Ataşehir'de Karadenizliler Günleri Başladı

Karadeniz Konfederasyonu tarafından düzenlenen Karadeniz Kültürü ve yöresel ürünlerinin sergilendiği “Karadeniz Günleri” etkinliği Ataşehir’de başladı.

Ataşehir'de Karadenizliler Günleri Başladı
Ataşehir'de Karadenizliler Günleri Başladı

Karadeniz Konfederasyonu tarafından düzenlenen Karadeniz Kültürü ve yöresel ürünlerinin sergilendiği “Karadeniz Günleri” etkinliği Ataşehir’de başladı.

Ataşehir, Atatürk Mahallesi Sosyete Pazarının bulunduğu alana kurulan Karadeniz Günleri etkinliğinin açılışına;  KARKON yönetim kurulu üyeleri, CHP Parti Meclis Üyesi  ve İstanbul eski milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı M. Naim Yağcı, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen,  Karadeniz il dernek başkan ve temsilcileri ile Karadenizliler katıldı.

Karadeniz Günleri etkinliği ile ilgili konuşan KANKON, Karadeniz Konfederasyonu Başkanı Sıtkı Ada; “ 2011 yılında 7 ilimizin katılımıyla konfederasyonumuzu kurduk. Üç ay önce yaptığımız genel kuruluda Karadeniz Konfederasyon başkanı olarak seçildim. Şu an Konfederasyonumuzun bünyesinde 17 il var. Büyük bir güçle Karadeniz’ de, Türkiye’de bekli de Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Bu birlikteliğimizin daim olsun diye sürdürüyoruz. Tek amacımız Karadeniz Konfederasyonu olarak Türkiye’de STK’ların siyasallaşmadan, sivilleşmeyi benimseyen bir kurumla, bir anlayışla geliyoruz” dedi.

Karadeniz illerini ziyaret edeceklerini söyleyen Ada; “ Her ilin federasyon başkanı ile o ilin birlik ve beraberliğine uyan yönetimleri ile kaynaşacağız. Her ilde iki gün kalarak, o ilin örf ve adetlerini tartışacağız.  Daha sonra ikinci bir toplantımız olacak. Karadeniz illerinde kurultaylar yapacağız. O ilin bölgesel ihtiyaçlarını karşılamak için neler yapılabiliriz diye çalışma yapacağız. Bunu da TV ve medya kanalıyla duyuracağız. Daha önce 22 yöneticimiz vardı. Şu an 33 asil olmak üzere toplam 70 yöneticimiz var. Bu kadroyla siyasallaşmadan çalışacağız. Bütün siyasi partilere eşit mesafede olacağız. Amaçlarımızdan biride bu bölgede Karadeniz Milletvekili adaylarını öne çıkarmak, sivil toplum içerisinde Karadenizlilerin birlik ve beraberliğini ülke genelinde tamamen zirve yaptırmak. Farklılıklarımızla el ele vererek bu ülkenin bütünlüğünü sağlamak istiyoruz. Bir program dâhilinde ziyaretlerimizi yaptıktan sonra çalıştay çalışmalarımıza başlayacağız. Bu tür etkinliklerimizi ileri günlerde Üsküdar ve Maltepe’de yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Ataşehir'de Karadeniz ürünlerinin tanıtıldığı, Zonguldak, Bolu, Bartın, Karabük, Kastamonu, Çorum, Sinop, Amasya, Samsun, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Ataşehir Engelliler Derneği'nin Stantları'nın bulunduğu Ataşehir'de Karadeniz Günleri ataşehirliler'den büyük ilgi gördü.

Karadeniz Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Karadeniz Günleri”  etkinliği 11 Ekim tarihine kadar devam edecek.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

 



 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2015, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER