Ataşehir’de çevre ödülleri dağıtıldı

Ataşehir’de çevre ödülleri dağıtıldı

Ataşehir’de çevre ödülleri dağıtıldı
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Çevre Şöleni ödül töreni ile final yaptı.

Ataşehir Belediyesi 2. Çevre Şöleni etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmaların ödülleri Zübeyde Hanım Öğretmen Evi’nde dağıtıldı.

Ödül törenine Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Belediye Meclisi 1.Başkan Vekili Hüseyin Çulha ile başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Ödül töreninde bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, çevre ile ilgili projelerin önemine değinerek; “Gelecek kuşaklara bırakacağımız çevremiz giderek yok oluyor. Bize düşen gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakmak için çalışmak. Bu anlamda belediye olarak yaptığımız çalışmalara verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ataşehir’de ayda 650 ton geri dönüşüm malzemesi, 7 ton ise bitkisel atık yağ topluyoruz. Aralık ayından bu yana da 3,5 ton atık pil topladık. Bu rakamları daha da arttırmamız lazım. Hiçbir geri dönüşüm malzemesi çöpe atılmamalı. Onları ekonomimize geri kazandırmalıyız. Çevremizi daha az kirletmeliyiz. Bu konuda Ataşehirli çocuklarımıza güveniyoruz” dedi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin konuşmasının ardından ses sanatçısı Candan Ünal’ın çocuklarla birlikte söylediği şarkılarla devam etti. Törenin son bölümünde, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen çeşitli yarışmaların ödülleri dağıtıldı.

Çevreci okullara büyük ödüller…

Geri Dönüşebilir Malzemelerden Maket Yarışması’nda ilköğretim kategorisinde birinci Ali İhsan Hayırlıoğlu İlköğretim Okulu’na “Akıllı Tahta”,

İkinci Kadriye Faik Koparan İlköğretim Okulu’na  “projeksiyon cihazı”,

Üçüncü Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu’na “masa tenisi takımı”,

DördüncüKemal Berktan İlköğretim Okulu’na  “proje masası ve ekipmanları”,

 Beşinci Özel Adıgüzel  ve Ali Fuat Cebesoy ilköğretim okullarına ise  “spor malzemesi paketi” ödül olarak verildi.

Maket yarışmasında lise kategorisinde ise birinci gelen Mevlana Lisesi’ne “org”,

İkinci  Habire Yahşi Anadolu Lisesi’ne “masa tenisi takımı”

Üçüncü Özel Fenerbahçe Spor Kulübü Lisesi’ne ise  “spor malzemesi takımı” hediye edildi.

Törende ayrıca en çok atık pil toplayan okullara da ödüller verildi.

Atık Pil Yarışması’nda TAP ve Ataşehir Belediyesi ayrı ayrı ödül verdiler.

TAP tarafından birinci Özel Adıgüzel İlköğretim Okulu, ikinci Mustafa Zeki Demir İlköğretim Okulu, üçüncü Özel Eyüboğlu İlköğretim Okulu’na teşekkür plaketi verildi. Ataşehir Belediyesi ise Necatibey , Özel Bilfen ve Sait Cordan ilköğretim okullarını ödüllendirdi.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Puzzle Yarışmasında dereceye giren okulların ödülleride törende dağıtıldı. Puzzele Yarışmasında küçükler kategorisinde Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu birinci,

Sait Cordan İlköğretim Okulu ikinci, Fahriye Vandemir İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Yıldızlar kategorisinde ise Sait Cordan İlköğretim Okulu birinci,
Kemal Berktan İlköğretim Okulu ikinci, Kadriye Faik Koparan İlköğretim Okulu ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

En çevreci okula ve siteye de ödül

Çevre projeleri ile adından sıkça söz ettiren Ataşehir Belediyesi bir yıl içerisinde en çok ambalaj atığı toplayan okullara ve sitelere de ödüller verdi.
Ataşehir’in bu yılki en çevreci okulları Fetih İMKB, Hasan Leyli ve

Yahya Kemal Beyatlı ilköğretim okulları en çevreci site ise KİPTAŞ İçerenköy konutları sitesi  oldu.

Maket yarışmasında dereceye giren maketler Optimum Alışveriş Merkezi’nde 05 Haziran Pazar günü saat 13.00’da açılacak bir sergi ile tüm Ataşehirlilere tanıtılacak.





   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER