Ataşehir Eğitim Derneği’nin Ataşehir İçerenköy’deki merkezi açıldı.

“Eğitimde fırsat eşitliği” hedefi ve “Bir çocuk gülerse, dünya değişir” sloganıyla, eğitim destek gönüllülerinden oluşan Ataşehir Eğitim Derneği’nin Ataşehir İçerenköy’deki merkezi açıldı.

Ataşehir Eğitim Derneği’nin Ataşehir İçerenköy’deki merkezi açıldı.
Ataşehir Eğitim Derneği’nin Ataşehir İçerenköy’deki merkezi açıldı.

“Eğitimde fırsat eşitliği” hedefi ve “Bir çocuk gülerse, dünya değişir” sloganıyla, eğitim destek gönüllülerinden oluşan Ataşehir Eğitim Derneği’nin Ataşehir İçerenköy’deki merkezi açıldı.
“Eğitimde fırsat eşitliği” hedefi ve “Bir çocuk gülerse, dünya değişir” şiarıyla yola çıkan eğitim gönüllüsü yardım severlerin Turgay Kılıç başkanlığında kurduğu Ataşehir Eğitim Derneği’nin İçerenköy’deki merkezi törenle açıldı.

Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner Karayağız, CHP İlçe yöneticileri ve dernek yöneticileri ile eğitim gönüllülerin katıldığı törenle kesilen kurdele ile derneğin açılışında konuşan Ata Eğitim Der Başkanı Turgay Kılıç, eğitim gönüllüleri yardım severlerin eğitime katkı ve desteklerini beklediklerinin altını çizerek, “Sevgili Ata Eğitim Der’li eğitime gönül veren arkadaşlar, STK başkanları, eğitime gönül veren dostlarımız; bu gün bu derneğin açılışını yapmak için bu soğuk günde buraya teşrif ettiniz. Yönetim adına hepinize çok teşekkür ediyoruz. Derneğimiz, daha önce platform olarak, hayırsever arkadaşlarla beraber Ataşehir’de birkaç okula katkı yaptık. Anadolu’da da 6 okula katkı yaptık. Bu desteklerin devamını getirmeye çalışacağız. Belki ilk, orta ve lise düzeyindeki çocuklarımıza burs vereceğiz. Elimizin, gücümüzün, gönlümüzün yettiği kadar… Bu yardımsever, gönüllü arkadaşlar bizlere yardımcı olursa, daha çok çocuğumuza ulaşacağız. Eğitim gönüllüleri sizleri hepinizin bu konuda desteklerini istiyoruz. Üye olmak isteyenler üye olabilirler. Dernek üyeliğimiz herkese açıktır. Bu derneğe el birliğiyle destek verirsek çok şeyler başaracağımıza inanıyorum” dedi.

KİMSESİZ, MADDİ OLANAKTAN YOKSUN ÖĞRENCİLERİN EĞİTİMLERİNE KATKI
“Bir Çocuk Gülerse, Dünya Değişir” sloganıyla eğitime destek amaçlı yardım severleri bir araya getirmek için kurulan Ataşehir Eğitim Derneği (Ata Eğitim Der), kimsesiz ve maddi olanaktan yoksun, ahlaklı ve çalışkan kız çocuklarının ağırlıkta olduğu öğrencilerin eğitimlerine katkı sunmayı hedefliyor.

Aydınlık gelecek için laik ve bilimsel eğitimin sağlanması ile birlikte çocuklara sosyal, kültürel ve sportif eğitimlerin de verilmesi doğrultusunda çalışmalar yürütmek.

Sevgi saygı, kardeşlik bağının güçlendiği üyelere arasında, maddi ve manevi yardımlaşmanın ve dayanışmanın önünün açılması ile birlikte, diğer kurum, kuruluş ve STK’lar ile iletişim kurup, dayanışma ile ortak projeler üretmek de derneğin hedefleri arasında yer alıyor.

EŞİTLİK İLKESİYLE; DEMOKRATİK VE LAİK EĞİTİM
Çocuklara, Atatürk İlke ve İnkılapları çerçevesinde Demokratik ve Laik Eğitimin, eşitlik ilkesiyle; bilimsel, planlı, sürekli ve karma eğitimin Okul – Aile İşbirliğiyle güvenilir ve yeniliklere açık olarak sağlanması  Ataşehir Eğitim Derneği (Ata Eğitim Der)’nin ilkeleri ve hedefleri arasında gösteriliyor.

Ataşehir Eğitim Derneği (Ata Eğitim Der)’nin İçerenköy’deki merkezinin törenine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner Karayağız, CHP İlçe Sekreteri Celal Yalçın, ilçe başkan yardımcısı Yusuf Demir’in aralarında olduğu ilçe yöneticileri CHP Ataşehir İlçe Kadın Kolları başkanı Nihan Baykal Erol ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu ve yönetim kurulu üyeleri, Ataşehir Eğitim Derneği (Ata Eğitim Der) yönetimi ve üyeleri ile çok sayıda eğitim gönüllüsü katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER