ATAŞEHİR'DE 3.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YETENEK TARAMASI BAŞLADI

Ataşehir İlkokulları Yetenek Taraması çalışmalarına Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda başlandı.

ATAŞEHİR'DE 3.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YETENEK TARAMASI BAŞLADI

ATAŞEHİR'DE 3.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YETENEK TARAMASI BAŞLADI


Ataşehir İlkokulları Yetenek Taraması çalışmalarına Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda başlandı.



Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ kapsamında Ataşehir İlkokulları Yetenek Taraması çalışmalarına Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda başlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı işbirliği ile yürütülen ‘Türkiye Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi’ kapsamında Ataşehir İlkokulları Yetenek Taraması çalışmalarını izlemek üzere Futbol hocası Yılmaz Vural Hocamızın katılımıyla Ataşehir Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda gerçekleşiyor.


Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ın yanı sıra Futbol hocası Yılmaz Vural, İlçe Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyfi Güneysu’nun katılımıyla start aldı.


 
Konu ile ilgili yapılan basın açıklaması 
 

“Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılmasıyla çocuk ve gençlerimize sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocuklarımızı tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 imzalanarak yürürlüğe giren İş Birliği Protokolü kapsamında hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ilçemizde 10 Ekim 2018 tarihinde başlamıştır.

 
Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında ilçemiz sınırları içerisinde bulunan resmi-özel ilköğretim okullarının 3.Sınıflarında öğrenim gören yaklaşık 6037 öğrencimiz yetenek taramasından geçirilmesi hedeflenmiştir.

 
Bu amaçla her ilköğretim okulumuzda oluşturduğumuz Okul Koordinatörleri ile ilçemiz okullarında görev yapan 10 Beden Eğitimi Öğretmeni ve 3 Antrenörden oluşturulan İlçe Proje Uygulama Ekibinin belirlemiş olduğu uygulana takvimi doğrultusunda Bakanlıkça belirlenen Antropometrik Ölçüm ve Performans Test Protokolleri çerçevesinde yetenek taramaları hız kesmeden devam etmektedir.

 
Söz konusu Yetenek Taramalarında Antropometrik Ölçüm ve Performans Test Protokollerinden oluşan 9 aşamalı ölçüm teknikleri kullanılmaktadır.

  

BU AŞAMALAR:

 
1- Vücut Ağırlığı ve Boy Uzunluğu,

2- Esneklik,

3- Oturma Yüksekliği,

4- Kulaç Uzunluğu

5-Dikey Sıçrama

6- El Kavrama Kuvveti Testi

7- Geriye Sağlık Topu Atma

8- Çeviklik Testi:

9-20m Sürat Koşusu”

Yetenek Taraması Programın ardından Ataşehir Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hem eğitim hem de üretim yaptıkları giyim atölyesi ile tasarım atölyesini ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

 


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER