Ataşehir için çalışıyoruz

Ataşehir için çalışıyoruz

Ataşehir için çalışıyoruz
Ataşehir için çalışıyoruz”  Ataşehir’de Belediye Hizmet Binası ile Atatürk Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı’nın inşaatlarına başlanırken, ilçede geçen yıl 17 yeni park yapıldı. 2011 yılında ilçeye en az 4 yeni park ve 2 çocuk oyun alanı daha kazandıracak Ataşehir Belediyesi’nin kültür hizmetleri de sürüyor.

Ataşehir Belediyesi Ataşehirlilere söz verdiği projelerini bir bir gerçekleştiriyor. Belediye Hizmet Binası ile Atatürk Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı’nın inşaatlarına başlanırken, Başkan Battal İlgezdi tarafından Ataşehirlilere söz verilen 11 yeni parkın sayısı 17’ye yükseltildi. Barbaros Mahallesi’nde 7 bin 800 metrekare alan üzerine inşaatına başlanan Belediye Hizmet Binası, yeni yapılacak kaymakamlık ve emniyet binaları ile komşu olacak. Küçükbakkalköy Mahallesi’nde 10 bin metrekare alan üzerine inşaatı devam eden Atatürk Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı ise ilçeye dev bir tesis kazandıracak.

17 yeni park yapıldı

Ataşehir'de bir metrekare yeşil alanı bile imara açmayacağının sözünü veren Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yapımı gerçekleştirilen yeni parkların Ataşehirliler için gezi, dinlenme ve spor alanları haline geldiğini söyledi. İlçedeki mevcut 170 parkın yanına 2010 yılında 17 yeni park eklendiğini ifade eden İlgezdi, ilçedeki toplam park sayısının 187’ye, toplam park alanlarının ise; 400 bin metrekareden, 500 bin metrekareye çıkarıldığını belirtti.

Ataşehir Belediyesi tarafından ilçedeki çağdaş yaşam alanlarının başında görülen parkların içerisinde; spor alanları, banklar, süs havuzu, gölet, heykel, çocuk oyun alanları, açık hava tiyatrosu, çardak, muhtarlık binası, dinlenme alanları, futbol sahası, basketbol sahası, bisiklet yolu, yer satrancı, sosyal tesisler ve 80 çeşitten fazla bitki yer alıyor.

Park ve bahçe projelerine devam edecek olan Ataşehir Belediyesi’nin 2011 yılındaki ilk projeleri arasında Mevlana Mahallesi’ne iki, Batı Ataşehir ve İçerenköy Mahallesi’ne birer park, Küçükbakkalköy ve Kayışdağı mahallerine birer çocuk oyun alanı yapılması yer alıyor. Yeni parklar yapılırken bir taraftan da yıpranmış park ve alanların yenileme işlemleri gerçekleştiriliyor. Bu çalışmalar neticesinde Aşık Veysel Parkı ile Kastelli Parkı’nda yenileme,
KİPTAŞ Konutları ile Mustafa Kemal Cem Evi’nin etrafında da düzenlemeler yapılacak.

Çağdaş bir dünya kuruluyor

Atatürk ve İnönü mahalle muhtarlıklarını yenileyen Ataşehir Belediyesi 2011 yılında taksi duraklarını yeni bir görünüme kazandırmayı planlıyor. 2011 yılında Kayışdağı Mahallesi Ataevi’ni de açmayı hedefleyen İstanbul’un en yeni belediyelerinden Ataşehir Belediyesi, Örnek Mahallesi Kültür Merkezi’nin de inşaat çalışmalarına çok kısa bir zamanda başlayacak.

Ataşehir’in yolları yenilendi

2010 yılında Ataşehir Belediyesi tarafından 16 mahalledeki 329 sokağa 108 bin ton asfalt dökülürken, 12 kilometre yağmur suyu isale hattı, 42 bin metrekare bordür, 82 bin metrekare tretuvar, 800 metre istinat duvarı çalışmaları yapıldı. Yoğun şikayet alınan Ataşehir Bulvarı ve civarındaki bozuk yollar yenilenirken, bu çalışmalarda 21 bin 300 metrekarelik parke taşı kullanıldı. Belediyeye müracaat yapan 8 eğitim kurumu ve 2 ibadethanenin de bahçeleri asfaltlandı.   

“Ataşehirliler için en iyi hizmeti üretiyoruz”

Parkların yanında Ataşehir’e yeni kültür merkezleri de kazandırdıklarını ifade eden Battal İlgezdi, “Belediye binamız ile Atatürk Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı’nın inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bütçemizin, personel sayımızın, araçlarımızın el verdiği ölçüde halkımıza hizmetlerimizi sunuyoruz. Ataşehir’e park olsun, kültür merkezi olsun, nikah sarayı olsun yeni yapılar kazandırdıkça mutlu oluyoruz. 20 ay önce 4 farklı ilçeden ayrılan alanlar üzerine kurulduğumuzda Ataşehir sınırları içerisinde belediyeye ait tek bir yapı yoktu. Bunun eksikliğini gidermek için çalışmalara başladık. Kendimize ait bir yer yokken bile hem yetişkinler hem de çocuklar için tiyatro festivalleri düzenledik. Müzik festivalleri düzenledik. 2011 yılında altyapı ve üstyapı hizmetlerimize ağırlık verirken, kültür çalışmalarımızda devam edecek. Ataşehir için çalışıyoruz, Ataşehirliler için en iyi hizmeti üretiyoruz” dedi.  


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER