Ataşehir Meclisi Eylül Ayı ikinci oturumu gerçekleşti

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci ve son oturumunda 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü

Ataşehir Meclisi Eylül Ayı ikinci oturumu gerçekleşti
Ataşehir Meclisi Eylül Ayı ikinci oturumu gerçekleşti

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci ve son oturumunda 1.Başkan Vekili Sevgi Uluğ başkanlığında toplanarak gündemdeki konuları görüştü ve gündeme gündem dışı tartışmalar damgasını vurdu.

 Ataşehir Meclisi’ne gündem dışı tartışmalar damgasını vurdu
Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci oturumunda yapılan yoklamanın ardından gündem dışı konuşmalara geçildi. Her oturumda olduğu gibi gündemin önemli kısmını gündem dışı konuşmalar kapsıyor. 
  

Bu oturumda da AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol’un gündem dışı konuşması bir saati aşkın yapılan tartışmaların fitilini ateşler gibiydi.
 




“ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN VİZYON EKSİKLİĞİ VAR”

 
İlk sözü alan AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol, Ataşehir Belediyesi’ni vizyonsuzlukla suçlayarak şunları söyledi: “Ataşehir de %80 depreme dayanıklı olmayan bir kesimde bulunuyoruz.  Sayın Battal İlgezdi seçim öncesinde yaptığı bütün toplantılarında eğer Büyükşehir Belediyesi’ni Ekrem İmamoğlu, Ataşehir’ ide biz alırsak, Ataşehir ’de bulunan bütün mahallelerin İmar problemini bir hafta, bir ay içinde çözeceğim demişti. Üzerinden 18 ay geçmesine rağmen Ataşehir ‘de hiçbir imar problemi çözülmedi. 18 aylık belediye meclis gündemine baktığımızda ya bir mülk satışı, ya bir otopark ihalesi gibi gündemlerle geçirdik. 10 yıllık süreçte yapamadıkları işlerle ilgili Battal İlgezdi başkanın en önemli savunma alanı AK Partili Büyükşehir Belediyesi’ydi.  Şu anda Ataşehir ‘de Büyükşehir Belediyesi’nin gösterilecek bir eseri yok.  Sadece deprem park alanı olarak Deniz Gezmiş Deprem Parkı diye gösterişli bir açılış yapıldı. Ataşehirlilerin beklediği dönüşüm, imar problemlerin çözümü ile ilgili bir şey yok. Bu bana göre bir vizyon eksikliğidir.”

  
“ESKİ DEĞNEKÇİLİK ZİHNİYETİNİ ATAŞEHİR DE HAYATA GEÇİRDİK”

 
Birde şunu merak ediyorum diyen Bayram Varol; “Sayın Battal İlgezdi, 17 mahallemiz var. Belediye Başkanı olarak bu mahallelerde bulunuyor mu? Daha önce Kadir Topbaş bize randevu vermiyor diye bir serzenişi vardı. Acaba Ekrem İmamoğlu da kendisine randevu vermiyor mu? Ataşehir ’in bir bayan futbol takımının antrenman yapacağı sahası bile yok. Bu yüz kızartıcı bir iştir. Bir üzüntümü daha ifade etmek istiyorum. Kendi örgütü içinde Battal Bey kötümü oldu dedi. Biz kazandık. Meyhanelerde rahat rahat içiyorsunuz. Başka yerlerden insanlar rahat bir şekilde buralara, meyhanelere geliyor. Bunu sanki Ataşehirlilere kazandırılmış bir eser olarak ortaya koydu. Ataşehirlilerin beklediği spor tesisleri, kültür merkezleri ve kütüphanelerdir. Batı Ataşehir de kaldırım bırakmadık. Onlarca ne olduğu belirsiz kişilere buraları parselledik. Eski değnekçilik zihniyetini Ataşehir de hayata geçirdik. Bir an evvel çözüm bekliyoruz. Sosyal donatı alanlarında 430 bin Ataşehirli’nin hizmetinde olacak şekilde planlanmasını istiyoruz” dedi.

 
Bayram Varol’un Ataşehir Belediyesini vizyonsuzlukla suçlayarak yaptığı eleştirilere Ataşehir Belediye Meclis Üyesi, Belediye Başkan yardımcısı ile Sadık Kayhan örneklerle yanıtladı.

  
“AK PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZ ÖNCELİKLE 25 YILIN HESABINI VERSİNLER”
 

Arkadaşımız ve arkadaşlarımızın içinde bulunduğu siyasi parti öncelikle bir 25 yılın hesabını versinler, sonra geçen bir buçuk yılın hesabını alnımızın akıyla, gururla vermeye hazırız diyerek eleştirilere cevap veren Sadık Kayhan; “ 25 yıl bu kenti yönettiler. Bu 25 yıl içerisinde Ataşehir’e kazandırdıkları bir tane eserden bahsedebilirler mi? Ataşehir gerçi on yıllık ama onun öncesinde bu mahalleler vardı. Bu 25 yıl içinde Ataşehir ‘in planları çözülmemişse, NİP yetkisi büyükşehirde olduğuna göre arkadaşlarımızın hiç mi suçu yok.

Arkadaşlar arzu ederse bir kitap kalınlığında kendilerine belgeleri verebilirim. Örneğin Yeni Çamlıca bölgesindeki üç mahallenin mülkiyet sorunlarının sadece 2981’le çözüleceğini 10 yıl Büyükşehir’e anlatamadım.  Ama görüşmelerimizde şu an mutabakata vardık. Oranın mülkiyet sorununu çözmek için çalışmalarımız devam ediyor ve birkaç ay içinde oradaki arkadaşlarımız tapularına kavuşacaklar. Bunu Ak Partili meclis üyelerine anlattım. Ama yine habersiz olanlar var” diye konuştu.
  

Şu an içinde bulunduğumuz Barbaros Mahallesinin imar planlarını çıkarmak için bırakın müracaat etmeleri, görüşmeleri, vatandaşlarla belediyenin önüne gidip eylem yaparak talepte bulunduklarını dile getiren Sadık Kayhan; “ Şimdi bazı sorunları çözmek üzere Büyükşehir’le ciddi çalışmalarımız var. Şu an İçerenköy Planları için müdürlükle mutabakat sağlandı. Meclise gönderilecek. Arkadaşlarımızın desteği olursa kısa sürede sonuçlanacak.

Burada bu bilgiyi vermek istemezdim ama AK Partili arkadaşım serzenişte bulununca söylemek zorunda kalıyorum. Geçen hafta AK Partili 2 meclis üyemizle birlikte Büyükşehir İmar Komisyonuyla görüşmeye gittik. Konuların bir kısmı özellikle Barbaros mahallesindeki bazı itirazlarla ilgili mutabakatla sorunlar çözüldü. Ancak orada dile getirdiğimiz İnönü Mahallesi ve Kayışdağı’ndaki müdürlüğe iade edilen planın yeniden çıkması ile ilgili taleplerimize rağmen oradaki İmar Komisyonu henüz ikna olmuş değil.

Yani halkımızın bilmesi gereken bir şey var.  Büyükşehir Belediye Başkanlığını Ekrem İmamoğlu kazandı. Ama meclisin çoğunluğu AK Partide CHP’de değil. Özellikle İmar Planları konusunda karar Büyükşehir Başkanı’nda değil. Büyükşehir meclisinden çıkmadan, meclis onaylamadan herhangi bir şeyin çıkması mümkün değil.   Ama bunlar peyder pey Büyükşehir’de ki imzalarla birlikte oraya aktarılıyor. Buradan arkadaşlarımıza teklif ediyorum. Planlar meclise geldiği takdirde geçen defa birlikte gittiğimiz gibi bundan sonrada giderek grupları ikna ederek bu işi çabuklaştıralım” şeklinde ifade etti.

  
 “İSTANBUL’UN EN GÜZEL SPOR MERKEZLERİNDEN BİR TANESİNİN YAPILMASI ENGELLENMİŞ OLDU”
 

Spor alanlarıyla ilgili eleştirileri yanıtlayan Sadık Kayhan, arkadaşımızın bilgi eksikliği var diyerek şunları söyledi: “Ataşehir de spor alanının yapılacağı büyük bir alan vardı. TEM yolunun Çamlıca Gişelerinin bulunduğu bölgede 52 dönüm planda da spor alanı olarak işlenmiş. Futbol, voleybol ve basketbol sahaları, yüzme havuzu, Jimnastik salonları olmak üzere hepsinin içinde olduğu çok ciddi bir proje hazırladık. Biz proje aşamasındayken o dönemdeki AK Parti Büyükşehir Belediyesi burayı otogar alanı olarak işlediler. Tüm itirazlarımıza ve yargıya götürmemize rağmen otogar alanını değiştiremedik. Yani belki İstanbul’un en güzel spor merkezlerinden bir tanesinin yapılması engellenmiş oldu. Yine İçerenköy ve Esatpaşa Mahallelerimizde ki spor sahaları 10 yıl sonra nihayetinde ihale aşamasına geldi. Buna benzer çok örnekler verebilirim.”

 
“PLAN ÜZERİNDE SİYASET YAPMAK AHLAKSIZLIKTIR BİZE GÖRE”

 
Büyükşehir de bir buçuk yıl içinde bir eser var mı? diyorlar diyen Sadık Kayhan; “Geçtiğimiz on yıl içerisinde Allah’ını seven birisi Ataşehir ‘de AK Partili Büyükşehir Belediyesinin bir tane eserini gösterebilir mi? Burada demagoji yapmaya gerek yok. İmar sorunu herkesin sorunu. Plan üzerinde siyaset yapmak ahlaksızlıktır bize göre. Onun için biz elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu bir çalışma içerisindeyiz. İşler yürüyor ama bunun meclisten geçmesi için AK Parti meclis üyesi arkadaşlarımızın bize mutlaka destek vermesi gerekir. Ataşehirlilerin buna ihtiyacı var. Herkesin yaşam hakkıdır. Bunun üzerine siyaset yapılamaz. Deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Daha mülkiyeti çözülemeyen mahalleler var. Onun için arkadaşlarımızın burada siyaset yapmadan bizimle birlikte oradaki grupları ikna etmeleri lazımdır” ifadelerini kullandı.

 
Kayhan son olarak, İçişleri Bakanlığı Genelgesi gereğince kaymakamlık tarafından yapılan denetimlere araç ve personel desteği verdiklerini söyledi.


Sadık Kayhan’ın konuşmasından sonra AK Parti Grup Başkanı M. Naim Yağcı Ataşehir belediyesinin beceriksizliğine değinerek yaptığı eleştiriler sonunda İlçe Başkanlığı döneminde Ataşehir Planlarının çıkması için çok mücadele verdiğini açıkladı.
  

Haluk Sadıkoğlu da yaptığı konuşmasında Battal İlgezdi’nin toplantılara katılmamasını eleştirerek bilmediğimiz bir rahatsızlığı mı var sözleri üzerine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, başkanımızın sağlık durumunun gayet iyi, 2023 için proje çalışmalarını yapıyor esprisiyle karşılık verdi.
 
 
Der, Bayram Varol’un başkan mahallelere gidiyor mu? Sorusu üzerine, siz merak etmeyin. Başkanımız her zaman mahallelerde,  Bayram efendi diye hitap etmesi, Bayram Varol’un, efendi sensin diyerek tepki göstermesi üzerine Der, meclis üyesi diye değiştirdi.  

  
Tartışmalardan sonra söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Oğuz Sarul; “Oturduğu yerden sağ tarafımıza bakınca hükümetimizin TOKİ vasıtasıyla Ataşehir’e yaptığı çok katlı binalar görüyoruz. Sol tarafımıza bakınca imarı 25 senedir çıkmamış, seçime 5 gün on gün kalınca imarı çıkarılan Barbaros mahallesi. Ortasından bir yol geçiyor. Sağ tarafında gökdelenler, sol tarafında gecekondular. Onun E-5 tarafına bakıyoruz. Bir AVM var. İmar yoksa o bina nasıl yapıldı. Dere yatağına Büyükşehir’in marifetiyle yapılmış bir gökdelen Dumankaya var. Seçim öncesi Göztepe Köprüsü’nden bahsediliyor. Orada dere yatağı değiştiriliyor. Ne için bir hastane için. Büyükşehir Belediye Meclisi’ne AK Parti döneminde yapılmış binaların ücretsiz yine AK Partili belediyelere tahsisi ile ilgili.  Keşke Ataşehir’e de yapılsaydı bizlerde yararlansaydık” dedi. 

 
Konuşmaların karşılıklı atışmalar müdahale eden Meclis 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ gündem maddelerine geçti.



 
Gündemde bulunan 7 rapordan 2. Madde bulunan İller bankası kredisi ile 4. Madde de bulunan Emekevler deki daireleri kiralanması, bu iki madde ile ilgili AK Parti Grup Başkanı Av. M.Naim Yağcı ve Fatih Kayacı eleştirilerini dile getirdiler. Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan’ın eleştirilere cevap vermesi sonucunda yapılan oylamada 1-2 ve 4’üncü maddeler AK Parti Grubunun ve MHP Meclis Üyesi Hakan Arıkaya’nın ret oyuna karşılık oyçokluğuyla, 3-5-6 ve 7’inci maddelerde oybirliğiyle kabul edildi.

 
Gündemde görüşülecek başka madde kalmadığından Başkan Vekili Sevgi Uluğ, 05.10.2020 Pazartesi günü saat 14.00’da toplanmak üzere oturumu kapattı. 

Kaynak/www.istanbulumgazetesi.com.tr

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2020, 21:45

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109