Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ilk etkinlik

Ataşehir Belediyesi tarafından Örnek Mahallesi’nde yapımı bitirilerek hizmete açılan Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ilk etkinlikler, "Sanat Eğitim Kursları Yıl Sonu Gösterisi" ile başladı.

Ataşehir  Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ilk etkinlik
Ataşehir  Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ilk etkinlik

Ataşehir Belediyesi tarafından Örnek Mahallesi’nde yapımı bitirilerek hizmete açılan Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde ilk etkinlikler, "Sanat Eğitim Kursları Yıl Sonu Gösterisi" ile başladı.

Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz” projesinde 2015-2016 eğitim döneminde çeşitli branşlarda öğrenim gören öğrenciler yılsonu performanslarını Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde sergilediler.

Keman, Bağlama, Gitar, Piyano, Resim, Halk Oyunları, Tiyatro, Drama, Zumba, Temel Müzik Eğitimi, Şan, Türk Sanat Müziği Korosu ve Türk Halk Müziği Korosu eğitimi alan çocuklar, gençler ve yetişkinler aldıkları eğitimi performansa dönüştürme ve müzikal olarak kendilerini ifade edebilme şanslarına sahip oldular.

"Sanat Eğitimini Mahallenize Getiriyoruz" projesi kapsamında 17 Mayıs Salı günü Türk Sanat Müziği Korosu, 26 Mayıs Perşembe günü ise Türk Halk Müziği Korosu Konserleri Zübeyde Hanım Hizmet İçi Enstitü Merkezi’nde yapıldı.

Ataşehir Belediyesi Gençlik Orkestrası ise; Acıbadem Üniversitesi’nin Astronomi Şenliği’nde, Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Konferans Salonu’nda “İki Sonsuz Keşif ve Astronomi” isimli bir konser verdi.

Ana Renkler projesi kapsamında eğitim gören kursiyerlerin “Sanatla Yaşamak” isimli yılsonu sergisi Ataşehir Belediyesi Cemal Süreyya Sergi Salonu’nda açıldı.

27-28-29-30 Mayıs 2016 tarihlerinde ise Keman, Bağlama, Gitar, Resim, Halk Oyunları, Dans ve Şan Eğitimi yılsonu etkinlikleri yapıldı.

Projenin bu yılki bölümü kapsamındaki tiyatro gösterileri ise 10 ve 17 Haziran 2016 tarihlerinde Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

ATAMEM, Mustafa Kemal Ata Evi, Kayışdağı Lions Ata Evi  Ferhatpaşa Gençlik Merkezi, İnönü Ata Evi ve İçerenköy Sanat Eğitim Merkezi’nde verilen sanat eğitimlerine kayıtlı 1.814 kişi bulunuyor ve bunlardan 1.121 kişi kurslara devam ediyor.

İlk etkinlikler yapılmaya başlanan Ataşehir Belediyesi Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nin resmi açılışı yaz sonunda düzenlenecek.

ATAŞEHİR KENT REHBERİ

MUSTAFA SAFFET KÜLTÜR MERKEZİ, ATAŞEHİR, İLETİŞİM

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 01:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109