Ataşehir 'hal'den anlamıyor

Ataşehir İçerenköy’deki sebze meyve halinin yarattığı trafikten, gürültü ve görüntü kirliliğinden bıkıp usanan çevre sakinleri halin kalkması için kampanya başlatmıştı.

Ataşehir 'hal'den anlamıyor
Ataşehir 'hal'den anlamıyor

Ataşehir İçerenköy’deki sebze meyve halinin yarattığı trafikten, gürültü ve görüntü kirliliğinden bıkıp usanan çevre sakinleri halin kalkması için kampanya başlatmıştı.

Ataşehir İçerenköy sebze Halinin taşınması, taşındıktan sonra da arazinin yeşil alan olması için 20 bin imza toplanmışdı.


Ataşehir İçerenköy’deki sebze meyve hali, çevre sakinlerinin kâbusu halinde... Yarattığı kamyon trafiği, gürültü ve görüntü kirliliği nedeniyle halin bir an önce taşınması isteniyor. Bölge halkı yıllardır bunun için mücadele ediyor. Aslında halin taşınması daha önce birkaç kez gündeme gelmişti.

Ataşehir İçerenköy'de bulunan sebze meyve hali, semtin hem iş merkezlerinin hem de yaşam alanlarının genişlemesinin ardından çevre sakinlerinin kâbusu haline dönüştü. Oluşturduğu kamyon trafiği, görüntü ve gürültü kirliliği nedeniyle halin buradan kaldırılması için birçok girişimde bulunulsa da sonuç alınamadı. Bu durumdan yalnızca çevre sakinleri değil hal çalışanları ile ürün almaya gelenler de şikâyetçi.

Halin etrafında yükselen gökdelenler, oteller ve siteler, hal ile semtin tezatlığını ve sorunlarını bir araya getirmiş. Halden alınan ürünleri çekçek arabalarla, cadde boyunca pazarcılara götürenler trafiği yavaşlatıyor. Özellikle yaz aylarında yere düşen ve çürüyen meyveler, çevre kirliliği oluşturduğu gibi, çürüklerin sineklenmesi sağlığı da olumsuz etkilemekte.

 Hale mal indirmek için sırada bekleyen kamyonlar, içeride yer kalmayınca cadde üzerine park ediyor ve bu da İçerenköy trafiğini olumsuz yönde etkiliyor. Oluşan trafik vakit kaybına yol açtığı gibi tartışmalara ve zaman zaman hal müşterileri ile trafikteki vatandaş arasında kavgaya da neden oluyor.

Meyve ve sebze kasalarının bulunduğu alanda çalışanlar ise çamur içinde kalan kasaların altında lağım farelerinin dolaştığını, yetkililerin bu duruma göz yumduklarını söylüyorlar.  hal buradan kalkacak diyorlar ama hâlâ buradayız.” diyorlar.




 Semt sakinleri halin kaldırılmasını istiyor ancak şehrin göbeğinde kalan bu alanın gelecekte betonlaşmasından da endişe ediyor. Yeşil alan ve park alanlarının giderek azaldığı bir dönemde, bu büyük alanın park ve yürüyüş alanı gibi yeşil bir alan olmasını isteyen dernekler, imza kampanyaları düzenleyerek bu konuda mücadele veriyor.




Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 22:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER