Ataşehir’de temizlik harekâtı

Ataşehir’de temizlik harekâtı

Ataşehir’de temizlik harekâtı
Ataşehir Belediyesi sokak, cadde ve mahallelere yeni çöp kutuları ve çöp konteynerleri yerleştirirken, ilçedeki boş arazilerin üzerindeki yabani otların mevsim sıcakları nedeniyle tehlike oluşturmaması için anız temizliği yaptı. 

Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince, ilçede bulunan cadde, sokak, meydan, toplu taşıma durakları ve yürüyüş alanlarına; sallama tip, direk tipi, sigaralık ve hayvan atık kutusu olmak üzere 500 adet yeni çöp kutusu daha yerleştirildi. 2009 yılında kurulan Ataşehir Belediyesi tarafından ilçeye yerleştirilen yeni çöp kutusu ve konteynerlerinin sayısı bin 200’ü buldu.  

Bir diğer çalışmada ise yaz sıcakları nedeniyle yangın tehlikesi oluşturan alanlarda önlemler alınıyor. Boş araziler üzerindeki otlar,  ot biçme makinesi ve iş makineleriyle temizlenerek, hem görsel kirlilik engelleniyor hem de yangın tehlikesine karşı önlem alınıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen çalışmalarda, yaz aylarıyla birlikte çöp konteynerlerinin dezenfeksiyon çalışmaları da hız kazandı. Konteyner yıkama aracı tarafından ilçedeki 3 bin 500 çöp konteyneri dönüşümlü olarak yıkanıp, dezenfekte ediliyor.

Nüfusu yaklaşık 400 bini bulan ilçede günde ortalama 150 ton evsel atık, 50 ton da hafriyat-moloz-bitkisel atık Ataşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince toplanıp, depolama alanlarına naklediliyor.

82 adet yeraltı konteyneri bulunan ilçede 2011 yılı sonuna kadar 60 tane daha yeraltı konteyneri eklenmesi planlanıyor ve 70 daireyi geçen site-blok-apartmanlar yeraltı konteyner sistemine geçmeleri doğrultusunda yönlendiriliyor.  2012 yılsonuna kadar yer çöpü uygulamasının tamamen kaldırılması planlanan Ataşehir’de bunun için tespit edilen cadde ve sokaklara konteyner yerleştirme çalışmaları da devam ediyor.
    



YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER