ATAŞEHİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

Ataşehir Kent Konseyi’nin 16. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Genel Kurulda Kent Konseyi Başkanı ve yönetim kurulu seçildi.

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI
 ATAŞEHİR KENT KONSEYİ GENEL KURULU YAPILDI

Ataşehir Kent Konseyi’nin 16. Olağan Genel Kurulu düzenlendi. Genel Kurulda Kent Konseyi Başkanı ve yönetim kurulu seçildi.

Toplantıya Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Kaymakamlığı'nı temsilen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Özgenç, Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Sevgi Uluğ, belediye birim müdürleri, muhtarlar ve kent konseyi üyeleri katıldı.



Divan kurulu; Deniz Kutlu, Ferda Altıntaş, Tamer Semerci’den oluştu.  

Genel Kurul toplantısında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Hiçbir karşılık almadan kentin gelişimiyle ilgili ortaya emek koyan herkese teşekkür ediyorum. Daha çağdaş ve yaşanabilir bir Ataşehir için emek sarf eden herkes bir araya gelmeli ve sorunlar birlikte çözülmeli. Bir daha ki Kent Konseyi toplantısına ilçemizdeki; STK temsilcileri, kanaat önderleri, okul aile birlikleri, site yöneticileri ve muhtarlarımızın hepsi davet edilmeli, onların değerli görüşleri alınmalı. Ortak bir değerlendirme yapılmasında fayda olduğunu düşünüyorum” dedi.

İstanbul’daki deprem riskiyle ilgili de konuşan Başkan İlgezdi, “İstanbul’un bir deprem sorunu var, gelin elbirliğiyle bu sorunu çözelim diye her toplantıda her görüşmemizde söyledim. Tedbirli olmakta, sorunlara acil bir şekilde el atmakta fayda var. Merkezi idare, büyükşehir ve ilçe belediyeleri olarak ortak bir anlayışla bu sorunu çözmek zorundayız. Bizim ilçemizde de güvenli olmayan yapılar bulunuyor. Ataşehir’de imar planları çıkarılmayan mahallelerin de bir an önce planları yapılıp onaylanmalı ve acilen kentsel dönüşümün hayata geçirilmesi için adımlar atılmalı. Biz mahallelerimizle ilgili kendimize ait çalışmalarımızı yapıyoruz. Kenti yenilememizin tek yolu imar planlarının çıkmasıyla başlayacak” dedi.  

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptıkları toplantıdan bilgiler veren İlgezdi, “Ataşehir’de bulunan hal ilçemizden taşınacak. Çok yakın zamanda sayın Başkan İmamoğlu ile hale gelerek yerinde tespit yapacağız. Bu işlemi elimizden geldiği kadar çabuk bitirip Ataşehir’in trafiğini rahatlatmak istiyoruz. Vatandaşlarımız bize güvendi, destek verdi, biz de sorunları ortak anlayışla hep birlikte çözeceğiz. İlçemizdeki iki spor kompleksinin yapım onayını da görüştük. İstanbul’daki yarım kalan metro çalışmaları yeniden başlayacak. İstanbul Büyükşehir ve Ataşehir Belediyeleri olarak el birliğiyle güzel işler yapacağız” şeklinde konuştu.  


Yeniden Kent Konseyi Başkanı seçilen Turan Dolu yaptığı konuşmada şunları söyledi: “2009 yılında kurulan Kent Konseyimizin bugünlere gelmesinde emeği geçen kişi ve kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız Battal İlgezdi’nin sivil toplum kuruluşlarına vermiş olduğu önemle, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla; bu doğrultuda başta belediye ve sivil toplum çalışanlarımız, bugüne kadar yetkili organlarımızda görev yapmış yol arkadaşlarımız ve gönüllü destek veren herkesle büyük bir yol kat ettik. Katılımcı, demokratik ve dayanışmacı bir kentin oluşmasında, bu kentin yaşanabilir olmasında, ortak aklın ve emeğin ortaya çıkmasında Kent Konseyimiz kolaylaştırıcı işlevler gördü. Yeni yöneticilerimizle Kent Konseyimiz daha da büyüyecek, gelişecek. Faaliyetlerimiz içerisinde yer alan her gönüllünün, her STK’nın emeği ve katkısı çok büyük. Onlar yönetim kurulumuzun doğal ve onur üyeleridir”.



YÜRÜTME KURULU BAŞKANI: Turan Dolu

 

YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ:

Orhan Çerkez

Ayten Kartal

Nilgün Özdemir

Emrah Aydın

Mehmet Aydoğanoğlu

Aşkın Ürkmezer

Kadriye Didem Bozdoğan

Seyfullah Atçı

Aynur Koçulu

Hamza Atalay

Aydoğan Aydoğan

Mevlüt Yurttaş

Hatun Yıldız

Özlem Kaya Keklik

Ertuğrul Köleoğlu

İbrahim Alpay Demirtaş

Süleyman Karadağ

Sinan İsabetli

 

YEDEK YÜRÜTME KURULU ÜYELERİ:

Ayşe İlkiz Kulan

Ekrem Aydın

Ferda Altıntaş

Esen Çıtak yıldırım

Zuhal Çakır

Metin Çimen

Tayfun Karaca

İsmail İkitemur

Vahap İnal  

Toplantı sonunda önümüzdeki döneme ilişkin öneri ve temennilerde bulunuldu.  

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2019, 12:43

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER