Ataşehir Belediyesi’nden “Evlilik Okulu”

Ataşehir Belediyesi’nden “Evlilik Okulu”

Ataşehir Belediyesi’nden “Evlilik Okulu”
Ataşehir Belediyesi’nden “Evlilik Okulu”

Ataşehir Belediyesi Ataşehirlilerin evliliğe başlamadan ve evlendikten sonra karşılaşabilecekleri sorunlara çözüm bulmak amacı ile Evlilik Okulu’nu hizmete açıyor.

Evlilik Okulu’nun temel amacı bireylerin hem kendilerini hem de evleneceği kişiyi daha gerçekçi yönleri ile tanımaları ve değerlendirmeleri olacak. Evlilik Okulu’nda; iletişim becerileri, duygusal yakınlık, sorumluluk, empati, problem çözme, iş bölümü, bütçe düzenlemesi, çalışma hayatı, harcamalar, çocuk sahibi olma, aileler, cinsellik, sigara ve alkol alışkanlığı, arkadaşlar, tatiller, hobiler gibi konular üzerinde durulacak.

 Bu konuların gerçekçi ve yapıcı bir biçimde ele alındığı eğitimlerin bütününe verilen isim olan evlilik eğitimi ya da evlilik okulunun ders konuları arasında şunlar yer alıyor: Evlilikte kişilik, Evlilikte uyum, Evlilikte iletişim, Evlilikte yaşanan sorunlar, Evlilikte büyükler ve akrabalık ilişkilerinin düzenlenmesi, Evlilikte kurallar, Evlilikte cinsellik, Evlilik ekonomisi, Evlilikte etnik kültür etkisi, Evlilikte sorumluluk ve iş bölümü.

Haftada bir gün, iki saat olmak üzere toplam 10 seanstan oluşacak program, hafta içi veya hafta sonu yapılacak. Çiftler evlilik öncesi dönemde veya evlendikten sonra programa katılabilecek

Evlilik Okulu’na ön kayıt yaptırmak isteyenler
bilgi ve kayıt için
Ataşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Merkez
İNÖNÜ ATAEVİ
Telefon : 0216 573 86 35
İnönü Mahallesi Kartal Caddesi No:57 ATAŞEHİR

Belediye Binası
Telefon : 570 50 00
Küçükbakkalköy Mahallesi Kayışdağı Cad. No:143 ATAŞEHİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109