ATAŞEHİR'DE KADIN GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) tarafından 21 Kasım Salı günü Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde Kadın Girişimcilik Günleri başladı.

ATAŞEHİR'DE KADIN GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ BAŞLADI
 ATAŞEHİR'DE KADIN GİRİŞİMCİLİK GÜNLERİ BAŞLADI


Ataşehir Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) tarafından 21 Kasım Salı günü Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde Kadın Girişimcilik Günleri başladı.




AKAGİM’de üretim yapan, ortak ofiste şirket faaliyetlerini yürüten, aldığı eğitimler sonrasında iş planı dosyasını KOSGEB'e sunan kadınlar; ürünleri ve hizmetleriyle Ataşehir Girişimcilik Günleri’nde yerlerini aldı.

Etkinliğin ilk gününde girişimci adayı olan kadınları bilinçlendirmeye yönelik, iş dünyasından alanında öncü isimler seminerler düzenledi.

Biz Bizze Sosyal Girişimci Mentörü Esen Fakıoğlu, “Girişimcilikte Fikirden Markaya, Marka Nasıl Oluşur, İş Yönetiminde Fikir Süreci, Sosyal Medya” gibi konular hakkında bilgiler aktardı.

Tezgahçılar Kurucu Burçak Yıldırım ise “Girişimde Yerellik” konulu semineriyle bilgiler verirken, kendi kurduğu şirketin nasıl sektörde başarılı olduğunu hazırladığı sunumla katılımcılarla paylaştı.

Kadın Girişimcilik Günlerine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Belediye birim müdürleri ile çok sayıda Kadın Girişimci katıldı.



Açılış konuşmasını yapan Şehnaz Yabar, “AKAGİM olarak hedefimiz; kadınların iş gücüne katılımını ve girişimcilik düzeyini artırmak, sunduğumuz eğitimlerle işletmecilik becerilerini geliştirmek, proje yazma, iş kurma sürecinde desteklemek ve rekabet gücü yüksek, nitelikli girişimlerde bulunmalarını kısıtlayıcı engellerin en aza indirilmesi için profesyonel destek vermektir” dedi.

AKAGİM’in, farklı ekonomik, sosyal ve kültürel kadın grupları arasında olumlu iletişim sağladığını ifade eden Yabar, “Projemiz aynı zamanda kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yaşama entegrasyonlarını güçlendirmesi ile toplumsal cinsiyet eşitliğine ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlayacaktır” dedi.

Ataşehir Kadın Girişimcilik Günleri Programı

22 Kasım 2017 Çarşamba

Saat: 13.00 "Sosyal Girişimcilik"

İpek İşbitiren - MEYED Genel Sekreteri

 

Saat: 14.00 "İstihdamda Dezavantajlı Konumdaki Kadınların

Girişimcilik Aşamasında İs Gücüne Katkısı"

Özhan Görçün - Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Yönetim ve

Organizasyon Dış Ticaret Bölüm Başkanı

 

Saat: 15.00 "Ekolojik Üretim ve Pazar Fırsatları"

Özlem Atabaş - GekoO Ceo

 

23 Kasım 2017 Perşembe

Saat: 13.00 "Kadın Girişimcinin Gücü"

Özden Anık Tekir - Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi Yöneticisi

 

Saat: 14.00 "Pazar Payımı Nasıl Genişletirim?"

Servet Cesaretli - Tek Kart Uygulaması / Kurucu Ortak

 

Saat: 15.00 "Kader Diyemezsin, Sen Kendin Ettin!"

Şükür Çağlayan - Lodestar Business Solutions/ Eğitimci


Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2017, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER