Ataşehir'de “Birlik ve Beraberlik Gecesi” düzenledi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı; işadamları, esnaf ve STK temsilcilerinin katıldığı “Birlik ve Beraberlik Gecesi” düzenledi.

Ataşehir'de “Birlik ve Beraberlik Gecesi” düzenledi.
Ataşehir'de “Birlik ve Beraberlik Gecesi” düzenledi.

Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı; işadamları, esnaf ve STK temsilcilerinin katıldığı “Birlik ve Beraberlik Gecesi” düzenledi.

TBMM’nin feshi yetkisinin getirildiği eleştirilerini kabul etmediklerini, fesihle yenilenmenin farklı olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nın “Birlik ve Beraberlik Gecesi”ndeki konuşmasında insan odaklı olmayan faaliyetlerin başarılı olmayacağını kaydetti.

Av. M. Naim Yağcı ev sahipliğinde Ataşehir Sheraton Grand İstanbul’da düzenlenen Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı “Birlik ve Beraberlik Gecesi”ne Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı ile birlikte Ak Parti Milletvekili Hasan Sert, Ataşehir’den sorumlu Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Altuğ Karataş, Ak Parti Ataşehir SKM Başkanı Sinan Ayrancı, Ak Parti Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, Belediye Meclis Üyeleri, Ataşehir İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.

SİYASİ LİDERLER BAŞKANLIK SİSTEMİ TALEP ETTİ

Önceki dönemde Erbakan, Türkeş, Özal ve Demirel’in de aralarında oluğu eski siyasi liderlerin başkanlık sistemi talebini dile getirdiğinin altını çizen Ataşehir İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı, güçlü Türkiye için önerdikleri Cumhurbaşkanlığı’nın kendisinin istikrar olan bir sistem olduğunu ifade etti.

İlçe başkanı Av. M.Naim Yağcı’nın konuşmasının ardından geçmişten günümüze liderlerin talepleri ve Başkanlık sistemi ile ilgili slâyt gösterimi yapıldı.

Slayt gösterisinden sonra Ataşehir’den sorumlu Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Altuğ Karataş ve Ak Parti Milletvekili Hasan Sert yaptıkları kısa konuşmalarında, referandum sürecinin gelecek için önemli olduğunu vurguladılar.

“SİYASİ YELPAZEDE MİLLETİN DURDUĞU YERDEYİZ”

Ak Parti’nin icraatları ve 15 Temmuz ile ilgili sine vizyon gösterisinden sonra konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, geçmişten günümüze partisinin icraatlarını sıralayarak tüm hizmetlerimizin merkezinde insan vardır. İnsan odaklı olmayan faaliyetlerin başarılı olmayacağını söyledi.

Yazıcı şöyle devam etti: “ Türkiye’nin ve milletin sorunları partimizin sorunlarıdır. Tüm konuları siyasetin gündemine alır ona göre önlem alırız. Siyasi yelpazede milletin durduğu yerdeyiz. Hiçbir ayırım yapmadan aydınlığa açık, karanlığa kapalıyız” dedi.
 
CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ” MHP’DEN SES GELDİ

Anayasa değişiklik çalışmaları sırasında öneri götürdükleri siyasi partilerden sadece MHP’den ses geldiğini ifade eden Yazıcı; “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” olarak tanımladığı sistemde hükümet sorunu yaşanmayacağını, seçim tamamlanır tamamlanmaz kısa süre içinde hükümetin kurularak icraatlarına başlayacağını kaydetti. Meclisin fesih edileceği iddialarına da yanıt veren Yazıcı, fesihle yenilenmenin farkına işaret ederek, Cumhurbaşkanı’nın meclisi fesih değil, yenileme yetkisi olduğunu iddia etti.

BU DA BİZİM MODELİMİZ OLSUN

Referandum’da oylanacak Anayasa değişikliğinin eleştirilen maddelerinin muhalefet tarafından iyi okunmadığı, ya da okuduylarsa anlayamadıkları veya art niyetli oldukları iddiasında bulunan Hayati Yazıcı, devlet yapısı ve rejim değişikliğinin olmayacağı sistemde; “Devletimiz üniter, demokratik, sosyal, hukuk devleti olarak kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü korunacaktır. ‘Nerde var bu model?’ diye soruyorlar. Olması mı lazım! Bu da bizim modelimiz olsun.

CUMHURBAŞKANI’NI MİLLET ADINA TBMM YARGILAYACAK

Cumhurbaşkanı’nın Yüce Divan’da yargılanmasının ön görüldüğü yeni modelde “Vatana İhanet“ suçundan yargılanabileceğini kaydeden Yazıcı, cezai sorumluluğunun olduğunu iddia ettiği yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nı yargılamayı 3/2 oyla alınacak kararla millet adına TBMM’nin yapacağını kaydetti.

YETKİ KULLANAN HERKES HESAP VERECEK

Kanun adına yetki kullanan herkesin hesap vereceğini iddia ettiği yeni Cumhurbaşkanlığı sisteminde Cumhurbaşkanı dâhil bütün işlemelere yargı yolunun açık olduğunu ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yürürlüğe girecek değişiklikle kararnamelere karşı Anayasa Mahkemesinin yolunun açıldığını vurguladı.

“GENÇLERE SEÇİLME HAKKI”

Seçme hakkı verilen 18 yaşındaki gençlere seçilme hakkının da getirildiğini kaydeden Yazıcı, Askeri yargıyı kaldırarak yargıda çok başlılığı bitirip tek yargı sistemini getirdiklerini söyledi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109