ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Ataşehirli kadınların gücüne girişimcilik yolu ile güç katmak için hayata geçirdiğimiz Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.

ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

 ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ

Ataşehirli kadınların gücüne girişimcilik yolu ile güç katmak için hayata geçirdiğimiz Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir.

PROJEMİZ: “ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ (AKAGİM)”
Ataşehirli kadınların gücüne girişimcilik yolu ile güç katmak için hayata geçirdiğimiz Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmektedir. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2016 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı içerisinde kabul edilen en başarılı 14 projeden birisidir.
Girişimcilerin iş fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürecekleri özgün, etkili ve uygulanabilir iş modelleri oluşturmalarına destek vermek amacıyla kurulmuş bir merkezdir.





AMACIMIZ NEDİR?


Merkezimizde, Ataşehir’de ikamet eden ve 18 - 40 yaş aralığındaki 150 kadının oluşturduğu üç farklı gruba hizmet verilmesi planlanmaktadır.
 
İşletmesini açmış ancak çeşitli sebeplerle (kira, stopaj, vergi vb.) desteğe ihtiyacı olan 25 kadının hedeflerine ulaşabilmeleri için imkân sağlıyoruz.
 
Uzman eğitmen kadromuzla yeni iş fikri olan 100 girişimci kadını eğitimler vererek motive ediyor ve başarılı işletmeler kurabilmeleri için gerekli olan iş planı kavramı konusunda destek veriyoruz.
 
Ayrıca, evinde ürettiği el emeği ürünlerinin satışını yaparak çalışan kadınlara da üretim maliyetlerini düşürmeleri için atölye desteği sağlıyoruz.
Hizmetlerimiz
PROJEMİZ İLE; 


*Bölgede kadınları girişimci olmaya teşvik eden, altyapı, eğitim, danışmanlık ve pazarlama desteği sağlayan Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM)’i tüm donanım ve tefrişatı ile kurarak kadınlara hizmet vermeyi,
*İhtiyaç sahibi 125 potansiyel girişimci kadını ve 25 yeni iş kurmuş kadın girişimciyi belirleyip, proje faaliyetlerinden faydalanmalarını sağlamayı,
*İşletme sahibi 25 kadını ortak kullanım alanına yerleştirerek, işlerini buradan takip etmelerini, maliyetlerini düşürmeyi ve diğer kadınlar ile işbirlikleri geliştirmelerini sağlamayı,
*Kendi hesabına çalışan 25 kadının atölyeyi daha etkin kullanmasını sağlayarak üretim maliyetlerini azaltmayı ve tasarım becerilerini geliştirmeyi,
*10 saatlik e-ticaret eğitimi ile kadınların ürünlerini internet üzerinden daha yaygın ve kaliteli olarak sunabilmelerini sağlamayı,
*125 kadının 4 günlük yaratıcı iş fikri geliştirme atölye çalışmaları ile iş fikirlerini daha nitelikli hale getirmeyi,
*32 saatlik uygulamalı girişimcilik eğitimi sonrasında 125 kadını proje uzmanı ile iş planı hazırlama çalışmalarına yönlendirmeyi,
*İş yönetimi geliştirme eğitim ve destek hizmetleri ile 150 kadının işletmecilik kapasitelerini geliştirerek, ilçedeki kadın şirketlerin iflas oranını düşürmeyi,
*Tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında 3 Açık Pazar etkinliği gerçekleştirmeyi,
 *20 noktada stant kurarak kadınların ürünlerinin tanıtımını yapmayı ve kadınlara yeni müşteri bağlantıları bulmayı,
*Verilen tüm destek ve eğitimler sonrasında, KOSGEB'e iş planları ile başvuran kadınlardan en az 10'unun finansal destek almasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.
*Yaratıcı İş Fikri Geliştirme Eğitimi
*Girişimcilik Eğitimi
*İş Yönetimi ve Geliştirme Yönderliği
*E-ticaret Eğitimi
*İş Planı Hazırlama
*Açık Pazar Etkinlikleri
*Rol Modeller İle Söyleşiler
*Sektördeki Lider Firmalar İle Buluşmalar
*Seminerler
*Workshoplar

İşletme Sahibi Kadınlar
“Kadın isterse yapar!” dediniz ve işe koyuldunuz. Son 1 yıl içerisinde işletme kurduysanız, kira ve stopaj ödemelerinde zorlanıyorsanız, size yardımcı olmak için buradayız. Bize ulaşın, bu döneminizi atlatmanızda size ofis ve mentorlük desteği sağlayalım.”
  
Ataşeehirde yaşayan ve son 1 yıl içinde kendi işini kurmuş 25 kadın için oluşturduğumuz ortak ofiste, girişimci kadınların ihtiyaç duydukları iletişim ve donanım altyapısını sağlayarak şirket giderlerini düşürmelerine destek oluyoruz.  
 
Öncelikli hedefimiz; işletmelerinin ilk yıllarında desteğe ihtiyacı olan girişimci kadınlar için ofis desteği sunmak ve ortak alanı faaliyete geçirmek, ortak alandan faydalanan kadınların maliyetlerinde tasarruf etmeleri için yardımcı olmak, aralarında işbirliği ve ortaklık geliştirmeleri için teşvik etmek, tanıtım&pazarlama, iş geliştirme eğitimleri ve danışmanlık hizmetinden faydalanmalarını sağlayarak işletmelerinin en hassas dönemlerini başarılı bir şekilde atlatmalarına yardımcı olmaktır.
 
Merkezimizin ortak alan kullanımı yapılan sözleşmeye uygun olarak 25 kadın girişimciye tahsis edilecektir. Ortak alanda her bir kadının ihtiyacını karşılamak üzere bilgisayar, mobilya malzemesi, telefon ve ofis kırtasiyesi temin edilecektir. 
 
Ortak alan ve ofis tahsisine ek olarak, kadınlar işletmelerinin uzun ömürlü ve sürdürülebilir olması için merkezimiz bünyesinde verilecek eğitimlere dâhil olacaklar, proje süresince ve proje sonrasında iş geliştirme mentörlerimiz ve proje uzmanımızdan danışmanlık hizmeti alarak sürekli iletişim halinde kalacaklar ve destek alacaklardır.
 
Ayrıca, projemize dahil olan tüm kadınlara rol model olabilecek diğer kadın girişimciler ile söyleşiler düzenlenecek, sektörlerinde lider olan firmalarla iletişime geçilerek potansiyel yatırımcılara ulaşmaları sağlanacak ve girişimcilik kapasitelerini arttırıcı konularda seminerler organize edilecektir. 
 
*Belirtilen tüm eğitimler ve hizmetler ÜCRETSİZDİR.
*Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.
*Hedef grup 18-40 yaş aralığındaki kadınlardır.

Evinde üretim yapan kadınlar
Evinizde ürettiklerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak istemez misiniz? Bize ulaşın, size ürünlerinizi pazarlama ve işinizi büyütme konusunda destek olalım. 
 
Evlerinde çalışarak tekstil, cam & porselen, ahşap işleme, teraryum, takı ve aksesuar, hediyelik eşya, kek, pasta, kurabiye gibi çeşitli ürünleri üreten ve bu ürünleri sosyal medya üzerinden tanıtıp satmaya çalışan 25 kadın projemizin atölyelerinden faydalanacak grubu oluşturmaktadır. 
Merkezimiz bünyesinde yer alacak atölyelerde, belli bir el sanatı yapan kadınlarla atölye kullanım programı yapılarak, belirlenen iş kolunun hem daha aktif olarak kullanılmasını teşvik etmek hem de kadınların daha fazla ürün geliştirip üretim maliyetlerini düşürmelerine yardımcı olmak için üretim malzemelerini temin ediyoruz. Ayrıca atölyenin ilk ayki kullanımı sürecinde, olası kazaların engellenmesi amacı ile tüm kadınlara iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları ile ilgili seminer vererek bilgilenmelerine destek oluyoruz.
Ortak atölye tahsisinin yanı sıra, e- ticaret eğitimleri ve KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimlerini de içeren çok kapsamlı eğitim paketleri ile kadınlara daha fazla yetkinlik kazandırarak işletmelerin uzun ömürlü olmasına katkı sağlıyoruz. Kadınlar, alacakları e-ticaret eğitimleri sayesinde ürettiklerini internet üzerinden birçok mecrada pazarlama imkânına kavuşacaklar ve satış ağlarını genişleteceklerdir. KOSGEB Uygulamalı girişimcilik eğitimleri sonrasında merkezimizde çalışan proje uzmanımız ile birlikte projelerini yazacaklar ve KOSGEB’e başvuru yapacaklardır.
Ayrıca, projemize dahil olan tüm kadınlara rol model olabilecek diğer kadın girişimciler ile söyleşiler düzenlenecek, sektörlerinde lider olan firmalarla iletişime geçilerek potansiyel yatırımcılara ulaşmaları sağlanacak ve girişimcilik kapasitelerini arttırıcı konularda seminerler organize edilecektir.
  
*Belirtilen tüm eğitimler ve hizmetler ÜCRETSİZDİR.
*Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.
*Hedef grup 18-40 yaş aralığındaki kadınlardır.

Yeni Girişimci Kadınlar
Güzel bir iş fikrinizin olduğunu düşünüyorsunuz ama yol gösterene ve desteğe mi ihtiyacınız var? Bize ulaşın beraber işinizi kuralım.
 
Ataşehir Kadın Girişimcilik Merkezi’ni kurmaktaki hedefimiz; Ataşehir’de ikamet eden ve iş fikri olan kadınların projemizin faaliyetlerine katılmalarını sağlayarak girişimcilik potansiyellerini açığa çıkarmak ve tüketicilere farklı seçenekler sunabilen işletmeler kurmaları için teşvik etmektir. Girişimci adaylarımıza sunacağımız birçok hizmet ve eğitim ile kendine güvenen ve yaratıcı kadınlar olarak rekabet gücü yüksek girişimlerde bulunmaları için yönlendiriyor, yüksek değerli ürünler/hizmetler geliştirmeleri için destekleyerek hem ekonomik hayatta hem de sosyal hayatta daha etkin yer almalarını sağlıyoruz.
 
Kadınların işletmecilik bilgi ve becerilerinin geliştirmesi için sunacağımız paket eğitimlerin yanı sıra, iş yönetimi ve mentorlük hizmetimiz ile iş fikirlerini gözden geçirerek daha sağlıklı işletmeler kurmalarını sağlıyoruz. Ayrıca, tanıtım ve pazarlama çalışmaları ile iş yaşamına girmeyi hedefleyen kadınların ihtiyaçlarından yola çıkarak, ayakları üzerinde duran nitelikli işletmeler kurmaları için teşvik ediyor ve sürekli olarak kurumsal destek sağlıyoruz.
 
Projemize katılan girişimci adayı kadınlar, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimlerimize dâhil olacaklardır.  Eğitimlerin sonrasında proje uzmanımız ile kendi iş planlarını hazırlayarak finansal kaynaklara erişimleri artacak ve KOSGEB'e başvuracaklardır.
 
Proje kapsamında girişimcilik eğitimi alan ve başarılı projesi ile işini kuran kadınlar sonrasında ortak ofisimizden faydalanabileceklerdir.
Ayrıca, projemize dâhil olan tüm kadınlara rol model olabilecek diğer kadın girişimciler ile söyleşiler düzenlenecek, sektörlerinde lider olan firmalarla iletişime geçilerek potansiyel yatırımcılara ulaşmaları sağlanacak ve girişimcilik kapasitelerini arttırıcı konularda seminerler organize edilecektir.
  
*Belirtilen tüm eğitimler ve hizmetler ÜCRETSİZDİR.
*Kontenjan 100 kişi ile sınırlıdır.
*Hedef grup 18-40 yaş aralığındaki kadınlardır.



ATAŞEHİR KADIN GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ


İletişim Bilgilerimiz
Telefon : 0(216) 570 50 00 Dahili ( 5710 - 5740 - 5707)

Fax. : 0(216) 687 07 90

Çalışma Saatleri : Pazartesi - Cuma 08.30 - 17.00

[email protected]

//www.akagim.com

Adres : Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi 2/3 Ataşehir/İstanbul

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER