Ataşehir ve Monheim gençlerinden Muhteşem Konser

ALMAN BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA İKİ KARDEŞ ÜLKE GENÇLERİNDEN MUHTEŞEM KONSER.

Ataşehir ve Monheim gençlerinden Muhteşem Konser
Ataşehir ve Monheim gençlerinden Muhteşem Konser

 ALMAN BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA İKİ KARDEŞ ÜLKE GENÇLERİNDEN MUHTEŞEM KONSER.
Ataşehir ve Monheim gençlik senfoni orkestraları 30 Eylül Pazartesi günü İstanbul Almanya Başkonsolosluğu’nda muhteşem bir konser verdi.


İki kentin gençlik senfoni orkestralarının verdiği konser; barış, dostluk ve işbirliği adına renkli görüntülere sahne oldu.
 
Konseri Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Daimi Vekili Stefan Graf, İstanbul Başkonsolosluğu Kültür ve Basın Bölümü Başkanı Meik Clemens Laufer, Monheim Belediye Başkanı Daniel Zimmerman, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Köse ile gençlerin aileleri izledi.


Ataşehir Belediyesi Gençlik Senfoni Orkestrası ile Monheim Otto-Hahn-Gymnasium Gençlik Senfoni Orkestrası, hazırlamış oldukları özel repertuvarla katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

İki ülkenin gençlik orkestrası, dinleyicilere Şefler Baran Aytaç ve Oliver Drechsel yönetiminde, Beethoven’dan Mozart’a, Johann Strauss’tan Alexander Borodin’ye kadar uzanan geniş bir yelpazede klasik müziğin en güzel örneklerini sundular.

Konsere Johann Strauss’tan Radetzky Marşı ile başlayan Gençlik Senfoni Orkestraları konserin devamında; Ludwig Van Beethoven’ın 1800 yılında yazdığı 28 dakikalık “Senfoni No. 1” adlı eserinin ilk bölümü olan “Adagio molto-Allegro con brio”, Alexander Borodin’den “Eine Steppenskizze aus Mittlelasien”, Leroy Adrerson’dan “The Typewriter”, Wolfgang A. Mozart’tan “Rondo Alla Turca” adlı klasik eserlerle devam edildi.

Konser Alman asıllı Fransız besteci Jacques Offenbach’ın “Can-Can” adlı klasik eseri ile sona erdi. Gurur ve mutluluk dolu anlara sahne olan konserin sonunda genç müzisyenler, dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Konser öncesi konuşma yapan Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Daimi Vekili Stefan Graf, “Öğrenci değişim projeleriyle iki ülke gençlerinin yaklaşmalarını iki ülke arasında köprülerinin kurulmasına vesile olması açısından çok değerli buluyorum. Yaklaşık 150 yıldan beri Türk-Alman dostluğu ayakta ve kolay kolayda yıkılmayacak. Bu güçlü bağı kurduğumuz için bu akşam bir kez daha gururluyuz. Bu yetenekli gençlerimiz ülkelerinin aydınlık yarınları olacaklar ve iki ülke arasında sanatla, müzikle köprüler kurmaya devam edecekler” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109