Ataşehir’in çevreci çocukları Puzzle Yarışması’nda kıyasıya yarıştı…

Ataşehir’in çevreci çocukları Puzzle Yarışması’nda kıyasıya yarıştı…

Ataşehir’in çevreci çocukları Puzzle Yarışması’nda kıyasıya yarıştı…
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Çevre Şöleni kapsamında Puzzle Yarışması düzenlendi. Ataşehir’de bulunan 42 ilköğretim okulunun katıldığı Puzzle Yarışması’nın açılış konuşmasını Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Zafer Nuhoğlu yaptı. Nuhoğlu çevre bilincinin çocuk yaşta verilmesinin önemine değinerek, “İlçemiz çevreye duyarlı ve çevre dostu nesillerin yetiştiği bir ilçedir. Çevreyle ilgili etkinliklerimize özellikle çocuklarımızdan yoğun katılımlar oluyor. Onlara teşekkür ediyoruz” dedi. Puzzle Yarışması’nın açılışına Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları Sadık Kayhan ve Haluk Tamgaç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Zeki Er ve belediye birim müdürleri de katıldı.

  Puzzle Yarışması’nda okullar iki grupta yarıştı. Birinci grupta Küçükler, ikinci grupta ise Yıldızlar yarıştı. Küçük grubundakiler 70x100 ebatlarında geri dönüşüm konulu puzzle’yi yaptılar, Yıldızlar grubundakiler ise 70x100 ebatlarında Ataşehir İlçesi Haritasını yaptılar. Yarışmaların sonucunda en çabuk bitiren okul birinci oldu.
 
Yarışmada Küçüklerde birinciliği Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu, ikinciliği Sait Cordan İlköğretim Okulu üçüncülüğü ise Fahriye Vandemir İlköğretim Okulu kazandı. Yıldızlar grubunda ise birinciliği Sait Cordan İköğretim Okulu, ikinciliği Kemal Berktan İlköğretim Okulu, üçüncülüğü ise Kadriye Faik Koparan İlköğretim okulu elde etti.

Yarışmada kullanılan puzzleler çerçeveletilerek 42 İlköğretim okuluna hediye edilecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109