul Baysal, Cafer Çağrıtekinci, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu, birim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.


Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan okul müdürü Osman Karadeniz; “ Kış mevsiminin ardından gelen baharın yeniden dirilişini sembolize eden Nevruz, karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kardeşçe ve barış içinde bir arada yaşama arzusudur. Yardımlaşma ve dayanışma duygusunun coşkunun dolu olduğu bir gündür. Nevruz; Türklerin Ergenekon da demir madenini eritip çıkmalarını, baharın gelişini ve doğanın uyanışını temsil eder.  Nevruz; Türk Dünyasında ortak kültürel değer olarak ortak olma sebebiyle önemli bir yere sahip olup Türklük dünyasına ve Anadolu da ortak inanmalarla, heyecanlarla yüzyıllardır Türk kültürünü büyük bir özellikle kutlanmaktadır. Birlik ve beraberliklerin devamı kültürlerin yaşanmasıyla mümkündür. Yakılan Nevruz ateşinin sıcaklığının hepimizin kalplerini ısıtmasını, birliğimizi sevgi ve dostluk bağlarıyla bağlamasını diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican; “ Türk Dünyası ve Topluluklar Haftası Nevruz günü kutlamaları için bir aradayız. Nevruz; yeniden diriliş, yeni bir başlangıç, Orta Asya’dan Ortadoğu’ya, Anadolu’ dan Balkan ülkelerine kadar binlerce yıldır toplulukların yeni yılın başlangıcı olarak kutladıkları bayram günüdür. Bu günün diğer bir özelliği ise 21 Mart gece ve gündüzün eşit olduğu ve aynı zamanda gündüzün geceye galip geldiği gündür. Buradan hareketle dostluğun düşmanlığa galip gelmesini, birliğin, kardeşliğin galip gelmesini ve bugün toplumumu ve devletimiz için yeni dirilişlerin vesile olması dileklerimle hepinizi saygı ile selamlıyorum” diye konuştu.

Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu da; “Nevruz’un; yeryüzünün, tabiatın canlanması, bitkilerin, ağaçların çiçeklenmesi, insanlarımızın yeniden uyanmasına vesile olması nedeniyle kutlu olsun. Nevruz deyince yeniden diriliş akla geliyor.  Bu yeni diriliş gönüllerdeki sevgi dirilişi olsun. Kardeşlik, birlik ve beraberliğin dirilişi olsun. Nefret artık ortadan kalksın. Bu yolu beraberce bilimin ışığında, kültürlerimize geleneklerimize bağlı olarak bunları devam ettireceğiz. Çok çalışacağız, Azimle gayretle ülkemizi adeta yeniden canlandıracağız. Bizim milletimiz her zaman dirilişi yaşayan bir millettir. Tarihinde hep destan yazmıştır Türk Milleti” şeklinde ifade etti.




 


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER