Ataşehir'de Parklar artık daha güvenli

Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan “acil durum butonu” uygulaması sayesinde parklar artık daha güvenli hale geldi.

Ataşehir'de Parklar artık daha güvenli
 Ataşehir'de Parklar artık daha güvenli

Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan “acil durum butonu” uygulaması sayesinde parklar artık daha güvenli hale geldi.
Belediye geçen ay iki parkta “acil durum butonu” pilot uygulaması başlattı. Vatandaşların parklarda kendilerini daha güvenli hissetmelerinin amaçlandığı çalışmada, parktaki herhangi bir durumda butona basıldığı anda belediyedeki ekipler harekete geçerken, Milliyet iki parkı da gezip vatandaşlarla konuşarak uygulamayı denedi. İlk etapta riskli 30 parka acil durum butonlarının yerleştirilmesi planlanıyor. İlk uygulamalar ise Küçükbakkalköy’de Nazım Hikmet, İçerenköy’de de Meskenler Parkı’nda başladı.




Sistemin işleyişi ile ilgili bilgi veren Ataşehir Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Hasan Güneydaş, “Uygulama için seçtiğimiz iki pilot parkın her birinde 7 kamera ve 3 tane acil durum butonu mevcut. Kameralar gecede renkli görüntü verebilen gece görüşlü kameralar. Acil durum butonlarının üzerinde de kamera bulunuyor. Vatandaş acil bir durum olduğunda butona basıyor ve bizimle iletişime geçiyor, biz de ihtiyaca göre ambulans, polis veya zabıtayı yönlendiriyoruz” dedi. 

‘Parkları canlı takip ediyoruz’

Parklardan yedi gün 24 saat kayıt aldıklarını belirten Güneydaş sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca merkezimizde bulunan görevli arkadaşlarla parkları canlı olarak takip ediyoruz. Şimdiye kadar müdahale ettiğimiz bir çocuk yaralanması vakası oldu. Ambulansımız hemen geldi ve çocuğumuzu en yakın hastaneye götürdük. Onun dışında bazen çocuklarımız meraklı oluyor, basıyorlar. Bazı vatandaşlar ne olduğunu merak ediyorlar, basıyorlar. Biz de parkı her açıdan gördüğümüz için bunun bir acil durum olup olmadığını yoksa şaka için mi basıldığını anlayabiliyoruz. 30 parka daha acil durum butonu ve kamera sisteminin kurulması için çalışmaları başlattık. Kötü bir olayla karşılaşmamak için hızlı bir önlem almak istiyoruz. Amacımız caydırıcılığı yüksek tutmak ve oluşan vakaya hızlı müdahale etmek.”


İlk olarak gittiğimiz Nazım Hikmet Parkı’nda çocukların oyun oynadığı yerde bulunan panik butonuna basarak merkezdeki yetkililerle iletişim kurduk. İkinci olarak İçerenköy’deki Meskenler Parkı’ndaki butonu denedik. Butona bastığımızda yine acil durum merkezinden bir görevli hemen bize yanıt verdi. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER