Ataşehir’de 23 Nisan coşkusu başladı

Ataşehir’de 23 Nisan coşkusu başladı

Ataşehir’de 23 Nisan coşkusu başladı
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Ataşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan İlköğretim öğrencisi Muhammed Arşabey Özgenç  “Her mahalleye bir kütüphane yapılmasını” istedi.
 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi ziyaret eden Fetih İMKB İlköğretim Okulu öğrencilerinden Muhammed Arşabey Özgenç başkanlık koltuğuna oturdu.
 
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından makamında karşılanan küçük başkan Özgenç, ilk olarak Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu’ya talimat vererek Örnek Mahallesi’ndeki kültür merkezinin en kısa sürede bitirilmesini istedi. Kutlu da 23 Nisan başkanı Özgenç’e kültür merkezinin Ataşehir Belediyesi’ne Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından devrinin yapılmadığını, bu nedenle tamamlanamadığını anlattı. Başkan Özgenç, daha sonra her mahalleye bir kütüphane yapılması talimatını verdi. Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi kendisini ziyaret eden küçük başkan Özgenç ve arkadaşlarına çeşitli hediyeler sundu.
 
Ataşehir Belediyesi’nin yurt dışında çocuk konukları vardı
 
Ataşehir Kaymakamlığı’nın 1. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında ilçeye gelen Bulgaristan, Macaristan, Slovakya, Makedonya ve Bosna Hersekli çocuklar Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi ziyaret etti. Ziyarette Başkan yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Kayhan ve Abdullah Der de bulundu.
 
Başkan İlgezdi çocuklara 23 Nisan’ın önemini anlattı. Başkan İlgezdi, “Dünyanın hiçbir yerinde çocuklara armağan edilmiş bir bayram yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tüm dünya çocuklarına böyle bir bayram armağan etmiştir. Kendisini şükran ve minnetle anıyoruz.” dedi.  Çeşitli ülkelerden yerel giysileri ile gelen konuk çocuklar Başkan İlgezdi’ye ülkelerine özgü hediyeler verdi. Başkan İlgezdi de 23 Nisan anısına çocuklara ve birlikte geldikleri öğretmenlerine çeşitli armağanlar sundu.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER