Ataşehir'de “Rezerv Yapı Alan” ilan edildi.

Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi sınırları içinde 3,15 ha yüzölçümlü alan “Güneri İnşaat” firmasının talebi üzerine “Rezerv Yapı Alan” ilan edildi.

Ataşehir'de “Rezerv Yapı Alan” ilan edildi.
 Ataşehir'de “Rezerv Yapı Alan” ilan edildi.

 Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi sınırları içinde 3,15 ha yüzölçümlü alan  “Güneri İnşaat” firmasının talebi üzerine “Rezerv Yapı Alan” ilan edildi.

 Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi sınırları içindeki 3,15 ha yüzölçümlü alan bölgede proje çalışması yürüten “Güneri İnşaat” firmasının talebi üzerine “Rezerv Yapı Alan” ilan edildi.

Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi sınırları içinde yer alan ve özel bir inşaat firmasının proje alanı olan, toplamda 3,15 ha yüzölçümlü alan firmanın talebiyle 6306 sayılı kanının 2. Maddesinin 1.fırkası (c) bendi uyarınca “Rezerv Yapı Alan” olarak belirlendi.

* REZERV YAPI ALANI TALEBİ NASIL YAPILIYOR? 
Ataşehir İlçesi Barbaros Mahallesi sınırları içinde yer alanın “Rezerv Yapı Alan” ilanı talebi bölgede proje çalışması yürüten “Güneri İnşaat” firmasından geldi.
Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü üzerinde yapılan başvuru Bakanlık (ÇŞB) onayı alarak rezerv alan ilan edildi.

REZERV YAPI ALANI TALEBİ NASIL YAPILIYOR 
REZERV ALAN NEDİR? 
RİSKLİ BÖLGE VE REZERV ALANLAR BAKANLIKTAN “REZERV ALAN”DA 3 SEÇENEK

Riskli yapıların olduğu, Kensel Dönüşüm projesi yürütecek gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerince de, “rezerv yapı alanı” ilanı talebinde bulunulabiliyor.
“Rezerv yapı alanı” ilanı talebinin, talebe konu taşınmazların maliklerinin tamamının muvafakati ile yapılması gerekir ve bu taşınmazların yüzölçümlerinin %25’inin mülkiyetinin, geliri dönüşüm projeleri özel hesabına gelir olarak kaydedilmek üzere, Bakanlığın uygun gördüğü, bağlı veya ilgili kuruluşuna veya İdareye veya TOKİ’ye devrine muvafakat edilmesi gerekiyor.

REZERV ALAN NEDİR?
Kentsel dönüşüm ile riski olan bölgelerin belirlenmesi ile birlikte; aynı bölgede yeniden dönüşümün söz konusu olamadığı bölgenin, bir başka bölgeye taşındığı alanı ifade ediyor. Bir başka deyişle rezerv alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen yeni yapı alanları oluşturularak, yeni imar planlarının yapıldığı alandır.

RİSKLİ BÖLGE VE REZERV ALANLAR
Riskli bölge olarak belirlenmiş ve rezerv alanlarına taşınması kararı verilen bölgede yaşayan malikler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından üretilen çözüm önerileri.

BAKANLIKTAN “REZERV ALAN”DA 3 SEÇENEK:
1-İnşaatı devam eden proje alanı içinde daire vermek
2-Hazır projelerden daire vermek
3-Daire yerine para teklifi sunmak

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 15:36

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109