Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali başladı

Bu yıl 2. Si düzenlenen ve kısa adı ATAFEST olan, Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali 2 Mayıs'da Ataşehir'de başladı.

Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali başladı
 Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali başladı

Bu yıl 2. Si düzenlenen ve kısa adı ATAFEST olan, Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali 2 Mayıs'da Ataşehir'de başladı.

İstanbul, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından marka tescili alındıktan sonra bu yıl 2. Si düzenlenen ve kısa adı ATAFEST olan, Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali 2 Mayıs'da Ataşehir'de başladı.
Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün himayelerinde gerçekleşen Ataşehir Eğitim Kültür ve Sanat Festivali olan ATAFEST’İN 2 – 3 Mayıs günlerinde gerçekleştirilen 1. Etabında Üniversite ve Lise Kariyer günleri düzenlenmiş, düzenlenen bu etkinliğimize Ülkemiz genelinde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde faaliyet gösteren özel ve resmi toplam 23 üniversitemiz stant açmış ve açılan bu stantlara 2 günde yaklaşık 2000 liseli öğrencilerimizin ziyareti sağlanmıştır. Ayrıca aynı günlerde gerçekleştirilen Lise Kariyer Günlerine de Ataşehir ilçesi genelindeki tüm liseler stant açarak katılmış, açılan bu stantlara, ilçe ortaokullarının 8. Sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 1800 öğrencimizin ziyaretleri sağlanmıştır. Yine ziyaret gerçekleştiren toplam yaklaşık 3800 öğrencimizin tamamına konusunda uzman kişiler tarafından konferanslar verilmiştir.
ATAFEST'in 2. Etabı 4_5 Mayıs'da proje sergileriyle başlayıp 6-7-8 Mayıs tarihlerinde Ataşehir Halk Eğitim Müdürlüğü Sergisi, 9-10 Mayıs tarihlerinde Özel Eğitim Şenliği, 11-12 Mayıs tarihlerinde Resim Ebru Teknoloji Tasarım Sergisi,13-14 Mayıs tarihlerinde Özel Kurumlar Tanıtımı, 15-16 Mayıs tarihlerinde Okul Öncesi Şenliği ile devam edecek olup bu etkinlikler Ataşehir'de Awm de düzenlenecektir. Ayrıca aynı tarıhlerde Zübeyde Hanım Hizmetiçi Enstitüsü ek binasında yapılacak ,müzik ve halk oyunları etkinlikleri de festivale renk katacaktır. 


ATAFEST Proje Sergiler açılış töreni Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican , Ataşehir İlçe Gençlik ve Spor Müdürü, Şube müdürleri,Stk Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Açılışın Ardından Seriyi ziyaret eden İstanbul Valisi Vasip Şahin tüm standları gezerek öğrenciler ve yaptıkları çalışmalarla yakından ilgilendi. Vali Vasip Şahin'in sergiyi ziyareti öğrencilerde güzel etki bıraktı. Proje sergisine 21 okul 60 ayrı proje ile katılmiş olup çok sayıda vatandaşın ilgi odağı oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER