ATAŞEHİR'DE KURBAN SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ

Ataşehir’de vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ortamlarda satın almaları için kurban satış yerlerini belirlendi.

ATAŞEHİR'DE KURBAN SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ
 ATAŞEHİR'DE KURBAN SATIŞ YERLERİ BELİRLENDİ

Ataşehir’de vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ortamlarda satın almaları için kurban satış yerlerini belirlendi.


Ataşehir Belediyesi, vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde Kurban Bayramını geçirmesi için hazırlıklarını tamamladı.

Kurban Bayramı öncesinde, Ataşehir’de vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ortamlarda satın almaları için kurban satış yerlerini belirlendi.

11 Ağustos Pazar günü başlayacak Kurban Bayramı için hazırlanan kurban satış yerleri Ferhatpaşa, Mevlana, Mimar Sinan mahallelerinde toplam 10 noktada kurulacak.

Satış yerlerindeki hayvanların sağlık kontrolleri Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hekimler tarafından yapılacak.

Belirlenen alanlar dışında kaçak kesim yapanlar, kurallara uymayan, satış kesim izni almadan kaçak satış ve kesim yapanlar hakkında da cezai işlem yapılacak.

Hijyen koşullarda kesim

Vatandaşların, kurbanlarını sağlıklı koşullarda kestirebilmesi için kesim alanlarının düzenli ve temiz olmasına özen gösterilecek.

Çevre ve halk sağlığını olumsuz etkileyecek görüntülerin oluşmaması ve gerekli hijyenik şartların sağlanması amacıyla yetkili tüm birimler görev başında olacak.

Salgın ve bulaşıcı hastalıklardan korunma amacıyla satış ve kesim yerleri bayram sonuna kadar düzenli olarak dezenfekte edilecek.

Küpe numaraları, hayvan sağlık raporları ve nakil belgeleri olmayan kurbanlanların satışına  izin verilmeyecek, hastalık taşımasından şüphe edilen hayvanların muayeneleri de yapılacak.

Kurban alırken nelere dikkat edilmeli?

Kurban Hizmetleri Komisyon Başkanlığı, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şekilde kurban alabilmesi için gerekenleri şu şekilde sıraladı: Kurbanlık için satın alınan hayvanın kulaklarında küpe olmalı, sağlıklı ve besili olmalı, büyükbaş hayvanların pasapotları olmalı, dişi hayvanların gebe olmamasına dikkat edilmeli, büyükbaş hayvanlar iki yaşını doldurmuş olmalı.

Usulsüz Kesimlere Ceza

Kurbanlarını cadde, sokak, park, meydan ve otoban kenarlarında ve ilan edilen kesim yerleri dışında kesenlere Kabahatler Kanunu, Çevre Kanunu, Hayvan Sağlığı Zabıtası Kanunu ve Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili maddelerine göre para cezası uygulanacak.

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre; hayvanların kesilmesi; dini kuralların gerektirdiği özel koşullar dikkate alınarak hayvanı korkutmadan, ürkütmeden, en az acı verecek şekilde, hijyenik kurallara uyularak ve usulüne uygun olarak bir anda yapılır. Hayvanların kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması sağlanır. Bu hükümlere aykırı hareket edenlere hayvan başına 1.255 TL idari para cezası uygulanır.

Kurban kesim yerlerinde gerekli yasaklara uymayan ve önlem almadan kurban atıklarını toprağa veren tesislere, Çevre Kanunu’na göre toplu kesimler için 72.197 TL, bu fiilin konutlarda işlenmesi halinde 1.794 TL idari para cezası Çevre Kanunu kapsamında uygulanır.



Ataşehir'de Kurban Satış ve Kesim Yerleri 

İBB Kurban Alanı      

Ferhatpaşa Mahallesi

Mimar Sinan Mahallesi Satış ve Kesim Yeri

Mimar Sinan Mahallesi Üsküdar Caddesi No:1  2/1032 Parsel

Ferhatpaşa Mahallesi Satış ve Kesim Yeri 1                          

Ferhatpaşa Mahallesi 67. Cadde No:3-5 3/1702-1703-1705-1712 Parsel

Ferhatpaşa Mahallesi Satış ve Kesim Yeri 2                            

Ferhatpaşa Mahallesi 67. Cadde No:12   3/1696 Parsel

Ferhatpaşa Mahallesi Satış ve Kesim Yeri 3                          

Ferhatpaşa Mahallesi Gazipaşa Caddesi No: 29 2 / 6544 Parsel

Ferhatpaşa Mahallesi Satış Ve Kesim Yeri 4    

Ferhatpaşa Mahallesi Takva Sokak 3/1694 Parsel

Ferhatpaşa Mahallesi Satış ve Kesim Yeri 5                           

Ferhatpaşa Mahallesi 67. Cadde 2/1696 Parsel

Ferhatpaşa Mahallesi Satış ve Kesim Yeri 6                            

Ferhatpaşa Mahallesi Gazipaşa Caddesi No: 21 1685 Parsel

Ferhatpaşa Mahallesi Satış ve Kesim Yeri 7                       

Ferhatpaşa Mahallesi Eyüpsultan Caddesi No:43 0/6452 Parsel

Mevlana Mahallesi Satış ve Kesim Yeri                            

Mevlana Mahallesi Akşemsettin Caddesi No:4 26-2 Pafta 15430 Parsel


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109