Ataşehir Belediye Meclisi’nin gündemi, Belediyeye yapılan operasyon

“Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyesi 5 kişinin ifadesi alınan kişilerin serbest bırakıldığını, soruşturmanın süreceğini açıkladı.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin gündemi, Belediyeye yapılan operasyon

 Ataşehir Belediye Meclisi’nin gündemi, Belediyeye yapılan operasyon

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyesi 5 kişinin ifadesi alınan kişilerin serbest bırakıldığını, soruşturmanın süreceğini açıkladı.

Ataşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyesi 5 kişinin bu sabah İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından gözaltına alınarak Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülmesi, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılması, bu akşam toplanan Ataşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme geldi. Meclis’e bilgi veren CHP Grup Başkan Vekili Sadi Özata, ifadesi alınacak personelin sabaha karşı evlerinden saat 5.30’da uyandırılarak götürülmesinin doğru olmadığını, ifadeye çağrılmanın daha uygun bir yolunun bulunabileceğini dile getirdi.

Ataşehir Belediye Meclisi’nin bugün saat 17.00’de yaptığı olağan toplantıda, gündem dışı söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Başkanı Mustafa Cevat Arzık, “bugün ulusal basına yansıyan bir operasyondan haberdar olduklarını, ihaleye fesat karıştırma iddialarının bulunduğunu, bu nedenle ayrıntılı bilgi istediklerini” dile getirdi.

Özata: “Operasyon şekli uygun olmadı”
Arzık’ın bu talebi üzerine söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Sadi Özata, “bu konunun daha önce yapılan ve ifadeler alındıktan sonra dosyası kapatılan bir ihaleyle ilgili olduğunu” ifade ederek, “ifadeye çağrılış biçiminin uygun olmadığını” söyledi. Özata şöyle dedi:

“Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada ifadesi alınan kişilerin serbest bırakıldığını, soruşturmanın süreceğini açıkladı.  Mustafa Bey’in de söylediği gibi söz konusu ihale 2015 yılında yapılmıştır. Asfaltlamakla ilgili bir  ihaledir. İhaleye katılan bir firmanın şikâyeti üzerine açılmış bir dosya söz konusudur.  Daha önce bu arkadaşlar ifadeye çağrılmış ve verdikleri ifade üzerine dosya kapatılmıştı. Şimdi ne hikmetse dosya yeniden açılıyor ve bu arkadaşların ifadesinın alınması söz konusu oluyor.  Yapılan ihalede bir usulsüzlüğün söz konusu olmadığı, Kamu İhale Kurumunun yasalarına uygun olarak yapıldığını söyleyebilirim.  Bildiğiniz gibi, muhammen bedel fiyatının  5393 sayılı yasanın gerekleri doğrultusunda aşağı ya da yukarı değerlendirmek ihale komisyonunun yetkisi dahilindedir.  Komisyon üyeleri bu yetkilerini kullanarak ihaleyi bir firmaya vermişlerdir.  İhaleyi alamayan bir firma böyle bir şikâyetle komisyon üyeleri 2-3 kez ifade vermişler ve dosya kapanmıştı; ama dediğim gibi ne hikmetse bu dosya yeniden açılarak İhale Komisyonu üyeleri ifadeye çağrılmıştır.  Bu arkadaşlar sabah saat 5:30’da yataklarından kaldırılarak gözaltına alınmıştır. Oysa,  belediyemize bir yazı yazılarak  ifade vermeye çağrılmaları da mümkündü diye düşünüyorum.  Anadolu  Cumhuriyet Başsavcılığı ifadelerinin alınmasının ardından  delillerin yeterli olması nedeniyle komisyon üyelerini serbest bırakmıştır;  soruşturmanın devam edileceğini de belirtilmiştir.”


HABERİN DETAYLARI


Ataşehir Belediyesi'ne operasyon

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, "ihaleye fesat karıştırmak" ve "resmi belgede sahtecilik" olaylarını gerçekleştirerek kamuyu zarara uğrattığı iddia edilen 5 Ataşehir Belediyesi çalışanı ve 1 iş adamı hakkında gözaltı kararı verdi. Belediye çalışanları daha sonra serbest bırakıldı.
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "İhaleye fesat karıştırmak" suçlaması ile yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ataşehir Belediyesi İhale Komisyonu üyesi 5 kişi, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldılar. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataşehir Belediyesi çalışanı olan 5 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklama şöyle: "Ataşehir İlçesi Belediye Başkanlığı'nın 2015/20596 kayıt numaralı ihalesine fesat karıştırıldığına dair yapılan ihbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatıldığı, ihale sürecine ilişkin bilgi ve belgelerin temininden sonra ihale komisyonu üyesi 5 şüphelinin savunmaları alınmak üzere 08.10.2018 günü Cumhuriyet Başsavcılığımızda hazır edildikleri, şüphelilerin ifadeleri alındıktan sonra mevcut delil durumu nazara alınarak serbest bırakıldıkları, bu tarih itibariyle soruşturmanın yasal mevzuat çerçevesinde gerekli muhakeme işlemleri yapılmak suretiyle devam ettiği hususları kamuoyuna duyurulur"
Soruşturma kapsamında bir iş adamının ise arandığı öğrenildi. 



Ataşehir Belediyesinin Basın açıklaması

KAMUOYUNA DUYURU!
 
 İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir ihale dosyasıyla ilgili ihbar üzerine başlattığı soruşturma kapsamında, 5 personelimiz savunmaları alınmak üzere Adliye’de hazır edilmişlerdir. İfadelerin alınmasıyla birlikte, mevcut deliller dikkate alınarak personelimiz serbest bırakılmıştır. 

Söz konusu ihale kapsamında, personelimiz 14.05.2018 tarihinde de aynı dosya ile ilgili ifadelerini vermişlerdir.

Yargı sürecinin devam ediyor olması ve herhangi bir yargı merciini etkilememek adına ayrıntılara girmeden, soruşturma dosyasının takipçisi olduğumuzu, ihale sürecinde kamu yararı gözetilerek Kamu İhale Kurumu kararları uyarınca ihalenin sona erdirildiğini ve adaletin tesisi bakımından Ataşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen gerekleri yerine getirdiğimizi ve getireceğimizi bildiririz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Ataşehir Belediye Başkanlığı

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2018, 22:39

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER