Ataşehir'de Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü

Ataşehir'de Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü

Ataşehir'de Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü
Ataşehir'de Kapaklar tekerlekli sandalyeye dönüştü…
 
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Nisan ayında başlatılan Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor  Kampanyası rekor bir katılım ile sonuçlandı. Kampanya sonunda toplanan 85 ton kapak 300 tekerlekli sandalyeye dönüştü. Tekerlekli sandalyeler ve kampanyaya destek veren 40’a yakın kurum ve kuruluş ile sivil toplum örgütünün teşekkür plaketi Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Dünya Engelli 11 Metre Tüpsüz Dalış  (Skindive) Rekortmeni Berna Belgin’in katıldığı bir törenle sahiplerini buldu. Törene Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve Berna Belgin’in yanı sıra plastik kapak toplayarak kampanyaya destek veren kurum ve kuruluşların temsilcileri, birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

 Kapak kampanyasının Ataşehir’de başlayarak ülke geneline yayıldığına dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Kampanyamız büyük ses getirdi. Türkiye’nin her yerinden belediyemize kapak geldi. Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca birçok kamu kurum ve kuruluşu da bizi bu konuda destekledi. Ataşehir Belediyesi olarak çevreye yönelik projelerimiz devam edecek. Yapacağımız çalışmaların büyük bir bölümünü ise bu tür sosyal sorumluluk projeleri oluşturacak” dedi.

18 yaşında geçirdiği trafik kazası sonunda hayatına tekerlekli sandalyede devam etmez zorunda kaldığını belirten Berna Belgin ise şunları söyledi: “Bedensel engelli biri için tekerlekli sandalye hayat demektir. Çünkü bizlerin hayatını devam ettirebilmesi için tekerlekli sandalyeye ihtiyaç var. Bu kampanyayı düzenleyenlere de katkıda bulunanlara da çok teşekkür ediyorum. Bu tür kampanyaların her zaman yanındayım.”

Törende 50 engelli vatandaşa tekerlekli sandalyeleri Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından verildi. Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor kampanyası

Galatasaray Üniversitesi tarafından 2010 yılının en önemli sosyal sorumluluk projesi seçildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER