ATAŞEHİR'DE GAZİANTEP GÜNLERİ BAŞLADI

Ataşehir'de Gaziantep’e özgü; kebap, içli köfte, baklava, kadayıf, yuvarlama, katmer, kuru patlıcan dolması ve Antep fıstığı gibi onlarca yöresel lezzet tanıtılacak.

ATAŞEHİR'DE GAZİANTEP GÜNLERİ  BAŞLADI
ATAŞEHİR'DE GAZİANTEP GÜNLERİ  BAŞLADI

Ataşehir'de Gaziantep’e özgü; kebap, içli köfte, baklava, kadayıf, yuvarlama, katmer, kuru patlıcan dolması ve Antep fıstığı gibi onlarca yöresel lezzet tanıtılacak.



İstanbul Gaziantepliler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gaziantep Yiyecekleri Şenliği’nin 19’uncusu bu yıl Gaziantep Milletvekilleri ve Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın katılımıyla Atatürk Mahallesi Migros’un yanındaki alanda açıldı.
Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan şenlikte Gaziantep’e özgü; kebap, içli köfte, baklava, kadayıf, yuvarlama, katmer, kuru patlıcan dolması ve Antep fıstığı gibi onlarca yöresel lezzet tanıtılacak.

Gaziantep kültürünü İstanbullulara yakından tanıtacak şenlikte, Antep mutfağına özgü birçok yemeğin yapılışı da sergilenecek.


Atatürk Mahallesi Meriç Caddesi Migros Genel Müdürlüğü arkasında düzenlenen şenlik saat 09.00 ile 21.00 arasında halkın Gaziantep ürünlerini tanımak ve tatmak için açık olacak ve şenlik 22 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek.





“ GAZİANTEPLİLER BAŞIMIZIN TACIDIR”


Şenliğin açılış konuşmasını yapan Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz; bugün bu kültürü tanımamızı sağlayan, bu onuru bize yaşatan Derneğin Onursal Başkanı saydığımız, sevdiğimiz, onur duyduğumuz ağabeyimiz İnal Aydınoğlu’na ayrıca teşekkür etmek istiyorum diyerek; “ Biz belediye olarak güzel şeyler yapıyor ve yapmaya devam edeceğiz. İstanbul Gaziantepliler Derneği daha evvel Özgürlük Parkı’nda bu etkinliği yapıyordu. İnal Aydınoğlu’nun Ataşehir’ de yapabilir miyiz? Teklifi üzerine her ne kadar yerimiz dar olsa da gönlümüz geniş diyerek bu teklife olumlu baktık ve bugün burada bu şenliği gerçekleştirdiğimiz için hepimiz onurluyuz, gururluyuz. Gaziantep denilince aklımıza ilk önce baklava sonra yemekleri ve sanayicileri gelirdi. Gerçekten İstanbul’da yetişmiş, gelişmiş Gaziantep sanayicilerimizin ülkenin ekonomisine katkısı oldukça önemli bir yerdedir. Onun için Gaziantepliler başımızın tacıdır diyorum ve Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” dedi.


İstanbul Gaziantepliler Derneği Başkanı Dr. Dt. Oya Özatan Peker’in sunumuyla Etkinlikte konuşan Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri Müslüm Yüksel, M.Sait Yazıcıoğlu, Ali Şahin ve Ak Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili Belma Satır şenlikte yaptıkları konuşmalarında Gaziantep Şenliğinin önemini vurgulayarak katkı sunan herkese teşekkür ettiler.




“GAZİANTEP BEREKET VE RAHMET ŞEHRİDİR”

Etkinlikte son olarak Onursal Başkan İnan Aydınoğlu, protokolü ve katılımcıları selamlayarak şöyle konuştu: “ 19 yıldan beri bu şenliği geleneksel hale getirerek devam ettiriyoruz. Şu an yağmur yağıyor. Biz ne fırtınalar, ne yağmurlar gördük. Ama bugün Gaziantep bereket şehri, rahmet şehri. O yüzdende şenliğinde bereket var. İnşallah bütün hemşerilerimiz ve arkadaşlarımız buradan hem bereket hem rahmet görecekler hem de Gaziantep yiyeceklerini çok değerli Ataşehirliler ve İstanbullularla paylaşacaklar” diyerek katılımcılar bu yağışlı havada katılım sağlayıp destek verdikleri için tekrar teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol tüm stantları gezerek hem ikram edilen lezzetlerden tattılar ve sohbet fırsatı bularak kendilerine bereketli bir şenlik dilediler.



Açılışa, Ak Parti Milletvekilleri Belma Satır, Müslüm Yüksel, AliŞahin ve Belma Satır, Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, Dernek Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu, Dernek Başkanı Dr.Dt.Oya Özatan Peker, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları, Ekrem Köse, Deniz Kutlu, Ak parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurdagül, Şile Kaymakamı İbrahim Süha Karaboran, Ataşehirliler ve Gaziantepliler ile dostları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2019, 12:10

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER