Ataşehir Gaziler Günü programına Yeni ve Eski kaymakam birlikte katıldı

Gaziler Günü nedeniyle Gaziler onuruna verilen yemeğe, eski Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile yeni kaymakam İsmail Hakkı Ertaş birlikte katıldılar.

Ataşehir Gaziler Günü programına Yeni ve Eski kaymakam birlikte katıldı
Ataşehir Gaziler Günü programına Yeni ve Eski kaymakam birlikte katıldı

Gaziler Günü nedeniyle Gaziler onuruna verilen yemeğe, eski Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile yeni kaymakam İsmail Hakkı Ertaş birlikte katıldılar.
Geleneksel hale getirilen ve Gaziler onuruna verilen yemeğe son olarak katılan Ataşehir eski Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu veda konuşmasında helallik istedi. Yeni Kaymakam İsmail Hakkı Ertaş’ta Ataşehirlilere merhaba dedi.

 
Mimar Sinan Camisinde verilen yemeğe; Kırıkhan Kaymakamlığına atanan Ataşehir eski Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Akay, İkmal Albay Metin Durmuş, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cengiz Cem Karakaşlı,  Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Çerkez ve Sadi Özata, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İzzet Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Müftüsü Şakir Pinal,  Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Seyfi Güneysu, Nüfus Müdürü Dursun Kırış, Sağlık Müdürü Dr. Arife Midyat, Yazı İşleri Müdürü Selma Özkaya,  , AK Parti İlçe Başkan Vekili Metin Karahancı, MHP İlçe Başkanı Sadun Bizel, MHP İlçe Başkan Yardımcıları Gökhan Yılmaz, Murat Can Aydın, Saadet Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Adem Boz, İlçe Başkan Yardımcıları Saadettin Aysan, Ahmet Alptekin, Muharip Gaziler Derneği Ataşehir Şube Başkanı Recep İşen, Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin, Kızılay Ataşehir Şubesi Başkanı Rahman Baki, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme, Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ, Mahalle Muhtarları,  Kore, Kıbrıs, 15 Temmuz Gazileri ve Şehit Aileleri katıldı.
 

Ataşehir Mimar Sinan Camii Baş Hafız İmamı Yunus Balcıoğlu'nun Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasından sonra protokol konuşmalarına geçildi.

 
İlk konuşmayı Ataşehir Kaymakamlık görevini yürütürken Kırıkhan kaymakamlığı görevine atanan Zafer Karamehmetoğlu yaptı.


 



“TÜM GAZİLERİMİZE ŞÜKRANLARIMIZI İFADE EDİYORUZ”
 

Karamehmetoğlu; "Bugün ki etkinliğimizde siz değerli misafirlerimize veda, hem de iştirak ile beraberiz. Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Değerli meslektaşım ile karşılıklı görüşerek 19 Eylül haftasındaki etkinliğimizi bugüne erteledik. 19 Eylül haftasında gaziler günü resmi programlarımızı icra ettik. Gazilerimizin gaziler gününü yürekten kutluyorum. , bağımsızlığımız için bunlar şehitlerimiz ve gazilerimiz göğüslerini siper ettiler. Bu vatanın ve aziz milletimizin kendilerine çok borcu var. Bu memleketin bağımsızlığına ve mukaddes değerlerine muhafaza ve müdafaa noktasındaki çaba ve gayretleri sırasında gerek muharebelerde ve savaşlarda, gerekse Güneydoğu’da terörle mücadele de, gerekse yakın zamanda 15 Temmuz'da merhum hadisesinde şehit olan bütün şehitlerimize ve mazideki bütün ecdadımızın şühedalarına, şehitlerine cenab-ı haktan rahmet diliyorum. Ve bu mücadelede yaralanan ve bugün aramızda olan özellikle Kore Gazimiz ve değerli büyüğümüz Muhsin Yılmaz abimizden Allah ondan razı olsun, hiç bir programımızı eksik etmedi ve hep katıldı. Tüm gazilerimize şükranlarımızı ifade ediyoruz. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

 
“NİHAYETİNDE BİZLER TAYİNLE GÖREVLERİNE GELEN İNSANLARIZ”


Zafer Karamehmetoğlu; “ Nihayetinde bizler tayinle görevlerine gelen insanlarız. 2013 Yılı Eylül ayında bizler buraya göreve geldik. 5 Yıllık sürecimizi tamamlayarak, memleketimizin bir diğer ilçesi olan Hatay ili Kırıkhan ilçesindeki görevimize devam edeceğiz. Bu süreçte bizimle birlikte aziz milletimize hizmet için koşturan kardeşlerimiz, kamu personel ve yöneticilerimiz, siyasi parti temsilcilerimiz ve başta Sayın Valimiz olmak üzere kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimiz hizmetlerin en iyisine layıktır. Bizlerde elimizden geldiğince milletimize en iyi şekilde gayret, çaba göstererek hizmet etmeye çalıştık. Bugün itibariyle kaymakam beyle birlikte sizlerin hizmetlerin eksiksiz yapılabilmesi için öncülük edeceğinize inanıyorum. Bizlerde gittiğimiz yerlerde hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz.  Zafer Karamehmetoğlu konuşmasını tamamladıktan sonra konuklardan helallik istiyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.



 

 “SİZLERLE BİRLİKTE OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM”

 
Adana Vali Yardımcılığı görevini yürütürken Ataşehir Kaymakamı olarak göreve başlayan  İsmail Hakkı Ertaş'ta konuşmasında; "Çok değerli kaymakam abim ile kendisinin İzmir'in Dikili ve benimde Balıkesir-İvrindi İlçesindeki görevimde iken yolda kalması ile kendilerine yardımcı olmuştuk. Kendisi ile tesadüfi tanışmamız yıllar sonra aynı görev yerinde buluşma imkânı bulduk. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz ile özellikle bizim mesleğimizde az rastlanan bir yemeğe katılıyorsunuz. İki kaymakamın sizlerle beraber olması oldukça güzel ve onur verici davranış. Hem kaymakam abim hem de şahsım olarak sizlerle birlikte böylesi anlamlı bir yemekte buluşmaktan onur duyuyorum” şeklinde konuştu.
  

“BU MİLLET ŞÜHEDA EVLADIDIR”
 

Ertaş; “Bildiğiniz üzere 19 Eylül Gaziler haftası münasebetiyle elleri öpülesi minnet borçlu olduğumuz şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz için düzenlenen bu yemeğe geldiğinizden dolayı hepinize hoş geldiniz diyor, görevimin ertesi gününde sizlerle birlikte olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Hepimizin bildiği üzere Çanakkale Zaferimizi 18 Mart'ta Şehitler Haftası, Sakarya Muharebesi sonrasında TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşallik ve Gazi rütbesinin verildiği 19 Eylül'ü de Gaziler Günü olarak kutlamaktayız. Biraz önce söylediğimiz gibi 19 Eylül'deki etkinliğimizi bugüne alarak sizlerle tanışma fırsatı bulduk. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Şehitlerimizin makamı o kadar yücedir ki, bizim anlamamız mümkün değildir. Bu millet şüheda evladıdır. Bu aziz milletimiz gazi millettir. Üzerinde yaşadığımız toprakların vatan kalmasında, milletimizin ilelebet payidar olmasında hiç kuşkusuz inancımızdaki gaza anlayışımızın önemi büyüktür” dedi.

 
“HER ZAMAN YANINIZDA OLACAĞIZ”
 

Ertaş konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Bizlerde Ataşehir Kaymakamlığı olarak sizlerin her zaman yanınızda olacağız. Sizin dertlerinizle dertleniyor olacağız ve bizi her zaman yanınızda göreceksiniz. Bu toprakları bizlere vatan yapanlara minnettarız, onlara çok şey borçluyuz. Bu vesileyle tekrar Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyorum"

 
Program,  Ataşehir Müftüsü Şakir Pinal’ın yemek duası vermesinin ardından, Ataşehir Eski Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu masalardaki şehit ve gazi aileleriyle vedalaşması ve Yeni Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş'ın selamlaşmasının ardından sona erdi. Zafer Karamehmetoğlu'na Gazi Ahmet Sağır tarafından Kelime-i Şehadet'li Ay Yıldızlı özel tablo takdim edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2018, 14:19

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER