Ataşehir Belediyesi'nin Ramazan hediyesi; ilahi CD'si

Ataşehir Belediyesi'nin Ramazan hediyesi; ilahi CD'si

Ataşehir Belediyesi'nin Ramazan hediyesi; ilahi CD'si
Ataşehir Belediyesi'nin ilahi CD'lerine büyük ilgi. Ataşehir'de teravih ve cuma namazı çıkışında dağtılan CD'lere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Başkan İlgezdi; "İlahi CD'si ile Ataşehirlilerin Ramazan huzuruna katkı sağlamak istedik"

Cumhuriyet Halk Partisi'nin, İstanbul'da kurulan 8 yeni ilçeden seçimleri kazandığı tek ilçe olan Ataşehir Belediyesi, Ramazan nedeniyle Ataşehirlilere 45 bin adet ilahi CD'si hediye ediyor. Dağıtımına başlanan CD'lere Ataşehirliler büyük ilgi gösterdi ve Başkan İlgezdi'ye teşekkür etti.

Dün Teravih namazı, bugünde Cuma namazının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der'in de katıldığı CD dağıtımına vatandaşların ilgisi büyük oldu.
Kalan Müzik tarafından özel olarak hazırlanan "Rab" adlı CD'de, Yarkın Grubu'nun seslendirdiği segah, uşşak ve hicaz makamında 22 ilahinin yanı sıra bir de Ezan-ı Muhammedi yer alıyor. Rab CD'sinde yer alan ilahileri, Bilal Demiryürek, Ahmet Şahin, Mehmet Kemiksiz, İlhan Yazıcı, Hamdi Demirci, Osman Ziyagil ve Osman Erkahveci okuyor.

İstanbul'daki belediyeler arasında, sosyo-kültürel belediyecilik anlayışı ile ön plana çıkan Ataşehir'de farklılık yaratmak istediklerini belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ramazan ayında bütün belediyelerin iftar çadırı, erzak yardımı gibi artık rutinleşen icraatlar sergilediklerini belirterek şunları söyledi:

"Bunları biz de yapıyoruz. Bu yıl iftar çadırı kurmadık ama ihtiyaç sahiplerine yemek ve iftarlık yardımını doğrudan evlerine, insanları rencide etmeden yapıyoruz. Ataşehir Belediyesi Aşevi'nden Ramazan ayı boyunca 20 bin ihtiyaç sahibine sıcak yemek servisi yapacağız. Ayrıca ihtiyaç sahibi 15 bin kişiye de erzak kolisi dağıtacağız. Ramazan ayında yakınlarını kaybeden ailelere de dua için din görevlisi tahsis ediyoruz, cenaze günü de su böreği ve iftarlık gönderiyoruz.

Ataşehir Belediyesi olarak toplumsal dayanışmaya, çağdaş yaşama ve katılımcı hoşgörüye dayanan bir yerel yönetim anlayışı içinde rutin belediyecilik hizmetlerini aksatmadan sürdürüyoruz. Diğer taraftan kent yaşamı içinde ortaya çıkan yeni ihtiyaçlara yanıt veren projeler üreten bir hizmet anlayışı gereği, Ataşehirlilerin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da gidermeye çalışıyoruz.

İlahi CD'si bu tür bir ihtiyacın ürünüdür. Farklı din, mezhep ve düşünüşlerle bir inanç mozaiği sergileyen toplumumuzda sosyal yardımlaşma, dayanışma, birlik ve beraberlik ruhunun ön plana çıktığı bu kutsal günlerde, Ataşehirlilerin ruh huzuruna katkı sağlamak istedik. Ramazan ayının maneviyatına uygun olarak da herkesin evinde, işyerinde, iftar sofrasında keyifle dinleyeceği özel baskılı bir CD hazırladık.

"Rab" CD'si, birbirinden değerli müzisyenlerin ve sanatçıların emeğiyle ortaya çıkan ve içinde segah, uşşak ve hicaz makamında eserlerin yer aldığı bir ilahi demeti. CD'nin sürprizi ise albümün sonuna eklenen Ezan-ı Muhammedi. Yedi farklı ülkenin müzisyenlerden oluşan dünyaca ünlü müzik grubu Sarband'ın seslendirdiği Ezan-ı Muhammedi, Segah Tekbir ve Salat-i Ümmiye olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Ezan-ı Muhammedi'yi solist Mustafa Doğan Dikmen seslendirdi."

"Rab" CD'sinin önümüzdeki günlerde Ataşehirlilere ulaştıracakları farklı CD'lerin ilk örneği olduğunu belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yakın zamanda Ataşehirlilere bir kültür hizmeti olarak başka CD'ler de armağan edeceklerini ifade etti. Battal İlgezdi, "Rab" CD'sini, eminim ki dinleyen herkes beğenecek. Ataşehir'de, Yunus'un sevgisi, hoşgörüsü ve kardeşlik duyguları ile dolu bir Ramazan huzuru yaşanacak" dedi.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109