'Ataşehir Belediyesi Yerinde Dönüşümden Yanadır!'

Ataşehir Belediyesi, Emekevler Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kalan ve küçük çapta direnişlerin yaşandığı yıkım uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.

'Ataşehir Belediyesi Yerinde Dönüşümden Yanadır!'
'Ataşehir Belediyesi Yerinde Dönüşümden Yanadır!'
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

Ataşehir Belediyesi, Emekevler Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında kalan ve küçük çapta direnişlerin yaşandığı yıkım uygulaması ile ilgili açıklama yaptı.

Ataşehir Beledeiyesi tarafındn yapılan açıklamada; Kadıköy Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği, TOKİ tarafından 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılarak 01.08.2006 tarihinde onaylandığının ifade edildiği, 230 dönüm arazinin konut alanı olarak belirlenen 57 dönümülük bölümde uygulanması planlanan  Emekevler Yerinde Dönüşüm Projesi ile Emekevler ve Barbaros mahallelerindeki tapusuz gecekondu sahiplerini ev sahibi yapmayı amaçladıklarının altı çiziliyor. 

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

230 dönüm arazinin kalan kısmının park ve sosyal tesis olarak Ataşehirliler ve İstanbulluların yararına tahsis edileceğine dikkat çekildikten sonra; yerinde dönüşüm projesi kapsamında,  noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecek 115 m2 (kapalı otoparklı, yüzme havuzlu,  sosyal tesisli, çocuk oyun alanları vb.) dairelerden, daire teslimleri yapıldıktan sonra  20 yıl vadeli olarak 80 TL ile 150 TL arasında değişen taksit tutarları ile birer lüks daire sahibi olacakları belirtiliyor. 

Başkan ilgezdi tarafından daha önce de birçok kez yapılan; "Bedava vermeye yasalar engel oluyor." açıklaması doğrultusunda belirtilen rakamlardaki değişikliler dikkat çekerken; bölge sakini vatandaşlar, ifade edilen 80 bin TL ile 150 bin TL gibi rakamların bu günkü ekonomik koşullarda, ödenmesinde güçlükler yaşayacaklarını ifade ediyorlar.   

Belediye Başkanı Battal İlgezdi tarafından bölge halkı davet edilerek bilgilendirme toplantıları yapıldığı ifade edilerek, bölgedeki gecekondu sahiplerine, gerekli tebligatlar, duyuru, ilanlar yapıldığına dikkat çekilip, bilgilendirme ofisinde projeye ilişkin gerekli açıklamalardan sonra birçok vatandaş, alınan encümen kararları doğrultusunda Muvafakat Senedi imzalayarak gecekonduların tahliye ve yıkımı yapıldığı kaydediliyor.  

Yargıya yapılan itirazların da esastan reddi ile kesinleşen hukuki sonucun da altı çizilip; uygulamanın tebilgatlara rağmen şu ana kadar kendilerine müracat etmeyenlerle ilgili olduğu belirtiliyor.

Ataşehir Belediyesi, Emekevler Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan yıkım uygulaması ile ilgili yaptığı açıklama;


Ataşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projelerinde; “Yerinde Dönüşümden Yanadır.”

     Ataşehir ilçesi, Atatürk Mahallesi, Emekevler Bölgesinde 25 yıldır süren mülkiyet sorunu, nihayet gecekondu hak sahipleri lehine çözümlenmiş bulunmaktadır. Gecekondu hak sahiplerine birer daire verilmesi planlanan bölgede, konutların inşa edilmesini sağlamak için gecekonduların tahliyesi çalışmalarına başlanmıştır. 
 
 Çözüm, gecekondu sahiplerini yerinde korumak ve yasal sınırlar içerisinde en ekonomik şekilde ev sahibi olmaları üzerine geliştirilmiştir. 
 
      Kadıköy Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol gereği TOKİ tarafından 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapılarak 01.08.2006 tarihinde onaylanmıştır. 230 dönüm arazinin 57 dönümü konut alanı olarak belirlenmiştir. Bunun dışında kalan alanın tamamına da, bölge parkı yapılarak, İstanbul halkının kullanımına tahsis edilecek.  Bu planla Emekevler ve Barbaros Mahallesi’nde bulunan gecekondu sahiplerinin ev sahibi olması amaçlanmıştır. 
 
    Gecekondu sahipleri yaşadıkları Emekevler mahallesinde yapılan yerinde dönüşüm projesi kapsamında,  noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belirlenecek 115 m2 (kapalı otoparklı, yüzme havuzlu,  sosyal tesisli, çocuk oyun alanları vb.) dairelerden, daire teslimleri yapıldıktan sonra  20 yıl vadeli olarak 80 TL ile 150 TL arasında değişen taksit tutarları ile lüks 1 (birer)  adet daire sahibi olacaklardır.
 
    Belediye Başkanı tarafından bölge halkı davet edilerek bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. Bölgede yaşayan gecekondu sahiplerine, gerekli tebligatlar, duyuru, ilanlar yapıldı. Ayrıca bilgilendirme ofisi ile de projeye ilişkin gerekli açıklamalar da bulunuldu.  Açıklamalar neticesinde birçok vatandaşımız alınan encümen kararları doğrultusunda Belediyemiz ile Muvafakat Senedi imzalayarak gecekonduların tahliye ve yıkımı yapılmıştır.  
 
    Yapılan tebligatlar sonucu Belediyemize müracaat etmeyip; adli yargıda tedbir talepli, idari yargıda yürütmenin durdurulması talepli açılan davalarda bu talepler esastan red edilmiştir. 

Kamuoyunun bilgilerine sunarız, 
Saygılarımızla

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2013, 14:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109