Ataşehir Belediye Meclisi ortak deklarasyon yayınladı

Ataşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili olarak ortak bir deklarasyon yayınladı.

Ataşehir Belediye Meclisi ortak deklarasyon yayınladı
 Ataşehir Belediye Meclisi ortak deklarasyon yayınladı

Ataşehir Belediye Meclisi, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile ilgili olarak ortak bir deklarasyon yayınladı.

“Darbe gündemiyle” yapılan olağanüstü toplantıda Ataşehir Belediye Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partili ve Adalet ve Kalkınma Partili üyeleri verdikleri ortak mesajla darbe girişimini kınadılar.

Türk bayrakları ile donatılmış Ataşehir Belediye Meclisi’nde, darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklâl Marşı okundu.

Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadi Özata’nın okuduğu ortak deklarasyonda şunlar söylendi:

Bizler Ataşehir Belediyesi Meclisi çatısı altındaki CHP ile Ak Parti grupları ve tüm meclis üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve TBMM’ye yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir.  

Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri fazlasıyla hak etmektedir.

O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye  ve devletimize karşı her türlü girişim; karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

TBMM’deki tüm siyasi partilerimiz ve milletimiz gibi Ataşehir Belediye Meclisi’mizdeki siyasi partilerimiz ve üyeleri darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmuşlardır. Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Ataşehir halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız. Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.

Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır.

Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağolsun.  

Ataşehir Belediye Meclisi Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanı Mustafa Cevat Arzık yaptığı konuşmada “Milli iradeyi teslim almak isteyen vatan hainleri karşısında; sokağı teslim alan siz değerli kardeşlerimizi ve milletimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Böyle kahraman bir milletin evladı olmaktan ve böyle bir milletin hizmetkârı olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Tüm siyasi partilere darbeye karşı durdukları ve milli iradeye sahip çıktıkları için teşekkür eden Arzık, “Ayrıca emniyet teşkilatımıza; her biri birer Alparslan her biri birer Fatih olan polis kardeşlerimize de teşekkür ederim.

Peygamber ocağı TSK; vatanını, milletini ve bayrağını seven demokrasiye gönülden bağlı, milli iradeye sahip çıkan her kademesinde görev alan kardeşlerimize de teşekkür ederim” dedi.  

Ataşehir Belediye Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz ise konuşmasında “Türkiye 15 Temmuz 2016 gecesi çok önemli bir demokrasi sınavı verdi. Bir grup asker ülke yönetimine el koyarak halk iradesini ortadan kaldırmaya yönelik eylemde bulundu. Parlementer demokrasinin olmazsa olmazı olan halk iradesine yönelik bu saldırıyı şiddetli kınıyoruz. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden tüm asker, polis ve sivil yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, yaralılara şifalar diliyorum” dedi

Bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirilen tüm darbelerin başarısız olduğunu ve sonunda halkın her zaman iradesini yönetime taşımayı başardığını belirten İlhami Yılmaz. “Darbeler toplum hafızamıza derin izler bırakmış elim hadiselerdir. Çünkü halka rağmen yapılan hiç bir girişim ne Türkiye’de ne de dünyada kalıcı bir barışı ve huzuru getirmedi, getirmeyecektir. Demokrasi bir muhalefet rejimidir. Darbe ise her türlü muhalefetin ortadan kaldırıldığı baskıcı ve tek sesli bir iktidar yaratır. Darbeler hangi amaçla ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın demokrasiyi askıya alan ve totaliter bir rejime kapı aralayan olaylardır. Toplumu oluşturan her bir bireyin ülke yönetiminde söz hakkı vardır. Bu hakkı kıskançlıkla savunmak zorundayız. 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimine karşı halkımız hangi partiden olursa olsun toplumsal iradeye sahip çıkmış askeri darbeye karşı yekvücut olmuştur” dedi.
Darbe girişiminin etnik köken ve inanç merkezli olmadığını ve olayın doğrudan parlamenter demokrasiye müdahale olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Böyle bir olayda toplumsal barışa zarar verecek adımlar atmak tedavi edilmesi güç yaralar açabilir. Bu konuda hassasiyet göstermeli, ülkemizin verdiği bu demokrasi sınavı yanlış yollara saptırılmamalıdır” diye konuştu.  

Meclis toplantısına CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ile Adalet ve Kalkınma Partisi Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı da katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER